A táblát oda kell elhelyezni, ahol építés, bontás, átalakítás miatt, vagy természetes funkciójánál fogva hiányzik a védőkorlát.
Tovább a részletes leírásra
Cikkszám: W008
Elérhető: Raktáron
249 Ft
Nettó ár: 249 Ft

Mennyiségi kedvezmény:
3 vagy több: : 239 Ft
5 vagy több: : 225 Ft
10 vagy több: : 209 Ft

Választható opciók

A Tűzoltóság.info-n rendelt táblákat és öntapadós matricákat általában 3-5 munkanapos gyártási határidővel vállaljuk.

A csomagokat a GLS szállítja.


Mindig újak készülnek

A biztonsági jelekből nem tartunk raktárkészletet. Mindig csak azokat gyártjuk le, amit megrendeltél tőlünk.

Ez azért jó, mert soha nem raktárban álló példányokat, hanem mindig vadi újat fogsz kapni mindenből.


Ahhoz, hogy az árainkat alacsonyan tudjuk tartani, optimalizáljuk a gyártást. Vagyis összevárjuk, amíg több megrendelés is beérkezik, mert akkor egy egész (6 négyzetméteres) alapanyagot fel tudunk használni, amivel gazdaságosabb a folyamat.

A raktáron tartott táblák sajnos akkor is öregednek, ha a dobozokban pihennek. Az anyaguk elfárad, a ragasztó kiszárad, a fólia elöregedik. Ezért mindig mindenből újat készítünk, hogy szavatolni tudjuk a gyártó paramétereit: a tőlünk kapott táblák még legalább 7 évig a helyükön maradnak, nem fakulnak ki, nem ereszkednek meg, nem repedeznek be és nem engedik el a ragasztást.

Tőlünk mindig 2-4 napon belül gyártott új táblát tudsz vásárolni.


Ingyenes szállítás

A csomagolás és kiszállítás költsége alapesetben 1.890 Ft, ebből kedvezményt adunk, ha nem utánvéttel történik a fizetés.

20.000 Ft feletti megrendelés esetén a kiszállítási költséget átvállaljuk, azaz szállítás ingyenes.

A megrendelt termékeket az átvételtől számított 60 napon belül indoklás nélkül visszaküldheted.


A törvény csak 14 napot ír elő és az elállás joga csak magánszemélyeket illet meg, de mi eltérünk ettől: cégek, társasházak számára is lehetővé tesszük, hogy visszaküldjék a megvásárolt terméket.
Ez alól csak az egyedileg elkészített táblák jelentenek kivételt, például az ELADÓ vagy BÉRELHETŐ feliratú táblák, amelyekre a megrendelő telefonszáma került.

Mivel bárkivel előfordulhat, hogy nem a megfelelő méretet választotta ki vagy más egyéb miatt mégsincs szükség a táblára, ezért 60 napig biztosítjuk a visszaküldés lehetőségét.


Az öntapadós fóliák és a műanyag táblák a piacvezető gyártók (Avery, 3M) magas minőségű alapanyagainak felhasználásával készülnek.
A gyártó garantálja, hogy ezek a termékek a gyártástól számított legalább 7 évig a helyükön maradnak, nem fakulnak ki, nem ereszkednek meg, nem repedeznek be és nem engedik el a ragasztást.

A megrendelt táblák árából mennyiségi kedvezményt tudunk adni.


Termékenként ez eltérhet, de általánosan 

  • 3 db-tól ~5% kedvezményt,
  • 5 db-tól ~7% kedvezményt,
  • 10 db-tól ~10% kedvezményt adunk.

Ennél nagyobb mennyiségre érdemes egyedi árajánlatot kérni.


A mennyiségi kedvezmény egy termékre vonatkozik, de azon belül összevonható.
Ha tehát kérsz 1 db táblát és 2 db matricát ugyanabban a méretben, akkor automatikusan megkapod a 3 db-ra járó kedvezményt.


Ezen kívül ingyenes szállítást biztosítunk 20.000 Ft feletti megrendelés esetén.

Zuhanásveszélyre figyelmeztető tábla.


Azokon a helyeken kell ilyen táblát használni, ahol építés, bontás, átalakítás miatt, vagy természetes funkciójánál fogva hiányzik a védőkorlát vagy ajtó.
(Tipikusan ilyen hely a tűzoltóság is, ahol természetes funkciójánál fogva nincs védőkorlát a rúdnál, ahol riasztáskor lecsúsznak a tűzoltók.)
A lezuhanás veszélyére azonban fel kell hívni a figyelmet, nehogy valakit váratlanul érjen, hogy egy csapóajtó mögött több méteres mélység van, valamint elkerülhetőek legyenek az olyan balesetek, mint amikor valaki óvatlanul rálép a földön fekvő deszkákra, nem sejtve, hogy alatta kút vagy mély verem van.


Magasban (egy méternél nagyobb szintkülönbségen) végzett munkák esetében nincs mindig lehetőség arra, hogy a munkavállalót úgy pozicionáljuk, hogy munkavégzés közben semmiképpen se kerülhessen zuhanásveszéllyel járó helyre. Ilyenkor gondoskodni kell a lezuhanás elleni védelemről

  • kollektív műszaki védelemmel, pl. állványzat, védőkorlát, védőháló kiépítésével,
  • egyéni védőeszközök (pl. teljes testhevederzet, zuhanásgátlók) használatának elrendelésével,
  • a veszélyt jelző biztonsági jel kihelyezésével.

A baleset veszélyét csökkentik az olyan alapvető biztonsági előírások betartása, mint például a magasban egyedül dolgozni tilos.


Tanácsos arra a helyre is kitenni a leesés veszélyét jelző táblát, ahol korábban balesetet kiváltó esemény volt a lezuhanás.

A kockázat magasabb, ha a zuhanásveszélyes terület nem megfelelő megvilágítással párosul.


A jogszabály szerint a hasonló információtartalmú biztonsági jelzések esetén választani lehet például a botlás vagy lezuhanás veszélyének jelzéséhez.
Zuhanásveszély
Figyelmeztető jelek - rendelhető táblaméretek

Méret és alapanyag kiválasztása

A piktogramot és a feliratokat strapabíró, kültéren is alkalmazható öntapadós vinyl fóliára vagy habosított PVC táblára készítjük.
A figyelmeztető jel mérete, színe és alakja az ISO 7010 szabvány szerint készül, továbbá megfelel a biztonsági és egészségvédelmi jelzésekről szóló 2/1998. (I. 16.) MüM rendelet figyelmeztető jelekre vonatkozó mellékletében foglaltakkal.


Ha hasznosnak találtad, kérlek oszd meg vagy küldd tovább: