Tűzoltóság.info

TŰZOLTÓSÁG.info

Tűzvédelmi és munkavédelmi szaküzlet

Menü

A kigyulladt aljnövényzetről több lakóházra átterjedt a tűz február 28-án este Sárkeresztúron. A Vörösmarty utcában felcsapó lángok az erős szélben az égő nádasról, bozótosról és szemétkupacokról gyorsan terjedtek.
A szomszédos Szabadság utcában kettő, régi építésű ház tetőszerkezete is lángba borult, másik kettő tetőhéjazata ugyancsak meggyulladt, egy ötödik családi házat a székesfehérvári hivatásos tűzoltók gyors beavatkozásukkal megvédték a tűztől.


Az oltási munkálatokat a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, a lángokat négy megyéből több mint ötven hivatásos tűzoltó oltotta el. Az egyik lakóháznál a mezőfalvi önkéntes tűzoltók fékezték meg a lángokat, a lajoskomáromi önkéntesek pedig a katasztrófavédelem három vízszállítója mellett további egy járművel segítették az oltáshoz szükséges víz pótlását.


Az utómunkálatok részeként a tűzoltók hőkamerával vizsgálták át a leégett területet és az épületeket.
Személyi sérülés nem történt, a megégett házakban élő tizenegy ember rokonoknál töltötte az éjszakát. A tűz keletkezésének okát, körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja

Fotók:

media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media


Oszd meg ezt a cikket:
Legfrissebb:
2019 / 09 / 01
A folyón is átgázol a franciák lánctalpas szörnye
A lánctalpas kétéltű 16 ember szállítására, kimenekítésére alkalmas akár a homokos talajon, akár vízzel elöntött területen.
Tovább
2019 / 08 / 29
Két lakóház égett a Pest megyei Csömörön
A tűz átterjedt a szomszédos házra, így mindkét épület tetőszerkezete és két közeli melléképület is teljes terjedelmében égett.
Tovább
2019 / 08 / 14
Lángba borult egy XVIII. kerületi ikerház tetőszerkezete
A házban lakók még időben el tudták hagyni lángba borult otthonukat. 
Tovább
2019 / 08 / 14
Nem gondolnánk rá, pedig a vízipipa is bajt okozhat
Nemrégiben azért riasztották a fővárosi tűzoltókat, mert egy hatfős társaság vízipipázott, de a szobában elfogyott a levegő.
Tovább