Tűzoltóság.info

TŰZOLTÓSÁG.info

Tűzvédelmi és munkavédelmi szaküzlet

Menü

Legalább 150 hektáron (a Katasztrófavédelem szerint „közel kettőszáz hektáros területen”) égett a nádas és az aljnövényzet február 28-án Farmos település külterületén. 

Senki nem sérült meg, és azt is sikerült megakadályozni, hogy az épített környezetre átterjedjen a tűz. Ez nem volt egyszerű, mert a szárazság és a feltámadó szél miatt gyorsan terjedtek a lángok. A tűz három tanyát is veszélyeztetett.


A legmagasabb, V-ös riasztási fokozatban tizenhat tűzoltógépjárművel, közel nyolcvan tűzoltó oltotta el a lángokat. A hivatásos tűzoltók mellett több önkéntes tűzoltó is részt vett az oltásban. Estére már csak kisebb parázsló, izzó területek maradtak, a tűzoltók átvizsgálták a környéket.


Noha Pest megyében tűzgyújtási tilalom van érvényben, a nap folyamán több ilyen esethez kellett kimenniük a tűzoltóknak.
A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének okát és körülményeit.


Forrás, forók: BM OKF / MTI

Fotók:

media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media


Oszd meg ezt a cikket:
Hozzászólások: 0

Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá!

Az email címed nem lesz nyilvános. A kötelezően kitöltendő mezőket megjelöltük.*

Legfrissebb:
2019 / 09 / 01
A folyón is átgázol a franciák lánctalpas szörnye
A lánctalpas kétéltű 16 ember szállítására, kimenekítésére alkalmas akár a homokos talajon, akár vízzel elöntött területen.
Tovább
2019 / 08 / 29
Két lakóház égett a Pest megyei Csömörön
A tűz átterjedt a szomszédos házra, így mindkét épület tetőszerkezete és két közeli melléképület is teljes terjedelmében égett.
Tovább
2019 / 08 / 14
Lángba borult egy XVIII. kerületi ikerház tetőszerkezete
A házban lakók még időben el tudták hagyni lángba borult otthonukat. 
Tovább
2019 / 08 / 14
Nem gondolnánk rá, pedig a vízipipa is bajt okozhat
Nemrégiben azért riasztották a fővárosi tűzoltókat, mert egy hatfős társaság vízipipázott, de a szobában elfogyott a levegő.
Tovább