Tűzoltóság.info

TŰZOLTÓSÁG.info

Tűzvédelmi és munkavédelmi szaküzlet

Navigation

Legalább 150 hektáron (a Katasztrófavédelem szerint „közel kettőszáz hektáros területen”) égett a nádas és az aljnövényzet február 28-án Farmos település külterületén. 

Senki nem sérült meg, és azt is sikerült megakadályozni, hogy az épített környezetre átterjedjen a tűz. Ez nem volt egyszerű, mert a szárazság és a feltámadó szél miatt gyorsan terjedtek a lángok. A tűz három tanyát is veszélyeztetett.


A legmagasabb, V-ös riasztási fokozatban tizenhat tűzoltógépjárművel, közel nyolcvan tűzoltó oltotta el a lángokat. A hivatásos tűzoltók mellett több önkéntes tűzoltó is részt vett az oltásban. Estére már csak kisebb parázsló, izzó területek maradtak, a tűzoltók átvizsgálták a környéket.


Noha Pest megyében tűzgyújtási tilalom van érvényben, a nap folyamán több ilyen esethez kellett kimenniük a tűzoltóknak.
A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének okát és körülményeit.


Forrás, forók: BM OKF / MTI

Fotók:

media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media
media


Oszd meg ezt a cikket:
Hozzászólások: 0

Nincsenek hozzászólások

Szólj hozzá!

Az email címed nem lesz nyilvános. A kötelezően kitöltendő mezőket megjelöltük.*

Legfrissebb:
2019 / 05 / 21
Lángba borult a békéscsabai István Gőzmalom épülete
Teljes terjedelmében égett Békéscsabán, a Gőzmalom téren álló hat emelet magas István Gőzmalom. A tűz a szomszédos raktárépületre is átterjedt.
Tovább
2019 / 05 / 04
Három autó ütközött a Tenkes csárdánál
Hárman súlyosan, egy ember könnyebben sérült meg.
Tovább
2019 / 04 / 22
Kigyulladt húsvétkor egy cukrászda Leányfalun
A tűzesethez vonuló egyik tűzoltóautó balesetet szenvedett
Tovább
2019 / 04 / 18
Ők mentették meg a Notre-Dame-ot a teljes pusztulástól
Riportvideó a párizsi tűzoltókkal, akik vízágyúkat, tűzoltó robotot és drónt is bevetettek, hogy megvédjék a székesegyházat és felbecsülhetetlen értékű kincseit.
Tovább