A Tűzoltóság.info a Honeywell vészjelzők hivatalos viszonteladója.

Az általunk ajánlott szén-monoxid vészjelző készülékekA Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság rendszeresen vizsgálja a kereskedelmi forgalomban kapható szén-monoxid-érzékelők megfelelőségét, több készüléket be is tiltottak.


A Tűzoltóság.info webshopjában kapható készülékek a szén-monoxid vészjelzők műszaki követelményeit tartalmazó MSZ EN50291-1:2014 szabványnak minden tekintetben megfelelnek.

Ez a szabvány biztosítja azt, hogy a vészjelző csak akkor szólaljon meg, ha valódi veszélyhelyzet kezd kialakulni.

  • Ha egy vészjelző túl korán szólal meg, azzal indokolatlanul – akár túl gyakran – okoz pánikhelyzetet, idővel a felhasználó nem fogja komolyan venni a jelzést.
  • Ha egy vészjelző túl későn riaszt, a felhasználónak különböző súlyosságú egészségügyi tünetei alakulhatnak ki.

A szabványnak megfelelő vészjelző riasztásakor a felhasználónak még van ideje kinyitni az ablakokat, lekapcsolni a tüzelőberendezést és kimenekülni az épületből.


A legjobbat kínáljuk

Az általunk forgalmazott Honeywell gyártmányú vészjelző készülékek

  • tanúsítottan megfelelnek az EN50291:2010 direktívában rögzített követelményeknek (Tanúsítvány sorszáma: KM565387),
  • a 2004/108/EC EMC direktíváknak,
  • továbbá megfelelnek a jelenleg hatályos vonatkozó szabványoknak és leírásoknak, azaz megfelel az MSZ EN 50291-1:2014 szabványnak, amely az EN 50291-1:2010 európai szabvány magyar nyelvű fordítása.

A termékek tervezése, gyártása, összeszerelése és tesztelése Honeywell Minőségbiztosítási Rendszer felügyelete alatt folyik, összhangban az ISO 9001 által megkövetelt folyamatokkal.


Letölthető dokumentumok, tanúsítványok: