Cikkszám: W003
Elérhető: Raktáron
249 Ft

Mennyiségi kedvezmény:
3 vagy több: : 239 Ft
5 vagy több: : 225 Ft
10 vagy több: : 209 Ft

Választható opciók

A Tűzoltóság.info-n rendelt táblákat és öntapadós matricákat általában 3-5 munkanapos gyártási határidővel vállaljuk.

A csomagokat a GLS szállítja.


Mindig újak készülnek

A biztonsági jelekből nem tartunk raktárkészletet. Mindig csak azokat gyártjuk le, amit megrendeltél tőlünk.

Ez azért jó, mert soha nem raktárban álló példányokat, hanem mindig vadi újat fogsz kapni mindenből.


Ahhoz, hogy az árainkat alacsonyan tudjuk tartani, optimalizáljuk a gyártást. Vagyis összevárjuk, amíg több megrendelés is beérkezik, mert akkor egy egész (6 négyzetméteres) alapanyagot fel tudunk használni, amivel gazdaságosabb a folyamat.

A raktáron tartott táblák sajnos akkor is öregednek, ha a dobozokban pihennek. Az anyaguk elfárad, a ragasztó kiszárad, a fólia elöregedik. Ezért mindig mindenből újat készítünk, hogy szavatolni tudjuk a gyártó paramétereit: a tőlünk kapott táblák még legalább 7 évig a helyükön maradnak, nem fakulnak ki, nem ereszkednek meg, nem repedeznek be és nem engedik el a ragasztást.

Tőlünk mindig 2-4 napon belül gyártott új táblát tudsz vásárolni.


Ingyenes szállítás

A csomagolás és kiszállítás költsége alapesetben 1.890 Ft, ebből kedvezményt adunk, ha nem utánvéttel történik a fizetés.

20.000 Ft feletti megrendelés esetén a kiszállítási költséget átvállaljuk, azaz szállítás ingyenes.

A megrendelt termékeket az átvételtől számított 60 napon belül indoklás nélkül visszaküldheted.


A törvény csak 14 napot ír elő és az elállás joga csak magánszemélyeket illet meg, de mi eltérünk ettől: cégek, társasházak számára is lehetővé tesszük, hogy visszaküldjék a megvásárolt terméket.
Ez alól csak az egyedileg elkészített táblák jelentenek kivételt, például az ELADÓ vagy BÉRELHETŐ feliratú táblák, amelyekre a megrendelő telefonszáma került.

Mivel bárkivel előfordulhat, hogy nem a megfelelő méretet választotta ki vagy más egyéb miatt mégsincs szükség a táblára, ezért 60 napig biztosítjuk a visszaküldés lehetőségét.


Az öntapadós fóliák és a műanyag táblák a piacvezető gyártók (Avery, 3M) magas minőségű alapanyagainak felhasználásával készülnek.
A gyártó garantálja, hogy ezek a termékek a gyártástól számított legalább 7 évig a helyükön maradnak, nem fakulnak ki, nem ereszkednek meg, nem repedeznek be és nem engedik el a ragasztást.

A megrendelt táblák árából mennyiségi kedvezményt tudunk adni.


Termékenként ez eltérhet, de általánosan 

  • 3 db-tól ~5% kedvezményt,
  • 5 db-tól ~7% kedvezményt,
  • 10 db-tól ~10% kedvezményt adunk.

Ennél nagyobb mennyiségre érdemes egyedi árajánlatot kérni.


A mennyiségi kedvezmény egy termékre vonatkozik, de azon belül összevonható.
Ha tehát kérsz 1 db táblát és 2 db matricát ugyanabban a méretben, akkor automatikusan megkapod a 3 db-ra járó kedvezményt.


Ezen kívül ingyenes szállítást biztosítunk 20.000 Ft feletti megrendelés esetén.

Radioaktív anyag jelenlétére figyelmeztető tábla.

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat 147. §-ban foglaltaknak megfelelő biztonsági jellel kell figyelmeztetni a radioaktív anyag jelenlétére.


Az ionizáló sugárzás egészségkárosító hatása a sugárbetegség, amely a sejtek pusztulásával, valamint a szövetek és a DNS károsodásával jár.


Radioaktív anyagok nem csak az atomerőművek sugárzó fűtőanyagai és nukleáris hulladékai lehetnek, hanem kis mennyiségben elég sok helyen használják őket.

Sugárzó anyagok előfordulnak

  • gyógyászati tevékenység (diagnosztizálás, terápia),
  • ipari nukleáris technológia,
  • kutatási és egyéb tevékenység területén.


A radioaktív veszélyre felhívó ábrát nem grafikusok, hanem tudósok tervezték, még 1946-ban.

A University of California egyetemen a sugárzó anyagokkal dolgozó tudósok kerestek olyan figyelmeztető jelet, amellyel a radioaktivitás veszélyére hívhatják fel a figyelmet. Ez az ábra lett a ma is jól ismert Trefoil jel, ami az atommagból minden irányba terjedő sugárzást szimbolizálja.


Az ábrát a sugárzó anyagokkal foglalkozó laboratórium egyik vezetője, Nels Garden találta ki. Eredetileg kék alapon magenta színű volt a szimbólum, később az Oak Ridge Laboratoryban fejlesztették tovább a ma használatos citromsárga alapon fekete színű sugárzó atom szimbólumra,  mert ezekkel a színekkel találták a legtávolabbról is felismerhetőnek.


A radioaktív anyagok szállítása ADR/RID szabályozás alá tartozik. A szállítmány fokozott őrzés-védelmének biztosításáról a rendőrség intézkedik.
Ez a tábla a tárolt, raktározott vagy felhasznált sugárzó anyag jelölésére alkalmas, a radioaktív anyagok szállítást végző jármű jelölése más táblával, bárcával történik.Radioaktív anyagot tartalmazó hordók

Figyelmeztető jelek - rendelhető táblaméretek

Méret és alapanyag kiválasztása

A piktogramot és a feliratokat strapabíró, kültéren is alkalmazható öntapadós vinyl fóliára vagy habosított PVC táblára készítjük.
A figyelmeztető jel mérete, színe és alakja az ISO 7010 szabvány szerint készül, továbbá megfelel a biztonsági és egészségvédelmi jelzésekről szóló 2/1998. (I. 16.) MüM rendelet figyelmeztető jelekre vonatkozó mellékletében foglaltakkal.


Ha hasznosnak találtad, kérlek oszd meg vagy küldd tovább: