Cikkszám: W035
Elérhető: Raktáron
249 Ft
Vásárláskor járó hűség pontok: 25

Mennyiségi kedvezmény:
3 vagy több: : 239 Ft
5 vagy több: : 225 Ft
10 vagy több: : 209 Ft

Választható opciók

A Tűzoltóság.info-n rendelt táblákat és öntapadós matricákat általában 3-5 munkanapos gyártási határidővel vállaljuk.

A csomagokat a GLS szállítja.


Mindig újak készülnek

A biztonsági jelekből nem tartunk raktárkészletet. Mindig csak azokat gyártjuk le, amit megrendeltél tőlünk.

Ez azért jó, mert soha nem raktárban álló példányokat, hanem mindig vadi újat fogsz kapni mindenből.


Ahhoz, hogy az árainkat alacsonyan tudjuk tartani, optimalizáljuk a gyártást. Vagyis összevárjuk, amíg több megrendelés is beérkezik, mert akkor egy egész (6 négyzetméteres) alapanyagot fel tudunk használni, amivel gazdaságosabb a folyamat.

A raktáron tartott táblák sajnos akkor is öregednek, ha a dobozokban pihennek. Az anyaguk elfárad, a ragasztó kiszárad, a fólia elöregedik. Ezért mindig mindenből újat készítünk, hogy szavatolni tudjuk a gyártó paramétereit: a tőlünk kapott táblák még legalább 7 évig a helyükön maradnak, nem fakulnak ki, nem ereszkednek meg, nem repedeznek be és nem engedik el a ragasztást.

Tőlünk mindig 2-4 napon belül gyártott új táblát tudsz vásárolni.


Ingyenes szállítás

A csomagolás és kiszállítás költsége alapesetben 1.890 Ft, ebből kedvezményt adunk, ha nem utánvéttel történik a fizetés.

20.000 Ft feletti megrendelés esetén a kiszállítási költséget átvállaljuk, azaz szállítás ingyenes.

A megrendelt termékeket az átvételtől számított 60 napon belül indoklás nélkül visszaküldheted.


A törvény csak 14 napot ír elő és az elállás joga csak magánszemélyeket illet meg, de mi eltérünk ettől: cégek, társasházak számára is lehetővé tesszük, hogy visszaküldjék a megvásárolt terméket.
Ez alól csak az egyedileg elkészített táblák jelentenek kivételt, például az ELADÓ vagy BÉRELHETŐ feliratú táblák, amelyekre a megrendelő telefonszáma került.

Mivel bárkivel előfordulhat, hogy nem a megfelelő méretet választotta ki vagy más egyéb miatt mégsincs szükség a táblára, ezért 60 napig biztosítjuk a visszaküldés lehetőségét.


Az öntapadós fóliák és a műanyag táblák a piacvezető gyártók (Avery, 3M) magas minőségű alapanyagainak felhasználásával készülnek.
A gyártó garantálja, hogy ezek a termékek a gyártástól számított legalább 7 évig a helyükön maradnak, nem fakulnak ki, nem ereszkednek meg, nem repedeznek be és nem engedik el a ragasztást.

A megrendelt táblák árából mennyiségi kedvezményt tudunk adni.


Termékenként ez eltérhet, de általánosan 

  • 3 db-tól ~5% kedvezményt,
  • 5 db-tól ~7% kedvezményt,
  • 10 db-tól ~10% kedvezményt adunk.

Ennél nagyobb mennyiségre érdemes egyedi árajánlatot kérni.


A mennyiségi kedvezmény egy termékre vonatkozik, de azon belül összevonható.
Ha tehát kérsz 1 db táblát és 2 db matricát ugyanabban a méretben, akkor automatikusan megkapod a 3 db-ra járó kedvezményt.


Ezen kívül ingyenes szállítást biztosítunk 20.000 Ft feletti megrendelés esetén.

Méreggel ölő állatra figyelmeztető tábla.

Egyes kígyók, pókok, gyíkok, rovarok toxikus váladékot, mérget termelnek.

A mérges kígyók (például viperák, kobrák, mambák, csörgőkígyók, tajpánok és tengeri kígyók) barázdás vagy csöves méregfoguk segítségével, harapással juttatják a mérget áldozatukba.

A mérgező rovarok felsebzik a bőrt, és mérget fecskendeznek a vérbe.

A pókok csáprágókon keresztül juttatják a mérget a szervezetbe. Legalább 200 olyan pókfaj ismert, amelyek mérge az ember egészségére is veszélyes lehet. Ezek közül az ember számára a brazil vándorpók, az ausztrál tölcsérhálós pók, az ausztrál vörös hátú pók, a hatszemű homoki pók, az özvegy pókok és a remete pók csípése halált is okozhat.


Mérges pók


A méreggel ölő állatok marása gyakran erősen fájdalmas, helyi szövetelhalást és súlyos esetben idegbénulást, légzésbénulást okozhat.

A további ellátás szempontjából nagyon fontos, hogy megfigyeljük és be tudjuk azonosítani a marást okozó állatot. Fontos, hogy a megmart áldozat keveset mozogjon, és ne mozgassa a megharapott végtagot, mert ez csak elősegíti a méreg felszívódását.

A sebet ki kell mosni szappannal és vízzel, majd be kell fedni tiszta kötszerrel. Le kell venni minden olyat a sérültről, ami a végtagok bedagadása esetén rászorulhat. Ezután mentőt kell hívni, vagy orvos kell kell vinni a megmart személyt.

Tilos kiszívni a vért a sebből, vagy laikusként felvágni a sebet!


Méreggel rendelkező különösen veszélyes állatfaj egyedének tartására Magyarországon csak akkor adható engedély, ha az állatkert igazolja, hogy az állat marása, szúrása esetére biztosított a méreg semlegesítéséhez szükséges ellenszer.
Közepesen veszélyes állatfaj egyedeinek esetében elég, ha a kérelmező igazolni tudja, hogy az állat marása, szúrása esetére biztosított az állatfaj mérge ellen használható antidótumhoz való hozzáférése.


A veszélyes állatfajokról és egyedeik tartásának szabályairól szóló 85/2015. (XII. 17.) FM rendelet 9. § (1) szerint a 4. mellékletben szereplő biztonsági előírásoknak megfelelő akváriumon, inszektáriumon, illetve terráriumon jól láthatóan fel kell tüntetni a méreggel rendelkező állat veszélyét jelző figyelmeztetést.


A kígyó is méreggel ölő állat, ahogy például a skorpió vagy néhány pók

Figyelmeztető jelek - rendelhető táblaméretek

Méret és alapanyag kiválasztása

A piktogramot és a feliratokat strapabíró, kültéren is alkalmazható öntapadós vinyl fóliára vagy habosított PVC táblára készítjük.
A figyelmeztető jel mérete, színe és alakja az ISO 7010 szabvány szerint készül, továbbá megfelel a biztonsági és egészségvédelmi jelzésekről szóló 2/1998. (I. 16.) MüM rendelet figyelmeztető jelekre vonatkozó mellékletében foglaltakkal.


Ha hasznosnak találtad, kérlek oszd meg vagy küldd tovább: