Cikkszám: W004
Elérhető: Raktáron
249 Ft
Nettó ár: 249 Ft

Mennyiségi kedvezmény:
3 vagy több: : 239 Ft
5 vagy több: : 225 Ft
10 vagy több: : 209 Ft

Választható opciók

A Tűzoltóság.info-n rendelt táblákat és öntapadós matricákat általában 3-5 munkanapos gyártási határidővel vállaljuk.

A csomagokat a GLS szállítja.


Mindig újak készülnek

A biztonsági jelekből nem tartunk raktárkészletet. Mindig csak azokat gyártjuk le, amit megrendeltél tőlünk.

Ez azért jó, mert soha nem raktárban álló példányokat, hanem mindig vadi újat fogsz kapni mindenből.


Ahhoz, hogy az árainkat alacsonyan tudjuk tartani, optimalizáljuk a gyártást. Vagyis összevárjuk, amíg több megrendelés is beérkezik, mert akkor egy egész (6 négyzetméteres) alapanyagot fel tudunk használni, amivel gazdaságosabb a folyamat.

A raktáron tartott táblák sajnos akkor is öregednek, ha a dobozokban pihennek. Az anyaguk elfárad, a ragasztó kiszárad, a fólia elöregedik. Ezért mindig mindenből újat készítünk, hogy szavatolni tudjuk a gyártó paramétereit: a tőlünk kapott táblák még legalább 7 évig a helyükön maradnak, nem fakulnak ki, nem ereszkednek meg, nem repedeznek be és nem engedik el a ragasztást.

Tőlünk mindig 2-4 napon belül gyártott új táblát tudsz vásárolni.


Ingyenes szállítás

A csomagolás és kiszállítás költsége alapesetben 1.890 Ft, ebből kedvezményt adunk, ha nem utánvéttel történik a fizetés.

20.000 Ft feletti megrendelés esetén a kiszállítási költséget átvállaljuk, azaz szállítás ingyenes.

A megrendelt termékeket az átvételtől számított 60 napon belül indoklás nélkül visszaküldheted.


A törvény csak 14 napot ír elő és az elállás joga csak magánszemélyeket illet meg, de mi eltérünk ettől: cégek, társasházak számára is lehetővé tesszük, hogy visszaküldjék a megvásárolt terméket.
Ez alól csak az egyedileg elkészített táblák jelentenek kivételt, például az ELADÓ vagy BÉRELHETŐ feliratú táblák, amelyekre a megrendelő telefonszáma került.

Mivel bárkivel előfordulhat, hogy nem a megfelelő méretet választotta ki vagy más egyéb miatt mégsincs szükség a táblára, ezért 60 napig biztosítjuk a visszaküldés lehetőségét.


Az öntapadós fóliák és a műanyag táblák a piacvezető gyártók (Avery, 3M) magas minőségű alapanyagainak felhasználásával készülnek.
A gyártó garantálja, hogy ezek a termékek a gyártástól számított legalább 7 évig a helyükön maradnak, nem fakulnak ki, nem ereszkednek meg, nem repedeznek be és nem engedik el a ragasztást.

A megrendelt táblák árából mennyiségi kedvezményt tudunk adni.


Termékenként ez eltérhet, de általánosan 

  • 3 db-tól ~5% kedvezményt,
  • 5 db-tól ~7% kedvezményt,
  • 10 db-tól ~10% kedvezményt adunk.

Ennél nagyobb mennyiségre érdemes egyedi árajánlatot kérni.


A mennyiségi kedvezmény egy termékre vonatkozik, de azon belül összevonható.
Ha tehát kérsz 1 db táblát és 2 db matricát ugyanabban a méretben, akkor automatikusan megkapod a 3 db-ra járó kedvezményt.


Ezen kívül ingyenes szállítást biztosítunk 20.000 Ft feletti megrendelés esetén.

Lézersugár jelenlétére figyelmeztető tábla.


A lézersugár egészségre ártalmas, az élő szervezetre életveszélyes is lehet. A lézersugarak az emberi szemre a legveszélyesebbek, de károsíthatják a bőrt is.

Ha összehasonlítjuk egy 100W teljesítményű hagyományos izzó és egy 1mW-os lézerfény hatását a retinára, akkor kiderül, hogy bár a szemre jutott teljesítmény csak százezred résznyi volt, fókuszáltsága miatt a lézer hatása tízmilliószoros.

A lézersugár veszélyességének megítélésében fontos a besugárzás időtartama, a lézersugár teljesítménye és hullámhossza, valamint hogy folytonos vagy impulzus üzemmódú a behatás.


Ipari lézert a molekulák rezgési állapotának megváltoztatásával, vagy az atomok, ionok gerjesztésével állítanak elő olyan célra, amikor erősen fókuszált energiára van szükség. 


Megkülönböztetünk UV (ultraviola), látható fényű, valamint infravörös hullámhosszú lézereket.

  • Az UV lézer 0,1 - 0,4 hullámhossz terjedelmű, pl. az Excimer.
  • A látható fény 0,4 - 0,8 hullámhossz terjedelmű, ebbe a tartományba esik az ion lézer, a He-Ne nemesgáz lézer, amit például távolságmérésnél és kommunikációnál alkalmaznak.
  • Infravörös lézernek a 0,8 feletti hullámhossz terjedelmű számít, ilyen a félvezető vagy dióda lézer, valamint a CO lézer is, amit hegesztésnél, vágásnál szokás használni.


Minden lézersugárforrást tartalmazó eszközön, berendezésen szerepelnie kell az osztályba sorolásnak.
A szabvány az alábbiakat különbözteti meg: 1, 1M, 2, 2M, 3R, 3B és 4.

A 3B osztályú berendezés lézernyalábjába nézni már veszélyes lehet, a 4-es osztályú lézerberendezés teljesítménye már bőrkárosodást és tüzet is okozhat.


Erős hőhatást, égést a távoli infravörös tartományban (IR-C) működő lézersugár tud okozni, de a látható fényhez közeli tartományokban működő lézerberendezések sugárzásai a szemlencséig is bejutva szürkehályog kialakulását okozhatják.
Lézersugár ipari felhasználása

Figyelmeztető jelek - rendelhető táblaméretek

Méret és alapanyag kiválasztása

A piktogramot és a feliratokat strapabíró, kültéren is alkalmazható öntapadós vinyl fóliára vagy habosított PVC táblára készítjük.
A figyelmeztető jel mérete, színe és alakja az ISO 7010 szabvány szerint készül, továbbá megfelel a biztonsági és egészségvédelmi jelzésekről szóló 2/1998. (I. 16.) MüM rendelet figyelmeztető jelekre vonatkozó mellékletében foglaltakkal.


Ha hasznosnak találtad, kérlek oszd meg vagy küldd tovább: