A jelen általános szerződési feltételek (a továbbiakban „ÁSZF”) a https://tuzoltosag.info weboldalon található webshopban történő vásárlás szabályait rögzíti.

Kérjük, hogy megrendelése véglegesítése előtt figyelmesen olvassa el a jelen dokumentumot, mert megrendelése véglegesítésével Ön elfogadja a jelen ÁSZF tartalmát!

Jelen dokumentum kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik, magatartási kódexre nem utal.


Jelen ÁSZF hatálya Szolgáltató weblapján ( https://tuzoltosag.info ) és aldomainjein történő jogviszonyokra terjed ki. Jelen ÁSZF folyamatosan elérhető és letölthető a következő weboldalról: https://tuzoltosag.info/aszf.pdf

A webshopban történő vásárláshoz nem szükséges regisztráció.1. Cégadatok


A Tűzoltóság.info webshopot üzemeltető vállalkozás (Szolgáltató) adatai:


név: Nagy-Meszler Kft.

cégjegyzékszám: 02-09-078518

székhely: 7800 Siklós, Harkányi út 6/B

adószám: 23801170-1-02

közösségi adószám: HU23801170

számlavezető bank: OTP Bank Zrt.

bankszámlaszám: 11731087-29901326

IBAN: HU54117310872990132600000000


A szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címe: hello@tuzoltosag.info

A szerződés nyelve: magyar.


Tárhelyszolgáltató: Magyar Hosting Kft.

Székhely: 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22.

Adószám: 23495919-2-41

Weboldal: www.mhosting.hu

E-mail cím: info@mhosting.hu

Telefonszám: +36 1 700 23232. Kötelező adatok


A Tűzoltóság.info webshopban történő vásárláshoz nincs szükség regisztrációra, de a vásárláskor a megrendelőnek kötelező jelleggel meg kell adnia  az alábbi adatait:

 • név/cégnév
 • számla kiállításához számlázási cím
 • szállítási cím
 • telefonszám, amelyen a futár fel tudja venni a kapcsolatot a megrendelővel
 • email cím


A webshopban csak olyan személy vásárolhat, aki cselekvőképes és a megrendelés letételére jogosult. 

A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem szolgáltatjuk ki. Az adatokra vonatkozó adatvédelmi jogszabályokat maximálisan betartjuk. A kiszállítás érdekében a futárszolgálatnak megadjuk az Ön nevét/cégnevét valamint a kiszállítási címet, hogy megrendelését továbbítsák.

Adatai védelméről adatkezelési tájékoztatónkban olvashat.3. A szerződés tárgya


A megjelenített termékek kizárólag online rendelhetők meg. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak magyar forintban értendő bruttó árak, melyek nem tartalmazzák a kiszállítás díját.

A webshopban a Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékekről lehetőség szerint fotót jelenít meg. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, illusztrációként szerepelhetnek. Nem vállalunk felelősséget a weboldalon megjelenő kép és a termék tényleges kinézete miatti különbözőség miatt.

Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, Szolgáltató teljes körűen tájékoztatja Felhasználókat az akcióról és annak pontos időtartamáról.

Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a weboldal felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő „0” Ft-os vagy „1” Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

Hibás ár esetén esetben feltűnő értékaránytalanság áll fenn a termék valódi és feltüntetett ára között, amit egy átlagfogyasztónak azonnal észlelnie szükséges. A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) alapján a szerződés a felek akaratának kölcsönös és egybehangzó kifejezésével jön létre. Amennyiben a felek nem tudnak megállapodni a szerződéses feltételekben, azaz nincs meg a felek akaratát kölcsönösen és egybehangzóan kifejező nyilatkozat, abban az esetben nem beszélhetünk érvényesen létrejött szerződésről, amelyekből jogok és kötelezettségek fakadnának. Ennek alapján a hibás/téves áron visszaigazolt megrendelés semmis szerződésnek tekintendő.

A Szolgáltatót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha Felhasználó a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik.4. Megrendelés


A Tűzoltóság.info webshopjában közvetlenül megrendelheti a kiválasztott termékeket, melyekre a rendelt mennyiségek alapján a rendszer automatikusan kedvezményes árat ad meg. Nagyobb mennyiségi igénynél külön árajánlatot is kérhet emailben. Minden megrendelést visszaigazolunk, ezáltal válik rendelése elfogadottá.

A visszaigazoló emailben tüntetjük fel a megrendelt termékek pontos megnevezését, az igényelt darabszámot, a számla végösszegét, valamint a szállítási időt és a szállítás költségét.


A megrendelések feldolgozása hivatali munkaidőben történik. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő munkanapon kerül feldolgozásra.

Minden olyan megrendelést és regisztrációt, amely véleményünk szerint nem valós adatokat tartalmaz jogunkban áll érvénytelennek minősíteni és törölni.5. Szállítási határidő


A raktáron tartott vészjelző készülékek esetében a szállítási határidő 2-3 munkanap.

Biztonsági jelekből nem tartunk raktárkészletet, mindig csak azokat gyártjuk le, amit megrendeltek tőlünk.  (Ez azért jó, mert soha nem raktárban álló példányokat, hanem mindig vadi újat tudunk adni mindenből.)


Ahhoz, hogy az árainkat alacsonyan tudjuk tartani, optimalizáljuk a gyártást. Vagyis összevárjuk, amíg több megrendelés is beérkezik, mert akkor egy egész (6 négyzetméteres) alapanyagot fel tudunk használni, ezáltal gazdaságosabb a folyamat. Ezeknél a termékeknél a megrendeléstől a kiszállításig általában legfeljebb 3-7 munkanap az átfutási idő.

A Tűzoltóság.info webshopból rendelt termékek esetében személyes átvételre nincs lehetőség.6. Szállítási költségek


A megrendelt termékeket a GLS futárszolgálattal juttatjuk el a jelzett szállítási címre.

A csomagolási és szállítási költség a vételár felett fizetendő, amely 20.000 Ft alatti megrendeléseknél egységesen 1.850 Ft.

20.000 Ft feletti rendelés esetén a kiszállítás költségét átvállaljuk.7. A megrendelt áru átvétele


Kérjük, felbontás előtt minden esetben ellenőrizze, hogy a termék külső csomagolása sértetlen. Amennyiben a megrendelt termékeken sérült a csomagolás, legyen szíves szóljon a futárszolgálat alkalmazottjának, aki erről jegyzőkönyvet vesz fel. 

Amennyiben a számlán szereplő tételek és darabszámok, illetve a megérkezett áru eltérést mutatnak, jelezze nekünk emailben és igyekszünk a lehető leggyorsabban orvosolni a problémát.


 

8. A vételár megfizetése


A Tűzoltóság.info webshopban összeghatártól függetlenül a következő fizetési módok közül választhat:

 • Előre utalás díjbekérő alapján
 • Barion közvetlen bankkártyás fizetés vagy Barion tárca
 • PayPal Express

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el.

A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.9. Garancia, jótállás, termék visszaküldése


A megrendelt termékeket a vevő az átvételtől számított 60 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti.

Ez alól csak az egyedileg elkészített táblák jelentenek kivételt, például az ELADÓ vagy BÉRELHETŐ feliratú táblák, amelyekre a megrendelő telefonszáma is rákerült.

A sérülésmentes, cserélni kívánt termékek eljuttatása, valamint a szállítás költsége a vevőt terhelik.Az öntapadós fóliák és a műanyag táblák a piacvezető gyártók (Avery, 3M) magas minőségű alapanyagainak felhasználásával készülnek.

A gyártó garantálja, hogy ezek a termékek a gyártástól számított legalább 7 évig a helyükön maradnak, nem fakulnak ki, nem ereszkednek meg, nem repedeznek be és nem engedik el a ragasztást.


Az általunk forgalmazott termékekre (rendeltetésszerű használat esetén) 12 hónap teljes körű garanciát vállalunk. 

A garancia megszűnik, ha a hiba oka szakszerűtlen szerelés vagy nem rendeltetésszerű használat.


A problémás eseteket, illetve reklamációkat igyekszünk a lehető leggyorsabban kivizsgálni és jogos követelés esetén kötelezettségeinknek a lehetőség szerint azonnal eleget tenni.

A hiba okát részletesen elemezzük, hogy a későbbiekben ne forduljon elő.


Az ÁSZF nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen ÁSZF  értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. (Elker. tv.) törvény, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet vonatkozó rendelkezéseire.

A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

A jelen ÁSZF 2019. augusztus 01. napjától hatályos és visszavonásig hatályban marad. A Szolgáltató jogosult egyoldalúan módosítani a ÁSZF-et. A módosításokat a Szolgáltató azok hatályba lépése előtt 14 (tizennégy) nappal a weboldalon közzéteszi.

Felhasználók a weboldal használatával elfogadják, hogy rájuk nézve a weboldal használatával kapcsolatos valamennyi szabályozás automatikusan érvényes.


10. Panaszkezelés

 Az írásbeli panaszt a Szolgáltatást 30 napon belül írásban megválaszolja. A panaszt elutasító álláspontját megindokolja. A panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát öt évig megőrzi a Szolgáltató, és azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatja.

Tájékoztatjuk, hogy a panaszának elutasítása esetén panaszával hatósági vagy békéltető testület eljárását kezdeményezheti, az alábbiak szerint:

A Fogyasztó panasszal fordulhat a fogyasztóvédelmi hatósághoz:

A fogyasztóvédelmi hatóság kijelöléséről szóló 387/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet szerint közigazgatási hatósági ügyekben elsőfokon a járási hivatal, illetve a megyeszékhely szerinti járási hivatal, másodfokon országos illetékességgel a Pest Megyei Kormányhivatal jár el. A járási hivatalok elérhetőségei: http://jarasinfo.gov.hu

A Fogyasztónak panasza esetén lehetősége van békéltető testülethez fordulni, melyek elérhetőségét itt találja: http://www.fogyasztovedelem.kormany.hu/node/8579

A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. A békéltető testület feladata, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a felek között, ennek eredménytelensége esetén az ügyben döntést hoz a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a Szolgáltató kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban.


Online adásvételi vagy online szolgáltatási szerződéssel összefüggő határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén az eljárásra kizárólag a fővárosi kereskedelmi és iparkamara mellett működő békéltető testület illetékes.

A Fogyasztó panasza esetén igénybe veheti az Uniós online vitarendezési platformot. A platform igénybevétele egy egyszerű regisztrációt igényel az Európai Bizottság rendszerében. Ezt követően bejelentkezés után nyújthatja be panaszát a fogyasztó az online honlapon keresztül, amelynek címe: http://ec.europa.eu/odr

Szolgáltatót a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli.

Ennek keretében köteles a válasziratát megküldeni a békéltető testület számára és a meghallgatáson egyezség létrehozatalára feljogosított személy részvételét biztosítani.

Amennyiben a vállalkozás székhelye vagy telephelye nem a területileg illetékes békéltető testületet működtető kamara szerinti megyébe van bejegyezve, a vállalkozás együttműködési kötelezettsége a fogyasztó igényének megfelelő írásbeli egyezségkötés lehetőségének felajánlására terjed ki.

Amennyiben a fogyasztó nem fordul békéltető testülethez, vagy az eljárás nem vezetett eredményre, úgy a fogyasztónak a jogvita rendezése érdekében lehetősége van bírósághoz fordulni. A pert keresetlevéllel kell megindítani, amelyben az alábbi információkat kell feltüntetni:

 • az eljáró bíróságot;
 • a feleknek, valamint a felek képviselőinek nevét, lakóhelyét és perbeli állását;
 • az érvényesíteni kívánt jogot, az annak alapjául szolgáló tényeknek és azok
 • bizonyítékainak előadásával;
 • azokat az adatokat, amelyekből a bíróság hatásköre és illetékessége megállapítható;
 • a bíróság döntésére irányuló határozott kérelmet.

A keresetlevélhez csatolni kell azt az okiratot, illetve annak másolatát amelynek tartalmára bizonyítékként hivatkozik.