Az áramütés okozta sérülés vagy haláleset megelőzése érdekében kell elhelyezni.
Tovább a részletes leírásra
Cikkszám: W012
Elérhető: Raktáron
249 Ft
Nettó ár: 249 Ft

Mennyiségi kedvezmény:
3 vagy több: : 239 Ft
5 vagy több: : 225 Ft
10 vagy több: : 209 Ft

Választható opciók

A Tűzoltóság.info-n rendelt táblákat és öntapadós matricákat általában 3-5 munkanapos gyártási határidővel vállaljuk.

A csomagokat a GLS szállítja.


Mindig újak készülnek

A biztonsági jelekből nem tartunk raktárkészletet. Mindig csak azokat gyártjuk le, amit megrendeltél tőlünk.

Ez azért jó, mert soha nem raktárban álló példányokat, hanem mindig vadi újat fogsz kapni mindenből.


Ahhoz, hogy az árainkat alacsonyan tudjuk tartani, optimalizáljuk a gyártást. Vagyis összevárjuk, amíg több megrendelés is beérkezik, mert akkor egy egész (6 négyzetméteres) alapanyagot fel tudunk használni, amivel gazdaságosabb a folyamat.

A raktáron tartott táblák sajnos akkor is öregednek, ha a dobozokban pihennek. Az anyaguk elfárad, a ragasztó kiszárad, a fólia elöregedik. Ezért mindig mindenből újat készítünk, hogy szavatolni tudjuk a gyártó paramétereit: a tőlünk kapott táblák még legalább 7 évig a helyükön maradnak, nem fakulnak ki, nem ereszkednek meg, nem repedeznek be és nem engedik el a ragasztást.

Tőlünk mindig 2-4 napon belül gyártott új táblát tudsz vásárolni.


Ingyenes szállítás

A csomagolás és kiszállítás költsége alapesetben 1.890 Ft, ebből kedvezményt adunk, ha nem utánvéttel történik a fizetés.

20.000 Ft feletti megrendelés esetén a kiszállítási költséget átvállaljuk, azaz szállítás ingyenes.

A megrendelt termékeket az átvételtől számított 60 napon belül indoklás nélkül visszaküldheted.


A törvény csak 14 napot ír elő és az elállás joga csak magánszemélyeket illet meg, de mi eltérünk ettől: cégek, társasházak számára is lehetővé tesszük, hogy visszaküldjék a megvásárolt terméket.
Ez alól csak az egyedileg elkészített táblák jelentenek kivételt, például az ELADÓ vagy BÉRELHETŐ feliratú táblák, amelyekre a megrendelő telefonszáma került.

Mivel bárkivel előfordulhat, hogy nem a megfelelő méretet választotta ki vagy más egyéb miatt mégsincs szükség a táblára, ezért 60 napig biztosítjuk a visszaküldés lehetőségét.


Az öntapadós fóliák és a műanyag táblák a piacvezető gyártók (Avery, 3M) magas minőségű alapanyagainak felhasználásával készülnek.
A gyártó garantálja, hogy ezek a termékek a gyártástól számított legalább 7 évig a helyükön maradnak, nem fakulnak ki, nem ereszkednek meg, nem repedeznek be és nem engedik el a ragasztást.

A megrendelt táblák árából mennyiségi kedvezményt tudunk adni.


Termékenként ez eltérhet, de általánosan 

 • 3 db-tól ~5% kedvezményt,
 • 5 db-tól ~7% kedvezményt,
 • 10 db-tól ~10% kedvezményt adunk.

Ennél nagyobb mennyiségre érdemes egyedi árajánlatot kérni.


A mennyiségi kedvezmény egy termékre vonatkozik, de azon belül összevonható.
Ha tehát kérsz 1 db táblát és 2 db matricát ugyanabban a méretben, akkor automatikusan megkapod a 3 db-ra járó kedvezményt.


Ezen kívül ingyenes szállítást biztosítunk 20.000 Ft feletti megrendelés esetén.

Áramütés veszélyérere figyelmeztető tábla.


Az áramütés okozta sérülést az emberi testen átfolyó áramerősség, az áramütés időtartama, az áram útja és frekvenciája, valamint az áramütött személy egyéni adottságai határozzák meg. Az égési sérülésen kívül mély szöveti károsodások fordulhatnak elő, ritmuszavar, szívmegállás léphet fel, továbbá a mechanikai ütődés miatt csonttörést okozhat. A szívkamralebegést kiváltó határ az 50mA.


Áramütés esetén

 1. A sérült megérintése nélkül azonnal ki kell kapcsolni az áramot, akár a főkapcsoló segítségével. (Ezért kell jól láthatóan megjelölni a villamos főkapcsolókat.)
  Ha erre nincs lehetőség, akkor ki kell szabadítani a sérültet az áramkörből valamilyen szigetelőanyaggal, gumikesztyűvel vagy fával.
 2. Ha a sérült ruhája az áramütés következtében meggyullad, akkor tűzoltó takaróval vagy valamilyen erre alkalmas (nem műszálas) pokróccal vagy ruhával letakarva kell eloltani a lángokat.
  Vízzel csak akkor szabad oltani, ha az áramütést okozó berendezés feszültségmentesítése megtörtént!
 3. Értesíteni kell a mentőket a 112-es segélyhívón.
 4. Az áramütés következtében szív-és légzésbénulás következhet be, ezért ha szükséges (nincs légzés, szívverés), meg kell kezdeni az újraélesztést.
 5. A sérültet ne etessük, ne itassuk!
 6. A sérült állapotától függetlenül orvosi ellátásban kell részesíteni az áramütést szenvedett személyt, mivel a testében az áramütés hatására vérrög képződhet.
 7. Üzemi baleset esetén haladéktalanul értesíteni kell az üzem vezetőjét.


Az 1000 V-nál  nagyobb feszültségű erősáramú berendezéseket nagyfeszültségű berendezéseknek nevezik, az ennél kisebbek képezik a kisfeszültségű berendezések csoportját.

A különbség, hogy nagyfeszültség leválasztáshoz látható megszakítás is kell, továbbá a feszültség alatt álló részeknek nem csak a tényleges megérintése, hanem az átívelési távolságon belüli megközelítése is életveszélyes.Áramütés veszélye
Figyelmeztető jelek - rendelhető táblaméretek

Méret és alapanyag kiválasztása

A piktogramot és a feliratokat strapabíró, kültéren is alkalmazható öntapadós vinyl fóliára vagy habosított PVC táblára készítjük.
A figyelmeztető jel mérete, színe és alakja az ISO 7010 szabvány szerint készül, továbbá megfelel a biztonsági és egészségvédelmi jelzésekről szóló 2/1998. (I. 16.) MüM rendelet figyelmeztető jelekre vonatkozó mellékletében foglaltakkal.


Ha hasznosnak találtad, kérlek oszd meg vagy küldd tovább: