A fagyás, kihűlés, átázás veszélye miatt figyelmeztetni kell az alacsony hőmérséklet egészségkárosító hatásaira.
Tovább a részletes leírásra
Cikkszám: W010
Elérhető: Raktáron
249 Ft

Mennyiségi kedvezmény:
3 vagy több: : 239 Ft
5 vagy több: : 225 Ft
10 vagy több: : 209 Ft

Választható opciók

A Tűzoltóság.info-n rendelt táblákat és öntapadós matricákat általában 3-5 munkanapos gyártási határidővel vállaljuk.

A csomagokat a GLS szállítja.


Mindig újak készülnek

A biztonsági jelekből nem tartunk raktárkészletet. Mindig csak azokat gyártjuk le, amit megrendeltél tőlünk.

Ez azért jó, mert soha nem raktárban álló példányokat, hanem mindig vadi újat fogsz kapni mindenből.


Ahhoz, hogy az árainkat alacsonyan tudjuk tartani, optimalizáljuk a gyártást. Vagyis összevárjuk, amíg több megrendelés is beérkezik, mert akkor egy egész (6 négyzetméteres) alapanyagot fel tudunk használni, amivel gazdaságosabb a folyamat.

A raktáron tartott táblák sajnos akkor is öregednek, ha a dobozokban pihennek. Az anyaguk elfárad, a ragasztó kiszárad, a fólia elöregedik. Ezért mindig mindenből újat készítünk, hogy szavatolni tudjuk a gyártó paramétereit: a tőlünk kapott táblák még legalább 7 évig a helyükön maradnak, nem fakulnak ki, nem ereszkednek meg, nem repedeznek be és nem engedik el a ragasztást.

Tőlünk mindig 2-4 napon belül gyártott új táblát tudsz vásárolni.


Ingyenes szállítás

A csomagolás és kiszállítás költsége alapesetben 1.890 Ft, ebből kedvezményt adunk, ha nem utánvéttel történik a fizetés.

20.000 Ft feletti megrendelés esetén a kiszállítási költséget átvállaljuk, azaz szállítás ingyenes.

A megrendelt termékeket az átvételtől számított 60 napon belül indoklás nélkül visszaküldheted.


A törvény csak 14 napot ír elő és az elállás joga csak magánszemélyeket illet meg, de mi eltérünk ettől: cégek, társasházak számára is lehetővé tesszük, hogy visszaküldjék a megvásárolt terméket.
Ez alól csak az egyedileg elkészített táblák jelentenek kivételt, például az ELADÓ vagy BÉRELHETŐ feliratú táblák, amelyekre a megrendelő telefonszáma került.

Mivel bárkivel előfordulhat, hogy nem a megfelelő méretet választotta ki vagy más egyéb miatt mégsincs szükség a táblára, ezért 60 napig biztosítjuk a visszaküldés lehetőségét.


Az öntapadós fóliák és a műanyag táblák a piacvezető gyártók (Avery, 3M) magas minőségű alapanyagainak felhasználásával készülnek.
A gyártó garantálja, hogy ezek a termékek a gyártástól számított legalább 7 évig a helyükön maradnak, nem fakulnak ki, nem ereszkednek meg, nem repedeznek be és nem engedik el a ragasztást.

A megrendelt táblák árából mennyiségi kedvezményt tudunk adni.


Termékenként ez eltérhet, de általánosan 

  • 3 db-tól ~5% kedvezményt,
  • 5 db-tól ~7% kedvezményt,
  • 10 db-tól ~10% kedvezményt adunk.

Ennél nagyobb mennyiségre érdemes egyedi árajánlatot kérni.


A mennyiségi kedvezmény egy termékre vonatkozik, de azon belül összevonható.
Ha tehát kérsz 1 db táblát és 2 db matricát ugyanabban a méretben, akkor automatikusan megkapod a 3 db-ra járó kedvezményt.


Ezen kívül ingyenes szállítást biztosítunk 20.000 Ft feletti megrendelés esetén.

Alacsony hőmérsékletre figyelmeztető tábla.


Mivel az emberi szervezet 36-37 °C között van, egy hirtelen fellépő hőmérséklet-esés hipotermiát idéz elő, ami halállal járhat.

Először izomremegés, reszketés, gyors lélegzés jelentkezik, majd a szervezet hőszabályozása kimerül. A remegés megszűntével bágyadtság, álmosság, érzékcsalódás áll be, majd a légzés ritkul és szívritmuszavar lép fel.

A 27-20 °C belső hőmérsékletnél eszméletvesztés következik be, végül a kamrafibrilláció vagy a keringési rendszer bénulása következtében beáll a halál.


A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatósága szerint az alacsony hőmérsékleten dolgozók körében gyakoriak a hűléses megbetegedések, a légúti- és reumás ártalmak is. A hideg hatására a már megnyugodott légzőszervi és szív-érrendszeri megbetegedések is kiújulhatnak, egyes kórképek súlyosbodhatnak.


Extrém alacsony hőmérsékletű munkahelyen a munkavégzést akár rövid (10-15 perces) szakaszokra kell bontani.

Biztosítani kell a fagyás, kihűlés, átázás ellen védő munkaruhát és melegedőhelyet, valamint védőitalként meleg (+50 °C hőmérsékletű) teát a munkavállalók számára.

Rendkívül alacsony hőmérsékletű anyagokkal végzett munkákhoz szigetelő talpú védőcipővel is el kell látni az ott dolgozókat.

A 33/1998. (VI. 24.) NM rendelet értelmében az alacsony hőmérséklet egészségkárosító kockázatai miatt a hideg munkakörnyezetben végzett munka a sérülékeny csoportba tartozó fiatalkorúak és várandós nők számára tiltott.
Alacsony hőmérséklet
Figyelmeztető jelek - rendelhető táblaméretek

Méret és alapanyag kiválasztása

A piktogramot és a feliratokat strapabíró, kültéren is alkalmazható öntapadós vinyl fóliára vagy habosított PVC táblára készítjük.
A figyelmeztető jel mérete, színe és alakja az ISO 7010 szabvány szerint készül, továbbá megfelel a biztonsági és egészségvédelmi jelzésekről szóló 2/1998. (I. 16.) MüM rendelet figyelmeztető jelekre vonatkozó mellékletében foglaltakkal.


Ha hasznosnak találtad, kérlek oszd meg vagy küldd tovább: