Tűzoltóság.info

TŰZOLTÓSÁG.info

Tűzvédelmi és munkavédelmi szaküzlet

Menü

Szerdára virradó hajnalban kigyulladt a noszvaji Kincses Sziget Szépkorúak Otthona. Az 555 négyzetméteres épület tetőszerkezetének egy része égett, a tűz miatt néhány helyiség is használhatatlanná vált.

Az intézmény dolgozói azonnal megkezdték az otthonban élők kimentését, az időközben kiérkező tűzoltókkal közösen összesen 65 embert menekítettek ki. Öt lakót a mentők a kimenekítés közben szerzett hámsérülések miatt kórházba szállítottak, de égési sérülést és füstmérgezést senki sem szenvedett.


Ilyen helyzetekben óriási szerepe van a határozott, jól képzett személyzetnek, mert az elsődleges intézkedéseket ők hajtják végre.
A kiérkező tűzoltóknak a személyzet tud pontos információt adni arról, hogy pontosan mennyien tartózkodnak az otthonban, hány főt sikerült már kimenekíteni és mennyien vannak még veszélyben. Ilyenkor a tűzoltók mentési csoporto(ka)t alakítanak és felkutatják az épületben rekedt személyeket.


Az éjszaka folyamán Egerből, Mezőkövesdről, Füzesabonyból, Pétervásáráról, Mezőcsátról öt járművel több mint húsz tűzoltó vonult a helyszínre. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett nyolc vízsugárral, bő két óra alatt fékezték meg a lángokat. Az oltást követő utómunkálatok másnap délelőtt is tartottak, ezek befejezését követően helyszíni szemlét tartanak és tűzvizsgálati eljárás indul az okok felderítésére.


„Jelentős károkat okozott a szerda hajnali tűz a noszvaji idősotthonban, ám a Kincses Sziget Gondozási Központ 101 lakójának folyamatos ellátása biztosított . A tűzben a létesítmény egy részének tetőszerkezete károsodott és az emeleti lakószobák közül több is lakhatatlanná vált.” – mondta el Kecső Erzsébet, az intézményt fenntartó Medicin-Liget Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az érintett épületrészből kimenekített embereket átmenetileg a komplexum oktató- és imatermében, valamint szállásain helyezik el.
A tűzeset körülményeit a szakemberek vizsgálják.


Az otthon egyébként 2005. óta biztosít helyet idős emberek számára bentlakásos formában egy- és kétágyas szobákban, valamint apartmanokban.Forrás: BM OKF
Fotók: Nagy Csaba tű. fhdgy.

Fotók:

media
media
media
media
media
media
media
media


Oszd meg ezt a cikket:
Legfrissebb:
2019 / 10 / 02
Láthatatlan veszély, ami még az edzett tűzoltókat is legyőzi
A sebtében hideg víz alá dugott kéz nem felel meg a higiéniás szempontoknak
Tovább
2019 / 09 / 01
A folyón is átgázol a franciák lánctalpas szörnye
A lánctalpas kétéltű 16 ember szállítására, kimenekítésére alkalmas akár a homokos talajon, akár vízzel elöntött területen.
Tovább
2019 / 08 / 29
Két lakóház égett a Pest megyei Csömörön
A tűz átterjedt a szomszédos házra, így mindkét épület tetőszerkezete és két közeli melléképület is teljes terjedelmében égett.
Tovább
2019 / 08 / 14
Lángba borult egy XVIII. kerületi ikerház tetőszerkezete
A házban lakók még időben el tudták hagyni lángba borult otthonukat. 
Tovább