Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

Videók a Tűzoltóság.info-n:Tűz a Fókusz Könyváruházban

2016. július 16. Budapest
TűzKigyulladt szombat este a Fókusz Könyváruház Budapesten, a Rákóczi úton. Az ötemeletes épület második emeleti üzlethelyiségének reklámtáblája kapott lángra, a fővárosi tűzoltók kiérkezésekor már körülbelül 150 négyzetméteren berendezési tárgyak és az álmennyezet is égett.

Lakhatatlanná vált a III. kerületben kigyulladt családi ház

2016. július 10. Budapest
TűzKigyulladt vasárnap délután egy kb. 70 négyzetméteres családi ház Budapest III. kerületében, a Solymárvölgyi úton. A tűzben egy ember füstmérgezést szenvedett, őt a mentők kórházba szállították.
A fővárosi hivatásos és a rózsadombi önkéntes tűzoltók három vízsugárral rövid időn belül megfékezték [...]

Ketten meghaltak a csepeli balesetben

2016. július 9. Budapest
MentésVillanyoszlopnak ütközött, majd felborult egy személyautó szombatra virradóra Budapesten, a XXI. kerületi Hollandi úton. A járműben utazó mindkét férfi a helyszínen meghalt, holttestüket a tűzoltók szabadították ki a roncs alól.

Felborult mentőautó műszaki mentése

2016. július 8. Budapest
MentésSzemélyautóval ütközött, majd az oldalára borult egy mentőautó péntek éjjel Budapest VIII. kerületében, a Hungária körúton. A mentőautóban két mentős könnyebb sérüléseket szenvedett, őket kórházba szállították.

Tűz egy X. kerületi idősotthonban

2016. július 4. Budapest
TűzKigyulladt egy helyiség hétfő reggel a X. kerületi Jászberényi úti idősek otthonában. Az egyik első emeleten égő 20 négyzetméteres helyiség miatt az egész épület füsttel telítődött. A fővárosi tűzoltók 60 embert kísértek a szobákból a füsttel nem érintett szárnyba, közülük 20 mozgásában korlátozott, [...]

Üzlethelyiség égett a IV. kerületben

2016. július 2. Budapest
TűzTűz keletkezett szombaton este Budapest IV. kerületében, a Nádor és az Erkel Gyula utca sarkán. A lángok egy zárva tartó üzlethelyiségben csaptak fel. A fővárosi tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet, majd átvizsgálták a pincét és a tetőteret.
A tűz a szomszédos épületekre nem terjedt tovább, [...]

Tűz ütött ki egy X. kerületi társasház pincéjében

2016. július 1. Budapest
TűzTűz ütött ki péntek este egy emeletes társasház pincéjében Budapest X. kerületében, a Kolozsvári utcában. A fővárosi tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, ahol a 90 négyzetméteres helyiségben lomok és egyéb használaton kívüli tárgyak égtek. A lángokat három vízsugárral kezdték el oltani, egy [...]

Családi ház égett Gyálon

2016. június 30. Pest megye
TűzLángba borult egy lakóház csütörtök reggel Gyálon, az Árpád utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a 60 négyzetméteres, kétszintes épület teljes terjedelmében égett. A fővárosi hivatásos és a gyáli önkéntes tűzoltók négy vízsugárral fékezték meg a lángokat, miközben két gázpalackot és egy húsz literes benzines [...]

Vakon a sötétben

2016. június 21. Veszprém megye
GyakorlatNádai Balázs őrnagy, veszprémi tűzoltóparancsnok országosan egyedülálló, hiánypótló gyakorlat sorozatot valósít meg. Vakokat kért fel arra, segítsék kifejleszteni a tűzoltók érzékeit, tanítsák őket tájékozódni extrém körülmények között.

Paneltűz a III. kerületben

2016. május 26. Budapest
TűzTeljes terjedelmében égett egy tíz emeletes társasház ötödik emeleti lakása csütörtök délután a III. kerületi Szentendrei úton, az Árpád híd felé vezető oldalán. A fővárosi tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, majd két irányból megkezdték a lángok eloltását.
Az oltással párhuzamosan huszonkilenc [...]

Speciális hordágy segítségével mentették a tűzoltók a mélybe zuhant munkást

2016. május 23. Budapest
MentésMintegy kétemeletnyi magasságból hat-hét métert zuhant építkezés közben egy munkás a VIII. kerületben, az Üllői út egyik társasházában. A középkorú férfi a földszintről zuhant le a pincébe, súlyos sérüléseket szenvedett. A munkást a fővárosi tűzoltók a mentők irányítása szerint speciális hordágyra fektették, [...]

Tűzoltó lánykérés a tetőablakon át

2016. április 18. Vas megye
RendkívüliAz ágya feletti ablakon kopogott be Bognár Eszterhez egy tűzoltó napfelkelte előtt, majd az ágyat összetaposva bemászott a harmadik emeleti szobába. A lány szinte még fel sem fogta, mi történik, amikor Déri András feltette neki a kérdést: leszel a feleségem?

Halálos baleset műszaki mentése Óbudán

2016. április 17. Budapest
MentésKét személyautó ütközött össze szombat éjjel Budapest III. kerületében, a Flórián téren. Az egyik járműben négyen utaztak, és az ütközést követően valamennyien beszorultak a roncsba, őket a fővárosi tűzoltók szabadították ki.

A tűzoltók feszítő-vágó segítségével eltávolították mindkét első ajtót, [...]

Menet közben szívinfarktust kapott és kis híján patakba hajtott egy kamionsofőr

2016. április 14. Vas megye
MentésLesodródott az úttestről és kis híján a Gyöngyös-patakba borult egy negyventonnás, műanyagárukat szállító kamion csütörtök kora reggel a 87-es főúton, Kőszeg határában. A balesethez riasztott szombathelyi és a kőszegi tűzoltók áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentést.
Úgy tudjuk, [...]

Egy ember meghalt, egy életveszélyesen megsérült Szentgotthárdnál

2016. április 5. Vas megye
MentésEgy Audi típusú személyautó letért az útról és fékezés nélkül árokfalnak csapódott, majd felborult kedd hajnalban Szentgotthárd és Apátistvánfalva között. A balesetben egy férfi meghalt, egy 18 éves nő életveszélyes sérülésekkel került kórházba.
A holttestet a tűzoltók feszítővágóval szabadítottak [...]

Halálos robbanás egy csepeli társasházban

2016. április 4. Budapest
RobbanásRobbanás történt hétfő délelőtt Csepelen, egy II. Rákóczi Ferenc úti társasházban. A robbanás következtében az ötlakásos, földszintes épület egyik oldala mintegy tíz méter hosszan leomlott. A két méter magas törmelék alatt egy idős nő holttestét találták meg a tűzoltók.

Robbanás és tűz a VII. kerületi Dembinszky utcában

2016. március 17. Budapest
RobbanásCsütörtökön késő este riasztották a fővárosi tűzoltókat a Dembinszky utcába, ahol robbanás történt egy négyszintes, körfolyosós bérházban. A detonáció miatt két harmadik emeleti lakás közötti válaszfal leomlott, majd tűz keletkezett. A tűzoltók a negyedik emeletről egy hatvan év körüli férfit mentettek [...]

Tetőtér gyulladt ki a XV. kerületben

2016. március 15. Budapest
TűzMárcius 15-én délután kigyulladt egy háromlakásos épület Budapesten, a XV. kerületi Zrínyi utcában. A tetőtérben keletkezett tüzet a fővárosi hivatásos, illetve a zuglói önkéntes tűzoltók a tető cserépfedésének megbontásával, négy vízsugárral oltottak el. Nyolc ember a tűzoltók kiérkezése előtt el [...]

Tűzoltók mentik a lakókat a VIII. kerületben kigyulladt épületből

2016. március 14. Budapest
TűzTűz ütött ki hétfőn késő este a VIII. kerület Mária utca egyik három emeletes épületében. A tetőtéri lakásokhoz vezető előtérben bútorok égtek kb. 10 négyzetméteren, a tűz átterjedt az egyik lakás előszobájára is.
A nagy erőkkel kivonuló fővárosi tűzoltók az életveszélyben lévő személyeket kimentették, [...]

Tűzoltók segítségével emeltek ki egy autót a Rába folyóból

2016. március 12. Vas megye
MentésEgy horgászhelyet kereső sofőr ki akart kerülni egy kutyát, azonban autójával a Rába folyóba csúszott Püspökmolnárinál. A balesetben senki nem sérült meg, a gépkocsit a körmendi és a vasvári tűzoltók segítségével emelték ki a vízből. A mentést a helyi önkéntesek is segítették.

Oldal: 2/19
« 1 2 3 4 5 » »»