Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:


Videó: Négyszázötven esethez riasztották a tűzoltókat az országban

2016. december 2. Budapest


MentésA viharos szél miatt országszerte mintegy négyszázötven helyre riasztották a tűzoltókat péntek estig, a legtöbb bejelentés Pest megyéből és Budapestről érkezett. A tűzoltókat az esetek nagy többségében kidőlt fákhoz, letört faágakhoz hívták, amelyek úttestre, épületekre dőltek. Emellett leszakadt elektromos vezetékek és kisebb épületkárok miatt is érkeztek riasztások.

Tucatnyi épület tetejét rongálta meg az erős szél: Kecskeméten egy templom tornyán negyven négyzetméteren megbomlott a lemezborítás, Miskolcon egy okmányiroda, a Pest megyei Úri településen pedig egy idősek otthonának teteje sérült meg. A katasztrófavédelem nem kapott bejelentést arról, hogy bárki megsérült volna, és egyetlen ingatlan sem vált lakhatatlanná.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta péntek kora délután a másodfokú, narancs riasztást Budapesten, illetve Pest és Fejér megye több járásában. Ezzel az országban már nincs érvényben másodfokú riasztás, amelyet korábban a viharos szél miatt adott ki a szakszolgálat.
Videó forrása: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ajánld ezt a videót mások figyelmébe is: