Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:


Videó: Robbanás és tűz a VII. kerületi Dembinszky utcában

2016. március 17. Budapest


RobbanásCsütörtökön késő este riasztották a fővárosi tűzoltókat a Dembinszky utcába, ahol robbanás történt egy négyszintes, körfolyosós bérházban. A detonáció miatt két harmadik emeleti lakás közötti válaszfal leomlott, majd tűz keletkezett. A tűzoltók a negyedik emeletről egy hatvan év körüli férfit mentettek le, akit a mentők súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.
Megsérült egy nő is, akit szintén kórházba kellett szállítani. Amikor a tűzoltók kiérkeztek, méteres lángok csaptak ki a bejárati ajtón és az ablakokon keresztül a robbanással érintett két lakásból. A detonáció nagyságát jelzi, hogy a felrobbant lakásokkal szemben 10-12 méterre lévő folyosón az ingatlanok ablakai betörtek, a vakolatba üvegszilánkok fúródtak. A tűzoltás idejére az épületet a tűzoltók kiürítették, 57 lakásból hatvan embert kísértek az utcára.
A tüzet négy vízsugárral fojtották el, majd megkezdődhetett az épület átvizsgálása. A közműveket az érintett lakásokon és az alattuk lévő lakáson kívül mindenhol sikerült a késő esti órákra visszakapcsolni, így a lakók visszatérhettek otthonaikba. Statikus megvizsgálta az épületet, de a ház szerkezete nem sérült meg. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági eljárás keretében vizsgálja a robbanás és a tűz körülményeit.
Videó forrása: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Cimkék: budapest
Ajánld ezt a videót mások figyelmébe is: