Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

Negyvenheten szenvedtek füstmérgezést

2017. január 7. Győr-Moson-Sopron megye

Egy ember meghalt a tűzben

TűzTűz ütött ki szombat délelőtt a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Mentálhigiéniés Otthon egyik egyszintes épületének ruharaktárában. A helyiségben ágyak, pelenkák és szekrények égtek, a tűz a folyosón keresztül a raktár melletti kórterembe is átterjedt.

Győrből, Komáromból, Pannonhalmáról, Kisbérről, Lébényből és Csornáról riasztottak tűzoltókat  a helyszínre. A tűz oltásával párhuzamosan megkezdték az épületben rekedt emberek kimenekítését, majd két vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat.
Az otthonban tartózkodó hetvenhárom embert a tűzoltók kimenekítették, az intézmény másik épületében helyezték el. Valamennyien fekvőbetegek.
A kimenekített embereket a mentők ellátják, illetve kórházba szállítják. A helyszínre több mentőautót és két helikoptert is riasztottak.

Az eddigi információk szerint a tűzben egy ember meghalt, negyvenheten füstmérgezést szenvedtek, közülük tizennégyet kellett kórházba vinni.

Az otthon honlapja szerint a 350 személyes intézményben számottevő kórházi kezelést nem igénylő pszichiátriai betegeket, értelmileg akadályozottakat, időskori demenciában szenvedőket és szenvedélybetegeket ápolnak, gondoznak.


Cimkék: halálos tûzeset táplánypuszta
Forrás: MTI / OKF
Ajánld ezt a hírt mások figyelmébe is:

Fotók:További hírek:A Tűzoltóság.info további hírei »