Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

Tűz miatt közel ötszáz diákot menekítettek ki egy kollégiumból

2016. április 5. Hajdú-Bihar megye

Az egyik diák kiugrott az ablakon

TűzKigyulladt egy faxgép egy debreceni kollégium földszintjén egy 15 négyzetméteres szobában hétfő éjjel pár perccel éjfél előtt. A Sumen utcai hatemeletes kollégiumban 492 diák és 4 pedagógus tartózkodott, az épületből 481 diákot menekítettek ki a tűzoltók.
Az egyik diák kiugrott az ablakon, őt a mentők könnyű sérülésekkel kórházba vitték.

A mentők több diákot füstmérgezés gyanújával vizsgáltak a helyszínen. Folyamatosan szállították kórházba a kivizsgálásra vagy ellátásra szoruló diákokat, összesen 47 embert vittek el.
A tűz egy íróasztalra és az azon álló monitorra terjedt tovább, az iroda és a környékbeli folyosók füsttel telítődtek. A debreceni tűzoltók 20 fővel vonultak a helyszínre, a lángokat percek alatt eloltották, majd átszellőztették az épületet.
A tűz oltásával párhuzamosan azonnal megkezdték az épület kiürítését, több embert magasból mentő jármű létráján keresztül menekítettek ki.

Az elektromos hálózat felülvizsgálata után visszatérhettek szobájukba a kollégium diákjai.


Videó: Crobit Sokjap

A Debreceni Egyetem (DE) klinikájának sürgősségi osztályára 15 diákot vittek enyhe füstmérgezés gyanúja miatt a mentők. Az egyetemi sajtóiroda kedd esti tájékoztatása szerint 13 fiatalt a vizsgálatok után azonnal hazaengedtek, kettőt megfigyelésre ott tartottak, de később ők is elhagyhatták a kórházat.

Szentgyörgyi János, a debreceni Kenézy kórház szóvivője az MTI érdeklődésére kedd este elmondta: hozzájuk 18 diáklányt vittek a mentők a hajnali órákban.
Egy diákot az édesanyja még az orvosi vizsgálat előtt hazavitt. Hárman kaptak enyhébb füstmérgezés miatt oxigénkezelést, a többieket csak megfigyelték, a közérzetük jó volt. Azóta már valamennyien elhagyták a Kenézy kórházat.

Cimkék: debrecen
Forrás: MTI / OKF
Ajánld ezt a hírt mások figyelmébe is:

Fotók:További hírek:A Tűzoltóság.info további hírei »