Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

Kigyulladt egy hévízi társasház tetőtere

2015. december 16. Zala megye

73 lakó nem térhetett vissza a társasházba

TűzSzerda délután fél négy előtt nagy kiterjedésű tűz keletkezett egy négy emeletes, húszlakásos társasház tetőterében Hévízen, a Semmelweis utcában. Jelentős részben leégett az épület tetőszerkezete, több tetőtéri lakás károsodott.

Keszthelyről, Zalakarosról, Zalaegerszegről, Pacsáról, valamint Badacsonytomajból nagy erőkkel vonultak tűzoltók a helyszínre. Öt vízsugárral közel öt órás munkával sikerült megfékezni a lángokat, azonban az utómunkálatok még éjszakáig elnyúlnak.
A tűzeset során nem sérült meg senki, azonban 73 lakó - köztük 10 gyerek -  nem térhetett vissza a társasházba, ők a katasztrófavédelem és a polgármester segítségével egy közeli szállodában, illetve rokonoknál töltötték az éjszakát.

Az áram- és gázszolgáltató szakembereinek felmérése alapján a társasház egyik lépcsőházába várhatóan csütörtök késő délután térhetnek vissza a lakók. Itt a tíz lakásból egy tetőtéri otthon károsodott a tűzben, ezért annak tulajdonosai, továbbá a másik lépcsőház tíz otthonának lakói egyelőre nem költözhetnek haza.

Az elsődleges információk szerint a tetőn javítási munkálatokat végeztek, azonban a tűz tényleges keletkezési oka a tűzvizsgálat lezárultával derül majd ki.

Friss:
Péntek délután visszakapcsolták a közműszolgáltatást, így a lakók három otthon kivételével visszaköltözhetnek a házba.

Cimkék: hévíz
Forrás: MTI / OKF
Ajánld ezt a hírt mások figyelmébe is:

Fotók:További hírek:A Tűzoltóság.info további hírei »