Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

Robbantás a Teréz körúton

2016. szeptember 24. Budapest

Két rendőr súlyosan megsérült

RobbanásAz eddigi adatok szerint robbantás történt szombat késő este Budapest VI. kerületében, a Teréz körút és a Király utca kereszteződésében lévő egyik földszinti üzlethelyiségben. Az üzlet üresen állt, éppen felújították.

A detonáció következtében két rendőr súlyosan megsérült, a mentők kórházba szállították őket. A rendőrök sérüléseit főként üvegszilánkok és a lerepülő épületdarabok okozhatták.

A robbanást követően tűz nem keletkezett, de több autó is megrongálódott, a környező épületeken ablakok törtek be. Az érintett épületet a fővárosi tűzoltók átvizsgálták, a munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.
Hatósági eljárás keretében vizsgálják a robbanás körülményeit.

A rendőrség – szakértők bevonásával – megkezdte a helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végez. A robbanás eredetével kapcsolatos helyszíni és szakértői vizsgálatok, valamint az anyagi kár felmérése folyamatban van.
A rendőrség tájékoztatása szerint a robbanás szombat este 22 óra 30 perc körüli időpontban történt. A detonáció következtében a Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyalogos járőre (egy férfi és egy nő) sérült meg.


Videó: Breaking NeW

A rendőrség a Teréz körutat teljes egészében lezárta az Oktogon és a Wesselényi utca között, és kordonokat emeltek a Király utcában is. A kordonon belülre senkit nem engednek, a benn tartózkodók egy részét távozásra kérték, és még a szomszédos utcákban is embereket kérdeztek ki.

A Nemzeti Nyomozó Iroda kéri, hogy aki a cselekmény helyszínén vagy annak közelében tartózkodott, illetve aki a cselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-620-107-es telefonszámon, vagy hívja a 107-es, 112-es segélyhívók valamelyikét.

FRISS:
„A rendőröket ki akarták végezni” - mondta vasárnap esti sajtótájékoztatóján Papp Károly altábornagy, országos rendőrfőkapitány. Az eddigi adatok szerint robbantás történt, egy házi készítésű, repeszképző anyagokkal kombinált robbanószerkezetet hozott működésbe egy 20-25 év körüli, 170 cm magas férfi, aki világos színű horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmert, fehér sportcipőt viselt. A rendőrség 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a robbantás gyanúsítottjának felkutatására.
Az ügyben Központi Nyomozó Főügyészség folytatja a nyomozást.

A rendőrség közleménye szerint egy 23 éves rendőrnő életveszélyes, a 26 éves társa súlyos sérüléseket szenvedett. Mindkettőjüket megműtötték és jelenleg az intenzív osztályon ápolják őket a Honvéd kórházban, állapotuk az elszenvedett sérülésekhez képest kielégítő.
A megsérült rendőröknek ezúton is gyors felépülést kívánunk!

Cimkék: budapest bûncselekmény
Forrás: MTI / OKF / Rendőrség
Ajánld ezt a hírt mások figyelmébe is:

Fotók:További hírek:A Tűzoltóság.info további hírei »