Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

Tizenegy embert vittek kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt

2016. március 14. Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A tűzoltók szerint a gázkazán hibásodhatott meg

MérgezésHét felnőtt és négy gyermek szenvedett enyhe, vagy közepes mértékű szén-monoxid-mérgezést Aggteleken, egy vendégházban hétfő reggel. A mentők tizenkét embert láttak el, valamennyien rosszullétre panaszkodtak, közülük tizenegyet vittek kórházba.

A tűzoltók szerint a gázkazán hibásodhatott meg, de a hiba feltárása és elhárítása a gázszolgáltató szakembereinek feladata lesz. A vendégházban addig elektromos eszközökkel fűtenek.

Három ember is szén-monoxid-mérgezést szenvedett hétfőn egy lakásban Budapest VIII. kerületében, a Delej utcában. Egyikük eszméletlen volt, amikor a helyszínre értek a mentők, akik mindhárom embert kórházba szállították. A fővárosi tűzoltók méréseket végeztek a helyszínen, amelyek veszélyes koncentrációban mutatták ki a mérgező gáz jelenlétét a levegőben.
A tűzoltók a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakembereit.

Helyesen és időben jelzett egy szén-monoxid vészjelző vasárnap Nyírtelken, a Puskin utcában. A házban öten laktak, de mivel a tulajdonos azonnal átszellőztette a lakást, senki sem panaszkodott rosszullétre, nem szenvedtek mérgezést.
A nyíregyházi tűzoltók újra üzembe helyezték a gázkészüléket és a műszereik azonnal magas szén-monoxid-koncentrációt érzékeltek, ezért a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakembereit is.

Riasztott kedden egy fürdőszobában elhelyezett szén-monoxid-érzékelő Debrecenben, a Hősök utcája egyik lakásában. A tűzoltók műszere a fürdőszobai gázkazán közelében kimutatta a szén-monoxidot.
A gázszolgáltató kizárja a készüléket a rendszerből. Az eset kapcsán senki nem sérült meg.

Cimkék: aggtelek budapest nyírtelek szén-monoxid
Forrás: MTI / OKF
Ajánld ezt a hírt mások figyelmébe is:

További hírek:A Tűzoltóság.info további hírei »