Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

Harminckét embert menekítettek ki a tűzoltók egy nyolcemeletes lakóházból

2016. november 10. Nógrád megye

A kiégett lakás lakhatatlanná vált

LakástűzCsütörtökre virradó éjjel kigyulladt és szinte teljesen kiégett egy negyedik emeleti lakás Salgótarjánban, a Pécskő úti nyolcemeletes házban. A tűzben senki nem sérült meg, a kiégett lakás azonban lakhatatlanná vált.

II-es kiemelt riasztási fokozat szerint Salgótarjánból két gépjárműfecskendő és a magasból mentő, valamint Bátonyterenyéről, Szécsényből és Pétervásáráról további gépjárműfecskendők vonultak a helyszínre.
A tűz miatt az egész lépcsőház és a felsőbb emeleti lakások is füsttel telítődtek, ezért a tűzoltók a lépcsőházban tartózkodó harminckét főt kikísérték az épületből. A lakókat a Palóc Mentőcsoport közreműködésével melegedő buszokban helyezték el.

A hibák kijavításáig az egész lépcsőházban lezárták a közműveket, ezért a lakók közül egyelőre senki sem térhet vissza otthonába. Húszan ideiglenesen rokonokhoz költöztek, tizenkét lakó elhelyezéséről pedig a közbiztonsági referens gondoskodott.

A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Cimkék: salgótarján
Forrás: MTI / OKF
Ajánld ezt a hírt mások figyelmébe is:

Fotók:További hírek:A Tűzoltóság.info további hírei »