Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

Nagymama és unokája ugrottak ki az ablakon a lángok elöl

2015. július 17. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A nő életét vesztette

LakástűzKigyulladt egy társasház negyedik emeleti lakása péntek este Nyíregyházán a Petőfi utcában. A nagy erőkkel helyszínre vonuló tűzoltók kiérkezésekor a lakás már teljes terjedelmében égett.

Az első hírek szerint egy nagymama és unokája a lángok elöl menekülve kiugrottak a tűzzel érintett emeletről. Az 56 éves nő életét vesztette, a gyerek életveszélyesen megsérült.
A későbbi információkból az derült ki, hogy a lakásban egy 56 éves nő és 20 éves lánya élt, a lángokat a fiatal lány vette észre, de ő még időben ki tudott menekülni a lépcsőházba. Az asszony - az aznap este náluk lévő hétéves unokaöccsével együtt - az ablakon keresztül a társasház belső udvarára ugrott ki.

Megsérült az egyik szomszéd is, aki az égő lakásban lévőkön akart segíteni.
A lakókat kimenekítették, az áramszolgáltató áramtalanította az épületet. A tüzet a nyíregyházi, ibrányi és baktalórántházi tűzoltók oltották el.


Videó: szon.hu

Vitkai Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház sajtóreferense az MTI érdeklődésére szombaton elmondta, a gyerek égési és szilánkos töréses sérüléseket szenvedett, illetve sokkot kapott. Ezek a sérülések egyenként nem súlyosak, a három együtt azonban súlyos, életveszélyes állapotot okozott.
Fájdalmai miatt a gyereket altatásban tartják.

Az égő épületből összesen 32 embert mentettek ki a tűzoltók.
A tűz okát tűzvizsgálat fogja kideríteni. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság eljárást indított közveszélyokozás bűntett elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen.

Cimkék: halálos tûzeset nyíregyháza videó
Forrás: MTI / OKF
Ajánld ezt a hírt mások figyelmébe is:

Fotók:További hírek:A Tűzoltóság.info további hírei »