Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

Rablók gyújtották rá a házát az eszméletlen férfire

2015. június 30. Somogy megye

A két gyanúsított korábban is követett már el vagyon elleni bűncselekményt

LakástűzRátámadtak, majd kirabolták és rágyújtották a házát az eszméletlenre vert idős férfira kedden, a Somogy megyei Pusztaszemesen.
Az idős férfi eszméletlen volt, de még élt, amikor a tűzoltók megtalálták, a mentők azonban már nem tudták megmenteni az életét. Halálát égési sérülések és a füst miatti fulladás okozta.

A gyilkosság két gyanúsítottja - egy 20 és egy 17 éves férfi, akit a rendőrök még kedden elfogtak és őrizetbe vettek - előbb tagadta a bűncselekmény elkövetését, majd beismerő vallomást tett.
Előzetes letartóztatásukról pénteken dönt a bíróság.
A gyanúsítottak vallomása alapján a két férfi a gyilkosság előtti héten is kirabolta az áldozatot. Akkor egy kiskorú, az áldozatot ugyancsak ismerő lánnyal együtt mentek a házához. A lány kihívta a férfit, a kapuban beszélgetett vele, és közben a két férfi a kamra ablakán bemászott a házba, ahonnan 70 ezer forintot vitt magával.
A két gyanúsított és a 13 éves andocsi lány Somogymeggyesről ismerte az áldozatot.

A Franciaországból hazatelepült nyugdíjas ugyanis először ott vett házat magának, és csak később költözött abba a pusztaszemesi házba, ahol született. A két férfi - ismét pénzt remélve - visszament a házhoz, és amíg a házigazda távol volt, bemászott a fürdőszobaablakon és elrejtőzött. Amikor az idős férfi hazaért, előbb sörösüveggel, majd székkel és más kemény tárggyal rátámadtak, aztán értékek után kutattak.

Az orvos szakértő több életveszélyes, de nem halálos sérülést talált az áldozat fején. Hatezer forintot - a házban volt még eldugva pénz, de azt nem találták meg -, néhány bizsut és egy mobiltelefont vittek magukkal.
Mielőtt távoztak, szétlocsolták a házban talált hígítót, és rágyújtották a házat az eszméletlen férfira.

A tűzoltók egy 10 és egy 20 literes benzineskannát, valamint egy 11,5 kilogrammos gázpalackot hoztak ki a házból, egyiket sem érte hőhatás. A Kishegy utcai ház teljesen kiégett.

A rendőrök néhány órán belül elfogták a feltételezett elkövetőket. A két, korábban vagyon elleni bűncselekmények miatt már büntetett férfit emberölés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Cimkék: bûncselekmény halálos tûzeset pusztaszemes
Forrás: MTI
Ajánld ezt a hírt mások figyelmébe is:

Fotók:További hírek:A Tűzoltóság.info további hírei »