Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

Ketten meghaltak egy székesfehérvári lakástűzben

2015. március 28. Fejér megye

Heten sérültek meg

LakástűzKigyulladt egy második emeleti lakás vasárnap hajnalban Székesfehérváron, a szedreskerti lakónegyedben. A lakás teljes terjedelmében égett, a szemközti ingatlan bejárata is égett, a tűz több másik lakást is veszélyeztetett.

Székesfehérvárról, Pusztaszabolcsról és Pétfürdőről nagy erőkkel vonultak tűzoltók a helyszínre. Összesen tíz embert menekítettek ki az épületből, közülük heten megsérültek. A sérültek között egy gyerek is van.
A harmadik emeletről két embert lehoztak a tűzoltók, őket a mentők megpróbálták újraéleszteni, ám mindketten életüket vesztették.

Az öt kórházba vitt ember közül háromnál igazolódott be a füstmérgezés gyanúja, közülük egy könnyebben meg is égett.

A helyszíni felmérés szerint valószínűleg szükség lesz lakosságvédelmi intézkedésre, mivel a lépcsőház közműveit csak hosszabb idő után lehet majd visszakapcsolni. Melegedőhelyként a közeli Széchenyi Kollégiumot nyitják ki az arra igényt tartóknak.

A tűzoltók statikust is kértek a helyszínre, aki megállapította, hogy a kiégett második emeleti lakáson kívül lakhatatlanná vált a felette lévő ingatlan, valamint a szomszédos lépcsőház egyik lakása is, amely a közvetlen szomszédja a kiégettnek.Cimkék: halálos tûzeset székesfehérvár
Forrás: MTI / OKF
Ajánld ezt a hírt mások figyelmébe is:

További hírek:A Tűzoltóság.info további hírei »