Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

Tűz a szegedi ipari parkban

2016. április 17. Csongrád megye

A lángok veszélyeztették a környező épületeket

Ipari tűzTűz keletkezett vasárnap délután Szegeden, a DÉLÉP ipari parkban, egy hulladékhasznosítással foglalkozó cég telephelyén. Az ipari parkban ledarált kommunális hulladék kapott lángra egy 10 x 50 méteres területen.

A szegedi tűzoltók IV-es kiemelt riasztási fokozat szerint kilenc egységgel - köztük a katasztrófavédelem műveleti szolgálatával és a mobil laborral - vonultak a helyszínre. A tűz oltását mintegy hatvan fővel, tíz vízsugárral kezdték meg.
A tűzoltók erőgépek segítségével széthúzták a hatméteres hulladékhalmokat, hogy a parázsló anyagot lehűtsék, és habbal lefedjék. A szakemberek folyamatos méréseket végeznek, mivel veszélyes anyagok is vannak a tűz közelében.
A több méteres lángok veszélyeztették a környező épületeket, és a tűz közelében van egy több köbméteres gáztartály is, amelyet folyamatosan hűtenek a tűzoltók.

A felszálló sűrű, fekete füst már kilométerekről látható volt.
A tűz körülbelül tíz méterre van a Szeged-Budapest vasútvonaltól.

Az eset során személyi sérülés nem történt, a kimerültség miatt azonban néhány tűzoltó orvosi ellátására szorult.


Videó: Erdei KittiVideó: Drónair


A vasárnap keletkezett tüzet több mint 24 órás munkával, hétfő estére sikerült megfékezni. A tűzoltók az utómunkákat is befejezték, csupán az érintett cég két dolgozója őrzi a helyszínt éjszaka.

A tűz okozta légszennyezés minden összetevő esetében messze a határérték alatt maradt. Bár városszerte érezhető volt az égett gumi szaga, ez nem jelentett a lakosság számára tényleges veszélyt.
A kormányhivatal szakemberei által végzett helyszíni szemlén megállapították, hogy a telephelyen 900 négyzetméteren vegyes, városi lomtalanításból származó hulladék, valamint mellette mintegy 300 négyzetméteren gépjárműgumi-hulladék gyulladt meg. Azt hatósági eljárás fogja tisztázni, történt-e valamilyen mulasztás, és szükség van-e további levegőtisztaság-védelmi vagy hulladékgazdálkodási hatósági intézkedésre.

Cimkék: szeged videó
Forrás: MTI / OKF
Ajánld ezt a hírt mások figyelmébe is:

Fotók:További hírek:A Tűzoltóság.info további hírei »