Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

Tűz a tiszaújvárosi petrolkémiai üzemben

2016. január 21. Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség

Ipari tűzKigyulladt csütörtök este egy ipari kemence Tiszaújvárosban, a Mol Petrolkémia üzem területén. A létesítményi tűzoltókon kívül a tiszaújvárosi, a miskolci, a szerencsi, a mezőcsáti és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre.

A tűzoltók a hajnali órákra elfojtották a lángokat, ezt követően lehűtötték a még izzó és átforrósodott részeket, majd elvégezték a szükséges utómunkálatokat és vizsgálatokat. A rendszerben
jelenlevő szénhidrogéneket a leállás során fáklyázással semmisítették meg.
A beavatkozás közben a katasztrófavédelem mobil laborja és a helyi szakemberek folyamatosan mérték a gázkoncentrációt, de toxikus anyagot nem mutattak ki, lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség.

A Mol azt közölte, hogy a baleset valószínűleg műszaki hiba miatt következett be. A tűz 20:50-kor keletkezett az Olefin-1 üzemben, annak újraindulása közben.

Az üzem 11 kemencéjéből 2 kisebb kapacitású sérült meg, ezért az üzemet néhány hétre leállították, a normál termelési szint visszaállításáig az Olefin-2 üzem viszont zavartalanul szolgálja ki alapanyaggal a termelő egységeket.

Cimkék: tiszaújváros
Forrás: MTI / OKF
Ajánld ezt a hírt mások figyelmébe is:

További hírek:A Tűzoltóság.info további hírei »