Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

Leégett egy csirkenevelő telep új csarnoka

2015. december 15. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Az épületben nem voltak állatok

Ipari tűzTeljes terjedelmében égett egy átadás előtt álló csirkenevelő telep 200 négyzetméteres csarnoka kedd délután Ibrány külterületén. A tűz veszélyeztetett másik három, hasonló méretű épületet is.
A tűzeset során nem sérült meg senki, az épületben nem voltak állatok.

A legmagasabb, V-ös kiemelt riasztási fokozatban az ibrányi önkormányzati tűzoltókon kívül Nyíregyházáról, Kisvárdáról, Záhonyból és Cigándról is vonultak hivatásos tűzoltók a helyszínre. Munkájukat a nagyhalászi- és a gávavencsellői, valamint az ibrányi önkéntesek segítették. 
A nyíregyházi tűzoltók egy acetilén palackot kihoztak a lángoló épületből. A sérült palackot mesterlövészek hatástalanították, megakadályozva egy esetleges későbbi robbanást.

Az oltást nehezítette, hogy a Nyíregyházához közeli kisváros határában lévő telep közelében kevés volt az oltóvíz, ezért a tűzoltóságokról három vízszállító járművet is a helyszínre irányítottak.
A leégett csarnok életveszélyessé vált, oda bemenni nem tudtak a tűzoltók, így a lángok megfékezése után kívülről, erőgépek segítségével bontották meg az úgynevezett szendvicspanelekből készült épületet és hűtötték az izzó falrészeket is.

A katasztrófavédelmi mobil labor munkatársai a szigetelőanyag égésterméke miatt méréseket végeztek a helyszínen, de egészségügyi határértéket meghaladó értéket nem mutattak ki.
A Kisvárdai katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztályának munkatársa tűzeseti helyszíni szemlét végezett.Cimkék: ibrány
Forrás: MTI / OKF
Ajánld ezt a hírt mások figyelmébe is:

Fotók:További hírek:A Tűzoltóság.info további hírei »