Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

Tűz egy dunaújvárosi cellulózgyárban

2015. december 12. Fejér megye

A lángok a 20 méter magas épület több pontján kitörtek

Ipari tűzTűz ütött ki szombat hajnalban egy dunaújvárosi cellulózgyárban. A gyár előkészítő üzemében mintegy 400 négyzetméteren égett egy aprított szalmát tartalmazó puffertartály és környezete. A 80 köbméteres acéltartály fala vörösen izzott, környezete lángokban állt.

Dunaújvárosból, Pusztaszabolcsról, Sárbogárdról, Székesfehérvárról és Paksról IV-es kiemelt riasztási fokozat szerint 8 gépjárműfecskendővel és egy emelőkosaras járművel összesen 33 hivatásos tűzoltó vonult ki. Munkájukat a létesítményi tűzoltók segítették.
A tűz oltását nehezítette, hogy a lángok az elektromos kábeleken keresztül a 20 méter magas épület több pontján kitörtek.

A tűzoltók több oldalról összesen hét vízsugárral hűtötték vissza a tartály szerkezetét. A reggeli órákban megkezdték az izzó szalmaőrlemény kitermelését és oltását, az utómunkálatok még szombat délben is tartottak.
Az eset során senki sem sérült meg. A tűz veszélyes anyagot, technológiát nem érintett.

A helyszínen a katasztrófavédelem iparbiztonsági helyszíni szemlét végzett. A tűz keletkezésének okát, körülményeit a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség vizsgálja.

Cimkék: dunaújváros
Forrás: MTI / OKF
Ajánld ezt a hírt mások figyelmébe is:

Fotók:További hírek:A Tűzoltóság.info további hírei »