Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

Lángba borult egy műanyag-feldolgozó üzem raktárépülete

2015. október 24. Győr-Moson-Sopron megye

A raktár teteje beszakadt

Ipari tűzKigyulladt szombat hajnalban a győri Hűtőház utcai műanyag-feldolgozó üzem raktárépülete. Az 1400 négyzetméter alapterületű raktár mellett tárolt anyagok szintén meggyulladtak.

A tulajdonos azt közölte, hogy az épületben veszélyes anyag nem volt, és a mobil labor mérései se mutattak ki káros anyagot a levegőben.

A helyszínre a győri, pannonhalmi, csornai, mosonmagyaróvári és a kisbéri tűzoltók vonultak, több mint tíz járművel.
A raktár teteje beszakadt, ezért az oltást főleg kívülről végzik. A tűzoltást irányító megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat zárt területté nyilvánította a munkálatok helyszínét.
Néhány száz méterre a raktártűztől, egy másik helyszínen kétezer köbméternyi, olajjal szennyezett fémforgács izzik, illetve részben ég. Ott a lébényi önkéntesek oltanak.

A térségben mozgósított jelentős tűzoltóerők miatt a rajkai önkéntes tűzoltók átmenetileg Mosonmagyaróvár, míg pannonhalmai önkéntes tűzoltók Győr városvédelmét látják el. 

Friss:
A beszakadt vasbeton tetőszerkezet romjai alatt lappangó égés van, ezért az életveszélyes épületbe továbbra sem tudnak bemenni a tűzoltók. A raktárépület oltásán, valamint utómunkálatain öt hivatásos tűzoltó-parancsnokság dolgozik 45 emberrel és 13 járművel. A helyszínen van az emelőkosaras autó és két erőgép is.
A négyes kiemelt fokozatú riasztás továbbra is érvényben van, a munkálatok valószínűleg egész nap tartani fognak.

Vasárnap:
A tűzoltók még dolgoznak a meglazult épületszerkezeti elemek eltávolításán, de a tüzet vasárnap hajnalra eloltották, a beszakadt vasbeton tetőszerkezetet pedig elbontották.
A mobil labor folyamatos mérései továbbra sem mutattak ki veszélyes anyagot a levegőben.

A tűz keletkezésének körülményeit vizsgálják.

Cimkék: gyõr
Forrás: MTI / OKF
Ajánld ezt a hírt mások figyelmébe is:

Fotók:További hírek:A Tűzoltóság.info további hírei »