Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

Raktártűz Pécsen

2014. december 18. Baranya megye

Rászorulóknak gyűjtött adományok égtek el

Ipari tűzKigyulladt egy raktárépület csütörtök kora este Pécsen, a Diófa utca közelében. A pécsi, mohácsi és a komlói tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

Egy körülbelül 300 négyzetméter alapterületű raktárépület teljes terjedelmében égett, de a tűz lakóépületeket nem veszélyeztetett. A tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk, hogy a lángok továbbterjedjenek a raktárral egybeépült autószervizre, a két épületrészt ugyanis nem választja el egymástól tűzfal.
A pécsi tűzoltók négy habosított vízsugárral kezdték meg a lángok oltását, a munkálatokat a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányította. A műhelyben tárolt acetilén palackokat sértetlenül kihozták a helyiségből, majd biztonságos helyre vitték őket.

Miután a tűzoltók körülbelül két órás munkával eloltották a lángokat, megkezdték a raktárépület átszellőztetését és átvizsgálását.
A raktárban rászorulóknak gyűjtött karácsonyi ajándékokat, többek közt bálázott ruhákat, játékokat, műszaki cikkeket tároltak. Az átizzott bálák szétterítésére egy munkagép érkezett segítségül.

A beavatkozás ideje elérte az öt óra időtartamot.
A tűzeset során személyi sérülés nem történt, az anyagi kár jelentős. A tűz oka egyelőre ismeretlen, ennek felderítésére tűzvizsgálat indult.

Cimkék: pécs
Forrás: OKF
Ajánld ezt a hírt mások figyelmébe is:

Fotók:További hírek:A Tűzoltóság.info további hírei »