Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

Súlyos balesetet szenvedtek a monori tűzoltók

2014. december 27. Pest megye

Az egyik tűzoltóautó egy családi ház kertjébe zuhant a felüljáróról

BalesetEgy robbanás helyszínére riasztották a monori tűzoltókat szombat délelőtt Pilis településre. Vonulás közben azonban az elöl haladó tűzoltó gépjárműfecskendő frontálisan összeütközött egy személyautóval a 4-es út felüljáróján, majd a szalagkorlátot átszakítva mintegy 8 méter magasságból egy családi ház kertjébe zuhant.

A mögötte haladó vízszállító gépjármű szintén a szalagkorlátnak csapódott, a jármű órákon keresztül félig lelógott a felüljáróról.
A felüljáróról lezuhanó, Renault Aquadux-X 2000 típusú tűzoltóautóban hat tűzoltó ült. Az ütközés következtében a személygépkocsiba egy ember beszorult, őt a tűzoltók kiszabadították, és átadták a mentőknek.

Egy mentőhelikopter, egy esetkocsi, valamint két mentőautó érkezett a helyszínre. A balesetben tíz ember sérült meg, közülük öt tűzoltót és egy civil személyt kellett kórházba szállítani. Két tűzoltó súlyosan megsérült, a személyautót vezető 60 év körüli nőt életveszélyes állapotban, mellkasi- és hasi sérülésekkel, belső vérzés gyanújával vitték el a mentők.
(Csámpai Attila, megyei szóvivő korábban azt közölte: négy tűzoltót kellett kórházba vinni, ezt később ötre módosította. A legfrissebb információ szerint szombat estére már csak egy tűzoltó maradt kórházban, a többieket hazaengedték.)

Az utat Pilis irányába lezárták, a forgalmat Monoron keresztül terelték. A műszaki mentéshez a fővárosi tűzoltókat riasztották.
A balesetben a tűzoltóautóval ütköző személyautón kívül még három autó volt érintett, ezek a karambol következtében súrolták egymást, illetve koccantak.


A nap folyamán a fővárosi tűzoltódaru segítségével kerekeire állították, majd elszállították a két összeroncsolódott tűzoltóautót.
Az útra kifolyt olajat csak azután tudták felitatni, hogy a közútkezelő gépei felsózták a jeges burkolatot, ezt követően indulhatott meg a forgalom - közölte Csámpai Attila. A rendőrök este 6 órára befejezték a helyszínelést, a forgalom ismét zavartalan.

A baleset körülményeit az ügyészség, illetve a katasztrófavédelem belső vizsgálata tárja majd fel.


Friss:


Cimkék: monor videó
Forrás: MTI / OKF / Rendőrség
Ajánld ezt a hírt mások figyelmébe is:

Fotók:További hírek:A Tűzoltóság.info további hírei »