Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

"szén-monoxid" cimkék:Két gyerek meghalt szén-monoxid mérgezés következtében

2016. október 15. Pest megye
MérgezésSzüleik eszméletlen állapotban találtak rá a fürdőszobában a két tíz év körüli gyerekre. A gyerekeket hosszú időn át próbálták újraéleszteni a mentők, de nem jártak sikerrel, mindketten meghaltak.

Tizenegy embert vittek kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt

2016. március 14. Borsod-Abaúj-Zemplén megye
MérgezésHét felnőtt és négy gyermek szenvedett enyhe, vagy közepes mértékű szén-monoxid-mérgezést Aggteleken, egy vendégházban hétfő reggel.

Három embert vittek kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt

2016. február 19. Budapest
MérgezésHárom ember lett rosszul péntek hajnalban Budapesten, a XVIII. kerületben, az Erdősáv utcában. A mentők szerint a lakók feltehetőleg szén-monoxid-mérgezést szenvedtek.

Három gyereket és egy nőt vittek kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt

2016. január 24. Hajdú-Bihar megye
MérgezésHárom gyereket és egy nőt vittek kórházba a mentők vasárnap délután a Hajdú-Bihar megyei Tépéről. A Fő utcai családi házhoz riasztott berettyóújfalui tűzoltók magas szén-monoxid-koncentrációt mértek, a lakást átszellőztették.

Ketten meghaltak szén-monoxid-mérgezés miatt

2016. január 24. Pest megye
MérgezésValószínűleg szén-monoxid-mérgezés okozta egy idős házaspár halálát vasárnap kora délután Budaörsön. A lakásban gázkészülék és kandalló is üzemelt, ez utóbbi ajtaja nyitva volt.

Szén-monoxid-mérgezés a mentőknél

2016. január 23. Budapest
MérgezésÉppen egy riasztáshoz indult szombat hajnalban egy fővárosi mentőautó személyzete a Bázis mentőállomásról, amikor rosszul lettek. Feltehetőleg a fűtő-berendezés meghibásodása okozhatta a balesetet.

Négy ember szenvedett szén-monoxid-mérgezést

2016. január 17. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
MérgezésNégy embert vittek kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tyukod egyik lakóházából vasárnap este. Az épületben szén-monoxid-érzékelő nem volt felszerelve.

A szén-monoxid-mérgezések veszélyére figyelmeztet a Katasztrófavédelem

2016. január 16.
MérgezésA következő napokban várható komoly lehűlés miatt a szén-monoxid-mérgezések veszélyére hívta fel a figyelmet az OKF. A szén-monoxid-mérgezés tüneteit - fejfájás, émelygés, szédülés - sokszor összetévesztik más rosszulléttel.

Egy csecsemőt és anyját kellet kórházba szállítani szén-monoxid-mérgezés miatt

2016. január 15. Budapest
MérgezésA Melinda úti társasház egyik lakásában megszólalt a szén-monoxid-vészjelző, a kiérkező tűzoltók veszélyes gázszintet mértek.

Három gyermeket kellett kórházba szállítani szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt

2016. január 11. Csongrád megye
MérgezésSzén-monoxid-mérgezés gyanújával vittek kórházba a mentők három gyermeket hétfő este Földeákról. A szülők nem lettek rosszul, a három gyermek a szegedi klinikán töltötte az éjszakát.

Egy háromtagú családot kellett kórházba szállítani

2015. december 30. Pest megye
MérgezésSzén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt riasztották szerdán a tűzoltókat Pomázra, az Árvácska utcába. A családi házban lakó két felnőttet és egy gyermeket a mentők kórházba szállítottak.

Két felnőttet és két gyermeket szállítottak kórházba

2015. december 19. Budapest
MérgezésKét felnőttet és két gyermeket súlyos szén-monoxid-mérgezéssel szállítottak kórházba a mentők szombat este Budapest X. kerületéből. A tűzoltók magas szén-monoxid-koncentrációt mértek a gázkészülék közelében.

Kevés a megfelelő szén-monoxid érzékelő

2015. december 18.
A kereskedelmi forgalomban elérhető szén-monoxid érzékelők közül kevés a megfelelő, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ellenőrzésein a termékek több mint fele elbukott.

Ismét életeket mentett egy vészjelző

2015. december 15. Budapest
MérgezésBejelzett a szén-monoxid-érzékelő kedd este Budapesten, egy VI. kerületi lakás fürdőszobájában. A kiérkező fővárosi hivatásos tűzoltók kimutatható szén-monoxid-koncentrációt a helyiségben, ezért értesítették a gázszolgáltató szakembereit.

Hét embert vittek kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával

2015. december 3. Pest megye
MérgezésHét embert vittek kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával egy fóti családi házból csütörtök este. Az Alberti Béla utcai házban öt felnőtt és két gyerek lett rosszul.

Egy gyermek szenvedett szén-monoxid-mérgezést

2015. december 2. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
MérgezésSzén-monoxid-mérgezés miatt szállítottak kórházba egy gyermeket egy újfehértói családi házból szerdán este. A gyermek a fürdőszobában lett rosszul, ahol egy gázkazán üzemelt.

Többen is mérgezést szenvedtek a hétvégén

2015. november 22.
MérgezésA mentők három embert szállítottak kórházba, akik rosszul lettek egy békéscsabai lakásban. Sajószentpéteren a fürdőszobában lett rosszul egy nő, Bárándon egy másik nő szenvedett szén-monoxid-mérgezést. A tűzoltók nagyon magas, veszélyes szén-monoxid értéket mértek az ingatlanban.

Anya és kisgyermeke halálát okozta a szén-monoxid

2015. november 21. Bács-Kiskun megye
MérgezésSzén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt riasztották szombat reggel a kecskeméti tűzoltókat a városhoz közeli Szarkás tanyára. A 31 éves édesanya és 4 éves kisfia holttestére egy hozzátartozójuk talált rá a család otthonában.

Egy vezető mentőtiszt az alattomos mérgezésről

2015. október 18.
MérgezésKöcse Tamás vezető mentőtiszt tapasztalatai a szén-monoxid-mérgezésekről és tanácsok, tudnivalók, teendők arra az esetre, ha valaki ilyen szituációba csöppen.

Magyarországon évente tucatnyi ember veszti életét a mérges gáztól

2015. október 18.
MérgezésBár egyre több lakásban van már szén-monoxid-érzékelő, a tűzoltókat továbbra is gyakran riasztják mérgezéses esetekhez. Az elmúlt időszakban évente legalább egy tucat ember bele is halt a mérgezésbe.

Időben riasztott a szén-monoxid érzékelő

2015. október 18. Fejér megye
MérgezésVasárnap este bejelzett a szén-monoxid vészjelző egy kétszintes családi ház felső emeletén Kápolnásnyéken, a Fő utcában. A mentők két felnőttet és két gyermeket szállítottak kórházba kivizsgálásra.

Szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy nő

2015. október 15. Nógrád megye
MérgezésSzén-monoxid mérgezésben halt meg egy idős nő a Nógrád megyei Honton csütörtökön. A családi házban két másik ember súlyos mérgezést szenvedett.

Szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy férfi Budapesten

2015. szeptember 18. Budapest
MérgezésA tűzoltókat a Grassalkovich útra egy lakóházhoz riasztották, amelynek a pincéjéből egy halott férfit hoztak ki. A pincében egy benzinmotoros aggregátort találtak.

Időben jelzett a szén-monoxid-érzékelő

2015. szeptember 3. Budapest
MentésBejelzett csütörtökön délben a szén-monoxid-érzékelő Budapesten, a VI. kerületi Csengery utca egyik társasházi lakásban. A helyszínre riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók kimutatható koncentrációt mértek, a gázszolgáltató szakemberei lezárták a gázkészüléket.

Egy nap alatt négy riasztás szén-monoxid miatt

2015. augusztus 29. Budapest
MérgezésEgy nap alatt négy alkalommal is vonulniuk kellett a fővárosi tűzoltóknak, mert veszélyt jeleztek a lakásokba telepített szén-monoxid-vészjelző készülékek. A kivonuló tűzoltók minden alkalommal kimutatták a mérgező gázt a levegőben.

Halálos szén-monoxid-mérgezés a fővárosban

2015. augusztus 29. Budapest
MérgezésSzombat este a XI. kerületi Hegyalja útra riasztották a fővárosi tűzoltókat és a gázszolgáltató szakembereit, mert egy társasház földszinti lakásában halálos kimenetelű szén-monoxid-mérgezés történt.

Hat lakásba került veszélyes mennyiségű szén-monoxid

2015. április 16. Budapest
MérgezésIdőben jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy VI. kerületi lakásban. Az esethez riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók magas szén-monoxid-koncentrációt mértek a helyszínen, a gázszolgáltató szakemberei az egész épületet leválasztották a hálózatról, ami összesen harminckét lakást érint.

Rosszul lett a fodrász, menekülniük kellett a vendégeknek

2015. április 15. Budapest
MérgezésRosszullétre panaszkodott egy fodrászüzlet dolgozója szerda kora este a IX. kerületi Ráday utcában. A kivonuló doktorszolgálat valós szén-monoxid értéket mért a helyszínen.

Szén-monoxid-mérgezés Szombathelyen

2015. március 22. Vas megye
MérgezésSzén-monoxid-mérgezés gyanújával vittek kórházba a mentők négy embert vasárnap hajnalban Szombathelyen. A tűzoltók és a gázművek munkatársai a Bem József utcai lakásban magas szén-monoxid-koncentrációt mértek, amelyet feltevésük szerint a fürdőszobai vízmelegítő meghibásodása okozhatott.

Időben jelzett a szén-monoxid-riasztó

2015. március 11. Pest megye
MentésBejelzett szerda este a szén-monoxid vészjelző egy házban Szigetszentmiklóson, a Híradó utcában. Az épületben ezután méréseket végeztek a helyszínre riasztott szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók is, és kimutatták a gáz jelenlétét a levegőben.

Szén-monoxid-mérgezést szenvedett egy nagyatádi gyermek

2015. február 22. Somogy megye
MérgezésSzén-monoxid-mérgezés miatt vittek kórházba a mentők vasárnap este egy gyermeket egy nagyatádi lakásból. Az első jelentések szerint egy, a fürdőszobában működő gázüzemű vízmelegítőből szivároghatott vissza szén-monoxid.

Súlyos szén-monoxid-mérgezést szenvedett egy család

2015. február 20. Pest megye
MérgezésNégy embert, köztük három gyermeket vittek kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával egy szobi családi házból péntek kora reggel. A mentők kiérkezésekor a 41 éves anya és 10 éves kisfia eszméletlen állapotban volt, de rajtuk kívül további két gyermeket is kórházba vittek.

Szén-monoxid-mérgezéssel vittek kórházba egy gyereket

2015. február 9. Pest megye
MérgezésEgy felnőtt és egy gyermek szenvedett szén-monoxid-mérgezést Pécelen egy családi házban vasárnap késő este. A mentők a házban lakók közül két embernél állapítottak meg szén-monoxid-mérgezést, a gyereket kivizsgálásra kórházba szállították.

Embereket mentett a vészjelző

2015. február 8. Veszprém megye
MérgezésBejelzett a szén-monoxid vészjelző készülék vasárnap délelőtt egy várpalotai lakóépületben. A házban lakók a szabadba menekültek és hívták a 105-öt.

Megölt egy embert a szén-monoxid a VII. kerületben

2015. február 3. Budapest
MérgezésSzén-monoxid-mérgezés következtében meghalt egy férfi hétfő este Budapest VII. kerületében, egy Dob utcai lakásban. A mentők és a légzőkészülékben felderítő fővárosi hivatásos tűzoltók is magas gázkoncentrációt mértek a lakásban.

A fürdőszobában lett rosszul egy gyermek

2015. február 2. Bács-Kiskun megye
MérgezésKecskemétre, a Géza fejedelem körútra riasztották a tűzoltókat hétfő este. A családi házban két felnőtt és három gyermek tartózkodott, amikor az egyik gyerek a fürdőszobában rosszul lett.

Szén-monoxid-mérgezés a II. kerületben

2015. január 31. Budapest
MérgezésSzén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba egy 60 év körüli férfit Budapesten, a II. kerületi Tárogató útról szombaton. A társasház második emeleti lakásában vélhetően a konyhában működő gáz-cirkó berendezés okozhatta a mérgezést.

Anyát és gyermekét kellett kórházba vinni

2015. január 31. Pest megye
MérgezésÉrdre, a Bikavér utcába riasztották a tűzoltókat szombat este, ahol egy kazánból visszaáramló égéstermék okozott bajt. Egy anyát és gyermekét enyhe szén-monoxid-mérgezés tüneteivel kellett kórházba vinni.

Egy gyereket kellet kórházba vinni

2015. január 19. Hajdú-Bihar megye
MérgezésA mentőszolgálat jelzésére vonultak ki a debreceni tűzoltók a Faraktár utcába, ahol két felnőtt és egy gyerek lett rosszul hétfő este.

Mérgezés az Erzsébet királyné útján

2015. január 17. Budapest
MérgezésSzén-monoxid-mérgezéssel szállítottak kórházba két embert szombat reggel Budapest XIV. kerületéből. Az Erzsébet királyné útra kivonuló fővárosi tűzoltók a szellőztetés miatt nem tudtak kimutatható gázkoncentrációt mérni a lakásban.

Életet mentett a vészjelző a VIII. kerületben

2015. január 15. Budapest
EgyébA VIII. kerületben egy többemeletes épület negyedik emeleti lakásában szólalt meg csütörtök este a szén-monoxid-riasztó berendezés. A kiérkező fővárosi tűzoltók is kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a lakásban, de a vészjelzőnek köszönhetően személyi sérülés nem történt.

Szén-monoxid-mérgezést szenvedett egy család Mecséren

2015. január 14. Győr-Moson-Sopron megye
MérgezésFejfájásra panaszkodott egy család négy tagja szerda este Mecséren, a Dózsa utcában. A mentők nagyon magas szén-monoxid koncentrációt mértek, ezért a lébényi tűzoltók segítségét kérték.

Két gyerek és egy felnőtt került kórházba a gázkazán miatt

2015. január 13. Komárom-Esztergom megye
MérgezésHárom ember – két gyermek és egy felnőtt – került kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával a Komárom-Esztergom megyei Császárról. A gázkazánt, amely felelős lehet a balesetért, a tűzoltók kikapcsolták.

Négy embert kellett kórházba vinni mérgezés miatt

2015. január 5. Budapest
MérgezésVasárnap éjszaka Budapesten az I. kerületi Fő utca egyik lakásában az egyik lakó rosszul lett, ezért kihívták a fővárosi tűzoltókat. A lakás több helyiségében is ki lehetett mutatni a szén-monoxid jelenlétét.

Magas szén-monoxid-koncentráció miatt kiürítették a Jégcsarnokot

2015. január 3. Budapest
MérgezésKözönségkorcsolyázás volt szombat délután a Pesterzsébet Jégcsarnokban, amikor rendellenességet jelzett a szén-monoxid-érzékelő. Az érzékelő jelzése után azonnal megkezdték a létesítmény kiürítését, hat embernél enyhe szén-monoxid-mérgezést állapítottak meg.

Szén-monoxid-mérgezést szenvedett egy család

2015. január 3. Baranya megye
MérgezésSzén-monoxid-mérgezés gyanújával egy háromtagú komlói családot vittek kórházba a mentők szombaton. Pécsen egy ember meghalt szén-monoxid-mérgezésben aznap.

Három embert vittek kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt

2014. december 14. Budapest
MérgezésEgy tizenhárom lakásos társasházban több szén-monoxid-érzékelő berendezés is bejelzett, a tűzoltók a lakóépületből huszonhat embert menekítettek ki az utcára, közülük huszonháromnak nem esett baja.

Halálos szén-monoxid-mérgezés Szegeden

2014. december 1. Csongrád megye
MérgezésSzén-monoxid-mérgezés miatt riasztották a mentőket és a tűzoltókat Szegedre, a Szentháromság utcába. Egy idős házaspár férfi tagja olyan súlyos mérgezést szenvedett, hogy életét vesztette, feleségét pedig életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Megölt egy embert a szén-monoxid Budapesten

2014. november 22. Budapest
MérgezésSzombat délelőtti Budapest VIII. kerületébe, a Karácsony Sándor utca egyik társasházához riasztották a fővárosi tűzoltókat, mert az egyik második emeleti lakásban két ember eszméletlenül feküdt a földön. Egyikükön már nem tudtak segíteni.

Videó: Kisgyerekes család életét mentette meg a szén-monoxid érzékelő

2014. november 3. Vas megye
MentésEgy család három tagja, köztük egy másfél éves kislány tartózkodott hétfőn este abban a szombathelyi lakásban, ahol megszólalt az ajándékba kapott szén-monoxid érzékelő.

Szén-monoxid-mérgezés Budapesten

2014. május 20. Budapest
MérgezésKórházba vittek a mentők egy ötéves gyermeket és édesanyját a VIII. kerületi Vajdahunyad utcából kedden este. A XV. kerületből két 20 év körüli nőt vittek kórházba, valamennyiüket szén-monoxid-mérgezés gyanújával.

Videó: Riasztott a szén-monoxid-érzékelő

2014. május 1. Budapest
MentésMegszólalt a szén-monoxid-érzékelő Budapest IX kerületében, a Ráday utca egyik földszinti lakásában. Nem egyértelmű, hogy történt-e mérgezés, mert a helyszínre vonuló fővárosi tűzoltók műszerei nem mutatták ki a gázt az ingatlan légterében. A doktorszolgálat megvizsgálta a lakásban tartózkodó két felnőttet [...]

Szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy fiatal nő

2014. március 1. Hajdú-Bihar megye
MérgezésSzén-monoxid-mérgezésben meghalt egy 26 éves nő Debrecenben. A tragédia egy társasház tetőtéri lakásában történt szombat hajnalban. A lány szüleinek, akik szintén a lakásban tartózkodtak, nem esett bajuk.

Borsodban ölt a szén-monoxid

2014. február 27. Borsod-Abaúj-Zemplén megye
MérgezésSzén-monoxid-mérgezésben meghalt egy idős férfi a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Girincsen. A helyszínre riasztott tiszaújvárosi tűzoltók annak ellenére gázkoncentrációt mértek az épületben, hogy előtte a mentők átszellőztették a házat.

Gyerekek szenvedtek szén-monoxid-mérgezést egy fővárosi óvodában

2013. december 20. Budapest
MérgezésTöbb gyereket vittek kórházba szén-monoxid-mérgezéssel Budapesten egy I. kerületi óvodából péntek délután. A szén-monoxid-érzékelőnek köszönhetően nem történt nagyobb baj.

Megölte a szén-monoxid a fiatal bajnokot

2013. december 18. Heves megye
MérgezésVasárnap zuhanyzás közben szenvedett szén-monoxid-mérgezést, majd kómába esett Kun Zita, többszörös korosztályos bajnok atléta. A kiemelkedő tehetségű, 13 éves sportoló szerdán az egri kórházban hunyt el.

Négyen kerültek kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával

2013. december 3. Csongrád megye
MérgezésKedd reggel Mórahalmon, a Rákóczi tér egyik magánházában négyen lettek rosszul, három felnőtt és egy gyermek. A mentők a négy embert szén-monoxid-mérgezés gyanújával kórházba vitték.

Tömeges szén-monoxid-mérgezés Zalaegerszegen

2013. november 30. Zala megye
MérgezésTömeges rosszullét történt szombat délután Zalaegerszegen a jégcsarnokban, a 14 év körüli gyerekek jégkorong-mérkőzése közben. 29 gyereket és 2 felnőttet szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba a mentők.

Szén-monoxid-mérgezés egy fővárosi társasházban

2013. november 29. Budapest
MérgezésSzén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt ki kellett üríteni egy négyszintes társasházat a főváros XI. kerületében pénteken. A tűzoltók a Kökörcsin utcai ház három lakásában mértek magas szén-monoxid-koncentrációt.

Két gyereket CO mérgezés gyanúja miatt kórházba kellett vinni

2013. november 28. Pest megye
MérgezésKét felnőtt és két kiskorú tartózkodott abban a gödöllői családi házban, amelyben sípolni kezdett a szén-monoxid-érzékelő szerda este. A tűzoltók kiérkezéséig a tulajdonos elzárta a fűtéshez használt gázkészüléket, és kiszellőztetett. A két gyermeket megfigyelésre kórházba szállították.

Öt embert szállítottak kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával

2013. november 24. Budapest
MérgezésÖt embert szállítottak kórházba a mentők vasárnap a főváros XIII. kerületi Lehel utca egyik társasházának földszinti lakásából szén-monoxid-mérgezés gyanújával. A mérgező anyag két másik lakásban is szivároghatott.

Két gyermek szenvedett szén-monoxid-mérgezést Pécsen

2013. október 28. Baranya megye
MérgezésEnyhe szén-monoxid-mérgezést szenvedett két gyermek hétfő este Pécsen. A tűzoltók a helyiségeket kiszellőztették, a mentők ellátták a három-, illetve ötéves gyerekeket.

Hamis védelmet sugallhatnak a szén-monoxid riasztók

2013. szeptember 10.
MérgezésA nyílt égésterű gázkészülékkel rendelkező lakásokban fordulhat elő szén-monoxid mérgezés, s bár eddig a becslések szerint 100-500 ezer lakásban szereltek fel szén-monoxid riasztót, tízből nyolc lakásban hamis biztonságérzetben élnek a lakók - mondta Stieber József szakértő, kedden Budapesten sajtótájékoztatón. [...]

Heten szenvedtek szén-monoxid-mérgezést egy társasházban

2013. április 23. Budapest
MérgezésSzén-monoxid-mérgezés miatt öt embert kórházba szállítottak, kettőt pedig a helyszínen láttak el a mentők a főváros XI. kerületében a Budafoki út egyik társasházában keddre virradóra.

Szén-monoxid-mérgezést kapott egy gyermek Veszprémben

2013. április 3. Veszprém megye
MérgezésSzabálytalanul bekötött kazán miatt szenvedett szén-monoxid-mérgezést egy gyermek Veszprémben. A tűzoltók három személyt kísértek ki a kétszintes lakóházból.

Hat embert vittek kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt

2013. március 27. Pest megye
MérgezésHárom felnőttet és három gyermeket vittek kórházba szén-monoxid-mérgezés miatt egy maglódi családi házból szerda hajnalban.
A kimentett emberek állapota nem súlyos.

Szén-monoxid mérgezést szenvedett egy jászberényi család

2013. március 19. Jász-Nagykun-Szolnok megye
MérgezésSzén-monoxid mérgezés gyanújával szállítottak kórházba egy családot Jászberényben.
Két felnőttet és egy gyermeket láttak el a kiérkező mentők, majd megfigyelésre kórházba szállították őket.