Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

"mentő" cimkék:Videó: Mentőautó égett az I. kerületben

2016. december 21. Budapest
TűzSzerda délután egy mentőautó személyzete tüzet észlelt a jármű motorterében a Krisztina körút Szarvas téri szakaszán. A tűz a motortérről pillanatok alatt átterjedt a vezetőfülkére, majd a betegtérre is.
A gyömrői mentő személyzete időben el tudta hagyni a gépkocsit, senki sem sérült meg. A mentőautó [...]

Videó: Felborult mentőautó műszaki mentése

2016. július 8. Budapest
MentésSzemélyautóval ütközött, majd az oldalára borult egy mentőautó péntek éjjel Budapest VIII. kerületében, a Hungária körúton. A mentőautóban két mentős könnyebb sérüléseket szenvedett, őket kórházba szállították.

Felborult egy mentőautó a VIII. kerületben

2016. július 8. Budapest
BalesetSzemélyautóval ütközött, majd az oldalára borult egy mentőautó péntek éjjel Budapest VIII. kerületében, a Hungária körúton. A mentőautóban két mentős könnyebb sérüléseket szenvedett, őket kórházba szállították.

Súlyos mentőbaleset történt Jászberény közelében

2016. június 21. Jász-Nagykun-Szolnok megye
BalesetÖsszeütközött egy mentőautó és egy kisteherautó kedd délelőtt Jászárokszállás és Jászberény között. A balesetben a mentőben szállított kismama, a mentőápoló és a mentőtiszt súlyos, további három személy pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Durva mentőbaleset Szegeden

2016. március 1. Csongrád megye
BalesetÖsszeütközött két mentőautó kedd délelőtt Szegeden, a Londoni körút és a Kálvária sugárút kereszteződésében. Az ütközés erejétől az egyik mentő az oldalára borult, a balesetben négyen könnyebben megsérültek.

Halálos mentőbaleset történt Kunhegyes és Kunmadaras között

2016. február 16. Jász-Nagykun-Szolnok megye
BalesetSzülő nőhöz riasztották kedd reggel a Kunhegyesi Mentőállomás mentőgépkocsiját. A megkülönböztető jelzésekkel vonuló Mercedes Sprinter eddig tisztázatlan körülmények között felborult a 34-es főút Kunhegyes és Kunmadaras közötti szakaszán.

Szén-monoxid-mérgezés a mentőknél

2016. január 23. Budapest
MérgezésÉppen egy riasztáshoz indult szombat hajnalban egy fővárosi mentőautó személyzete a Bázis mentőállomásról, amikor rosszul lettek. Feltehetőleg a fűtő-berendezés meghibásodása okozhatta a balesetet.

Felborult egy kismamát szállító mentőautó

2016. január 19. Pest megye
BalesetÖsszeütközött kedd délelőtt egy mentőautó és egy kisteherautó az M4-es autóút Üllő és Gyömrő közötti szakaszán. Az ütközést követően a mentő az oldalára borult, hárman megsérültek.

Tömeges baleset az M5-ös autópálya fővárosi bevezető szakaszán

2015. december 11. Pest megye
BalesetHat autó ütközött össze péntek reggel az M5-ös autópálya fővárosi, bevezető szakaszán. Két súlyos sérültet a fővárosi tűzoltók szabadítottak ki a roncsokból. A baleset helyszínéről két súlyos és két könnyű sérültet szállítottak kórházba a mentők.

Súlyos mentőbaleset Nyíregyházán

2015. október 20. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
BalesetMentőautóval ütközött egy személygépkocsi kedd délután Nyíregyházán. A megkülönböztető jelzéssel vonuló mentőautó az ütközéskor ráborult a másik járműre, majd további két személygépkocsi csapódott a karambolozó autóknak. Négyen sérültek meg, egyiküket újra kellett éleszteni, ő azonban a kórházban életét [...]

Vonuló mentőautó karambolozott

2015. július 17. Budapest
BalesetMegkülönböztető jelzéseit használó mentőautó ütközött személyautóval péntek délután Budapesten, a Déli pályaudvarnál. A mentő nem szállított beteget, a balesetben a mentőápoló könnyebben megsérült.

Mentők szenvedtek balesetet

2015. június 8. Budapest
BalesetBudapesten, a XXI. kerületben, valamint Pécsen szenvedett balesetet egy-egy mentőautó. Mindkét esetben használták a megkülönböztető jelzéseket.

Árokba csúszott egy mentőautó az 57-es főúton

2015. május 22. Baranya megye
BalesetA vizes úton megcsúszott és árokba hajtott egy szirénázó mentőautó péntek délelőtt az 57-es számú főút Lánycsók és Szajk közötti szakaszán. Az esetkocsin háromfős személyzet utazott, beteget nem szállítottak.

Betegszállító ütközött a 61-es villamossal

2015. március 16. Budapest
BalesetÖsszeütközött egy betegszállító Suzuki típusú személyautó a 61-es villamossal hétfő délelőtt a XII. kerületben, a Szilágyi Erzsébet fasorban, a János-kórház közelében. A személyautóban ketten sérültek meg, a villamoson senkinek nem esett baja.

Videó: Kis híján balesetet szenvedett egy szüléshez vonuló mentőautó

2015. február 2. Budapest
VonulásA lámpás kereszteződésben a jobb oldalon a négy sávból háromban megadták az elsőbbséget a szüléshez vonuló mentőknek, a negyedik sávban azonban egy személyautó lassítás nélkül, nagy sebességgel száguldott tovább. A mentőgépkocsivezető gyors reakciójának köszönhetően nem történt ütközés.
KÉRJÜK ADJON [...]

Felborult a személyautóval ütköző mentő

2014. december 30. Veszprém megye
BalesetEgy mentőautó és egy személyautó ütközött össze kedd délelőtt Veszprémben, a külső körgyűrű Füredi úti kereszteződésében. A balesetben hárman könnyebben, a mentőben szállított beteg súlyosan megsérült.

Mentőautó és személyautó ütközött Budapesten

2014. október 27. Budapest
BalesetEddig ismeretlen körülmények között összeütközött egy mentőautó és egy személyautó Budapesten a VIII. kerületben a Kerepesi út és a Százados út sarkánál hétfő kora reggel. Az ütközés következtében a személyautó sofőrje beszorult az autóba, őt a helyszínre riasztott fővárosi tűzoltók feszítővágó berendezés [...]

Betegszállító ütközött busszal

2014. augusztus 27. Budapest
BalesetÖsszeütközött szerda este egy betegszállító és egy autóbusz a főváros XIX. kerületében, a Sibrik Miklós út és Vak Bottyán utca kereszteződésében. Úgy tudjuk, megkülönböztető jelzéseit használta a Sibrik úti felüljáróról érkező betegszállító, mikor összeütközött a busszal.

Három autó és egy mentő ütközött az M3-ason

2014. augusztus 7. Hajdú-Bihar megye
BalesetHárom személygépkocsi és egy mentőautó ütközött össze csütörtök este az M3-as autópálya Hajdú-Bihar megyei szakaszán, a kálmánházi pihenő térségében. A balesetben egy személy súlyosan, négyen könnyebben megsérültek.

Felborult egy mentőautó Tiszavasvárinál

2014. július 22. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
BalesetÁrokba sodródott és felborult egy mentőautó kedden Tiszavasvári-Józsefházánál a 36-os számú főúton. A balesetben a mentőszolgálat három munkatársa sérült meg, az autó nem szállított beteget.

Videó: Szirénázó rohamkocsi karambolozott a III. kerületben

2014. június 27. Budapest
MentésMegkülönböztető jelzéseit használó mentőautó és egy személyautó ütközött össze péntek reggel Budapest III. kerületében, a Lajos utca és Galagonya utca kereszteződésében. A balesetben a rohamkocsi mentőorvosa is megsérült. A mentőben szállított beteget egy másik mentőautó szállította tovább.

Mentőautó karambolozott a III. kerületben

2014. június 27. Budapest
BalesetMegkülönböztető jelzéseit használó rohammentő és egy személyautó ütközött össze péntek reggel Budapest III. kerületében, a Lajos utca és Galagonya utca kereszteződésében. A balesetben a mentőorvos is megsérült, nem sokkal később újabb baleset is történt.

Kigyulladt egy mentőautó

2014. június 20. Vas megye
Égő járműEgy mentőautó motorterében keletkezett tűz péntek délelőtt a Vas megyei Ikerváron. A mentősök egy porral oltó készülék segítségével eloltották a tüzet, a helyszínre vonuló sárvári tűzoltók áramtalanították és visszahűtötték a motorteret.

Mentő karambolozott a Cinkotai úton

2014. május 12. Budapest
BalesetMegkülönböztető jelzéseit használó mentőautó ütközött egy Peugeot típusú személyautóval hétfő kora este Budapest XVII. kerületében, a Cinkotai úton. A balesetben a személyautót vezető nő sérült meg.

Kiégett egy mentőautó Gyulán

2014. május 2. Békés megye
Égő járműLángra kapott egy régi, használaton kívüli mentőautó Gyulán, a Zrínyi Miklós téren. A tűz belekapott a közeli hajléktalanszálló tetőszerkezetének deszkáiba is. A tűzoltók egy személyt találtak a kiégett jármű közelében, aki a kézfején és lábfején megsérült.

Tartalék mentőautóval mentik a kisgyerekeket

2014. március 1. Bács-Kiskun megye
BalesetKoraszülött mentőautó szenvedett balesetet vonulás közben egy héttel ezelőtt Lakitelek határában. A baleset óta tartalék mentőautóval folytatják a gyermekek mentését, jelenleg ez az egy koraszülött mentőautó van három és fél megyében.

Koraszülött mentőautó karambolozott

2014. február 23. Bács-Kiskun megye
BalesetTerepjáróval ütközött egy koraszülött mentőautó vasárnap dél előtt a 44-es számú főúton Lakitelek határában. A balesetben egy mentőápoló könnyebben, a terepjáró sofőrje azonban súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Mentőautó karambolozott Füzesabonyban

2013. november 7. Heves megye
BalesetSzemélyautó és mentőautó karambolozott Füzesabonyban csütörtök délután. A felborult személyautóba egy ember beszorult, őt a mentők szabadították ki. A mentőautóban egy ápoló könnyebben sérült meg.

Mentőautó és személyautó ütközött Szolnokon

2013. október 25. Jász-Nagykun-Szolnok megye
BalesetPénteken dél körül egy mentőautó és személyautó ütközött össze Szolnokon, a Mátyás király út és a Thököly út kereszteződésénél. Az ütközés következtében a mentőautó oldalára borult, a balesetben hatan sérültek meg.

Szarvassal ütközött egy mentőautó

2013. október 2. Zala megye
BalesetSzerda délután Gellénháza irányába haladt egy mentőautó, amikor egy körülbelül 150 kilogrammos szarvasbika elé ugrott. Az ütközés következtében a mentő az árokba csúszott, a szarvas betörte a szélvédőt és agancsaival kifelé a vezetőfülkébe szorult.

Felborult egy mentőautó Sajóbábonynál

2013. szeptember 24. Borsod-Abaúj-Zemplén megye
BalesetSzirénázó mentőautó karambolozott egy Daewoo típusú személyautóval kedden délután a 26-os főúton, a sajóbábonyi elágazásban. A balesetben a mentő felborult, öten sérültek meg.

Mentőautók akadtak el

2013. június 29. Borsod-Abaúj-Zemplén megye
EgyébSzombati nap folyamán két esetben is sárban elakadt mentőautók segítségére vonultak a borsodi tűzoltók.

Mentők szenvedtek balesetet

2013. június 15. Vas megye
BalesetA 74-es főút Egervár és Győrvár közötti szakaszán egy beteget szállító mentőautó ütközött neki egy baleset miatt az utat lezáró rendőrautónak. A balesetben ketten sérültek meg.
Szegeden egy személyautó, egy mentőautó és egy trolibusz ütközött össze.

Felborult egy mentőautó Nyíregyháza közelében

2013. június 7. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
BalesetMegkülönböztető jelzéssel vonuló mentőautó ütközött össze egy teherautóval péntek délelőtt a 41-es úton Nyíregyháza-Oros és Napkor között. A mentő felborult, egyedül a mentősofőr sérült meg, a szállított beteg a balesetben nem szenvedett sérülést.

Mentőautó és terepjáró ütközött Borsodban

2013. április 8. Borsod-Abaúj-Zemplén megye
BalesetBeteget szállító mentőautó és egy terepjáró ütközött össze hétfő délután a Borsod megyei Onga település közelében. A mentőautó kis híján az árokba borult, félig a levegőben lógva állt meg.

Mentőautó karambolozott a VII. kerületben

2013. március 30. Budapest
BalesetSzombat este a főváros VII. kerületében összeütközött egy szirénázó mentőautó és egy személygépkocsi.
A személyautó vezetője könnyebben, a mentőben utazó orvos azonban súlyosan megsérült a balesetben.

Szülő nőt szállító mentő is elakadt a hóban

2013. február 14.
HavazásA havazás és a hóátfúvások miatt járhatatlanná vált utakon több helyszínen is járművek akadtak el, kamionok, személyautók és autóbusz mellett két esetben a közútkezelő munkagépeit is menteni kellett.

Mentő az árokban

2013. február 13. Zala megye
BalesetÁrokba borult egy mentőautó a 74-es úton, a Zala megyei Bocska határában. Egy középkorú asszonyt szállított, de sem ő, sem a mentőautó személyzete nem sérült meg.

Gyermekmentő karambolozott

2013. február 11. Baranya megye
BalesetHárman megsérültek, amikor mentőautó ütközött személygépkocsival hétfőn délelőtt Pécsen.
A személyautó egy villanyoszlopnak csapódott, vezetőjét a tűzoltók szabadították ki.