Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

"bűncselekmény" cimkék:Robbantás a Teréz körúton

2016. szeptember 24. Budapest
RobbanásAz eddigi adatok szerint robbantás történt szombat késő este Budapest VI. kerületében, a Teréz körút és a Király utca kereszteződésében lévő egyik földszinti üzlethelyiségben.

Tűz egy harmadik emeleti lakásában Pécsen

2016. március 20. Baranya megye
LakástűzVasárnap dél körül tűz keletkezett egy harmadik emeleti lakás konyhájában Pécsen, a Szabó Ervin téren. A lángok átterjedtek az előszobába is, a tűz a tízemeletes épület homlokzatának szigetelését is érintette.

Vádat emeltek a gyújtogató gyilkos ellen

2016. január 25. Pest megye
LakástűzAz elkövető egy fejszével előbb az idős férfit, majd az élettársát ütötte brutális kegyetlenséggel. Tette leplezésére több ponton felgyújtotta a házat, majd az egyik ablakon keresztül elmenekült a helyszínről.

Száz négyzetméteres családi ház égett

2016. január 21. Pest megye
LakástűzKigyulladt egy 100 m²-es családi ház csütörtök éjjel a Pest megyei Gödön. A Terv utcai ingatlanban nem tartózkodott senki, viszont felmerült a bűncselekmény gyanúja.

Bűncselekmény okozhatta a robbanást

2016. január 4. Baranya megye
RobbanásVasárnap este riasztották a tűzoltókat Szigetvárra, a Rózsa utcába, ahol egy robbanást követően tűz ütött ki egy családi házban. Az épület földszinti konyhája és két szobája teljes terjedelmében égett, az egyik ablak tokostól kirobbant a helyéről.

Élettársát akarta megölni a házukat felrobbantó nő

2015. november 23. Jász-Nagykun-Szolnok megye
RobbanásGázrobbanás történt 2014. december 31-én hajnalban egy szolnoki családi házban. A nyomozás során kiderült, hogy a házban lakó nő eltávolította a gázkonvektorról a betápláló gázcsövet, majd a gázcsapot megnyitotta azzal a szándékkal, hogy élettársát megmérgezze.

Súlyos baleset Nyírmeggyesen

2015. szeptember 22. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
BalesetHeten súlyosan, ketten pedig könnyebben megsérültek kedd hajnalban a 471-es főúton Nyírmeggyesen, amikor összeütközött két személygépkocsi. Az ütközés következtében az egyik autó kigyulladt.

Leégett a szentesi gyermekotthon tetőszerkezete

2015. augusztus 28. Csongrád megye
TűzKigyulladt péntek délután egy kétszintes általános iskola tetőszerkezete Szentesen, a Deák Ferenc utcában. Az 1200 négyzetméteren égő tűz átterjedt egy háromszintes kollégium épületének tetőzetére is.

Rágyújtotta anyjára a lakást

2015. augusztus 13. Baranya megye
LakástűzTűz keletkezett csütörtök este Pécsen, egy tízemeletes ház nyolcadik emeletén. A lakásban élő két nő ittas volt és dulakodni kezdtek, majd a lány az édesanyjára gyújtotta a lakást.

Rablók gyújtották rá a házát az eszméletlen férfire

2015. június 30. Somogy megye
LakástűzRátámadtak, majd kirabolták és rágyújtották a házát az eszméletlenre vert idős férfira kedden, a Somogy megyei Pusztaszemesen. A férfi még élt, amikor a tűzoltók megtalálták, a mentők azonban már nem tudták megmenteni az életét.

Tűz volt egy pécsi társasház lépcsőházában

2015. február 11. Baranya megye
TűzA Szántó Tibor utcába riasztották a pécsi tűzoltókat szerda este. A négyszintes társasház lépcsőházában ágy, szekrény és egyéb berendezési tárgyak égtek. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat bűncselekmény gyanúja miatt tűzvizsgálati helyszíni szemlét tartott.

Gandzsa volt az égő tető alatt

2015. február 6. Pest megye
LakástűzKigyulladt pénteken egy körülbelül 60 négyzetméteres családi ház tetőtere Fóton, a Szőlőskert utcában. Az oltás közben több tő marihuánát találtak a tűzoltók.

Robbanás egy szolnoki családi házban

2014. december 31. Jász-Nagykun-Szolnok megye
RobbanásFeltehetőleg gázrobbanás történt szerdára virradó éjjel egy családi házban Szolnok Szandaszőlős városrészén. A Fazekas Mihály utcai épületben két felnőtt és egy gyermek tartózkodott, ők a robbanásban súlyosan megsérültek.

Tűz a polgármesteri hivatalban

2014. október 17. Pest megye
TűzPéntek hajnalban kigyulladt a Polgármesteri Hivatal épülete Püspökszilágyon. Az irodákból átterjedtek a lángok a tetőszerkezetre is, ami nyolcvan százalékában leégett. Az elsődleges vizsgálatok alapján felmerült az idegenkezűség gyanúja.

Fel akarta gyújtani a kocsmát

2014. szeptember 1. Veszprém megye
TűzÉjfél után érkezett a bejelentés, hogy lángol a kocsma ajtaja Balatonalmádiban. A tűz nem terjedt át a belső helyiségre, azonban megrongálódott a bejárati ajtó, a mellette lévő ablak és a lambéria is. A nyomok alapján megállapítható volt, hogy szándékos gyújtogatás történt.

Elgázolt egy embert a villamos

2014. augusztus 1. Budapest
BalesetElgázolt egy embert a 4-6-os villamos vonalán közlekedő Combino villamos pénteken Budapest II. kerületében, a Margit híd budai hídfőjénél, a Budapest felé vezető pályaoldalon. Az idős nőt egy férfi lökte a villamos elé, a néni nem élte túl a balesetet.

A sínek közé esett egy ember a Blaha Lujza téri metróállomáson

2014. július 30. Budapest
MentésA peronról a metró sínpárja közé esett egy menekülő tolvaj szerda délután az M2 vonalán, a Blaha Lujza téri állomáson. A helyszínre vonuló fővárosi tűzoltók áramtalanítást végeztek az állomáson, majd kimentették a sínpár közé esett embert, akit a mentők kórházba szállítottak.

Több autó kiégett Nagykanizsán

2014. július 14. Zala megye
Égő járműLángra kapott hétfő hajnalban egy személyautó Nagykanizsán, a Zemplén Győző utcában. A tűz több másik gépkocsiban is kárt tett, az autót valószínűleg felgyújtották.

Holttestet találtak a kigyulladt épületben

2014. július 12. Budapest
TűzHajléktalanok bódéja gyulladt ki szombatra virradó éjjel a főváros VIII. kerületében, a Bérkocsis utcában. A tűz veszélyeztetett két közeli lakóházat, valamint három parkoló autóban is kár keletkezett.

Beavatkozó tűzoltót lopott meg egy 14 éves gyerek

2014. július 11. Békés megye
EgyébVégegyházára, a Kossuth utcába vonultak csütörtök délután a mezőkovácsházi tűzoltók, ahol kidőlt egy fa. Miközben a műszaki mentést végezték, valaki benyúlt a tűzoltóautó fülkéjébe, és ellopta az egyik tűzoltó pénztárcáját.

Meggyilkolták a nénit

2014. június 27. Baranya megye
EgyébA tűzoltók törték be Pécsen, a Bajcsy Zsilinszky utcában egy panelház egyik lakásának ajtaját, ahol egy 81 éves nénit holtan találtak. A rendőrök szerint az idős nőt meggyilkolták.

Gyújtogatókat fogtak el a tűzoltók

2014. június 23. Budapest
TűzA Városligetbe riasztották a fővárosi tűzoltókat, ahol az egyik játszótéren a fából készült fa játékház füstölt. A tűzoltóknak feltűnt két húsz év körüli fiatal...

Kirabolták, majd rágyújtották a házát

2014. június 3. Jász-Nagykun-Szolnok megye
LakástűzLángokban álló családi házhoz riasztották a tűzoltókat kedd este a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jánoshidán, a Kossuth körúton. A rendőrök megállapították, hogy egy ismeretlen férfi bement az idős, egyedül élő özvegyasszony házába, pénzt követelt tőle, bántalmazta, majd áldozatát magára hagyva rágyújtotta [...]

Két holttest egy érdi lakástűzben

2014. május 16. Pest megye
LakástűzKigyulladt péntek hajnalban egy családi ház tetőszerkezete Érden a Szilfa utcában. Az épületben egy férfi és egy nő holttestére találtak a tűzoltók. Az orvos szakértő szerint a két embert meggyilkolták.

Gyújtogatás Pest megyében

2014. május 3. Pest megye
TűzFeltehetően gyújtogatás történt szombatra virradó éjjel a Pest megyei Ludasi dűlőn. Törtel és Nagykőrös között egy 360 négyzetméteres nyitott tároló alatt mintegy 400 darab nagyméretű kör és kocka szénabála égett teljes terjedelmében.

Szándékosan okozhattak tüzet a IX. kerületben

2014. április 24. Budapest
TűzTűz ütött ki egy ötemeletes épület földszintjén működő üzlethelyiségben Budapesten, a IX. kerületi Ernő utcában. A Katasztrófavédelem szerint felmerült a szándékosság gyanúja, ezért hatósági tűzvizsgálati eljárás indult.

Tizenkét év börtönt kapott a gyújtogató

2014. március 25. Hajdú-Bihar megye
TűzA vádlott 2012 augusztusában gyújtotta rá a házat egy kismarjai családra, mert a családfő elzavarta a földjéről dinnyét lopni készülő fiút. Azonban kiderült: nem a felgyújtott ház gazdája "szólta le" a fiút a dinnyelopás miatt, tehát a vádlott nem is azon a gazdán állt bosszút, akivel valójában összetűzésbe [...]

15 hónapos kisfiára gyújtotta a házat

2014. március 23. Komárom-Esztergom megye
LakástűzVolt feleségére és 15 hónapos kisfiára gyújtotta a házat vasárnap délután egy férfi Esztergomban. A férfi betört a házba, a konyhában elvágta a gázvezetéket, benzint locsolt szét, és felgyújtotta az épületet.

Videó: Pancser gyújtogató

2014. február 25. Budapest
TűzKeddre virradó éjjel egy eddig ismeretlen vandál Molotov-koktéllal próbálta felgyújtani a műemléki védelem alatt álló Erzsébet-kilátó épületét. Szerencsére komoly kárt nem okozott, a saját kabátját viszont sikeresen felgyújtotta. A térfigyelő kamera felvételét Váczi János, a XII. kerület alpolgármestere [...]

Bombát robbantottak egy XIII. kerületi bank előtt

2014. január 13. Budapest
RobbanásHétfőn hajnali 4 óra 18 perckor robbanás történt Budapesten, egy XIII. kerületi bankfiók előtt. A Lehel utcai bank épületének utcafronti fala a robbanás miatt kidőlt, az épület egyes darabjait az utca túloldalára repítette a detonáció.
Személyi sérülés nem történt, a Rendőrség szerint robbanószerkezet [...]

Felrobbant egy családi ház Táton

2014. január 6. Komárom-Esztergom megye
RobbanásHétfőre virradó hajnalban robbanás történt egy családi házban a Komárom-Esztergom megyei Táton. Mentőkutyák segítségével kutatták át a romokat, de szerencsére senkit nem találtak a törmelék alatt.

Rágyújtották az idős nénire a házat

2013. december 31. Pest megye
TűzEszméletlenre vert szilveszterkor egy férfi egy 78 éves asszonyt, majd a kályhából hozott parázzsal meggyújtotta a földön fekvő néni körül az ágyneműt. Az idős nő füstmérgezésben meghalt, a rendőrök elfogták az elkövetőt.

Olajtartályt tettek a sínekre, emiatt kisiklott egy vonat

2013. december 28. Győr-Moson-Sopron megye
BalesetIsmeretlen tettesek egy húszliteres olajtartályt tettek vasúti sínekre Sopronban, emiatt kisiklott a GYSEV Bécsújhelyre közlekedő motorvonata. A tartály a vágányba beépített úgynevezett nyomkarimakenő berendezés olajtartálya volt, amit a motorvonat maga alá gyűrt.

Frontális ütközés lopott teherautóval

2013. december 15. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
BalesetVasárnap reggel a nyíregyházi kórház területéről a sorompót áttörve elloptak egy teherautót. A rendőrök elöl menekülő 31 éves férfi több másik járművel érintőlegesen ütközött, majd Újfehértó és Téglás között a szemközti sávba átcsúszva frontálisan karambolozott egy személyautóval.

Tízezer szalmabála égett el Túrony mellett

2013. október 23. Baranya megye
TűzSzerdára virradó éjjel kigyulladt tízezer szalmabála a baranyai megyei Túronyhoz közeli Katalin-pusztán. Mintegy 40 millió forint kár keletkezett, az oltás és az utómunkálatok még napokig tarthatnak.

Lopott autót húztak ki a Holt-Tiszából

2013. október 19. Bács-Kiskun megye
EgyébHónapok óta keresett személyautót emeltek ki a tiszaugi holtágból szombaton. A lopott járművet az Életjel mentőcsoport tagjai és a tűzoltók emelték ki a folyóból Tőserdő határában.

Menekülő tolvajok okoztak balesetet a XI. kerületben

2013. október 17. Budapest
BalesetCsütörtök délután a főváros XI. kerületében összeütközött két személyautó és egy kisteherautó. A balesetben a kisteherautó felborult, ketten sérültek meg.

Csak melegedni akart, de felgyújtott egy házat egy fiú

2013. október 17. Csongrád megye
LakástűzCsütörtökön a csongrádi Szív utcában kigyulladt egy lakatlan ház. A tűz eloltását követően a tűzoltók szándékosságra utaló nyomokat találtak. Egy fiú melegedni akart a lakatlan ingatlanban, ezért egy lavórban tüzet gyújtott, majd magára hagyta.

Kiégett egy Audi Nyíregyházán

2013. október 16. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Égő járműKigyulladt egy Audi típusú személyautó szerda hajnalban Nyíregyházán. A tűzoltók 20 perc alatt megfékezték a lángokat, a tűz nem terjed tovább, de a gépkocsi teljesen kiégett.

Autókat próbáltak felgyújtani Siklóson

2013. október 13. Baranya megye
Égő járműIsmeretlen tettesek több személyautót megpróbáltak felgyújtani vasárnap hajnalban Siklóson, a Hajdú Imre utcai lakótelepen. Két gépkocsin egyértelműen felfedezhetők a gyújtogatás nyomai, de a járművek nem kaptak lángra. Egy kisbusz azonban tüzet fogott és szinte teljesen kiégett.

Halálos cserbenhagyás Körmend közelében

2013. október 6. Vas megye
BalesetVasárnap este 7 óra körül ismeretlen tettes elütött egy kerékpárost a 86-os számú főúton, Körmend közelében. A férfi az ütközés következtében az úttestre esett és a helyszínen belehalt sérüléseibe. A balesetet okozó járművezető megállás nélkül távozott a helyszínről.

Elfogták a Kincsem Park területén gyújtogató férfit

2013. október 3. Budapest
EgyébElfogták és őrizetbe vették a rendőrök azt a 43 éves budapesti férfit, aki a gyanú szerint egy nappal ezelőtt a Kincsem Park területén szénabálákat gyújtott fel. A férfi ellen rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Több ezer szalmabála kapott lángra

2013. augusztus 21. Fejér megye
TűzSzalmakazal gyulladt ki augusztus 21-én, szerdán éjszaka Alsószentiván közelében. A tűzoltók kiérkezésekor a 3600 szalmabálából álló kazal fele lángokban állt.

Öt hektárnyi tarló égett le Bánd közelében

2013. július 26. Veszprém megye
GaztűzÖt hektáron, több ponton kapott lángra a tarló péntek délután a bándi temető környékén. A tűz házakat egyelőre nem veszélyeztet.

Többször gyújtogatott a szomszédjában egy idős ember

2013. június 30. Pest megye
Égő melléképületTíz napon belül háromszor okozott szándékosan tüzet a szomszédjában egy 62 éves bernecebaráti férfi. Az egyik lakó megpróbálta eloltani a tüzet, a gyújtogató azonban leütötte. A Rendőrség őrizetbe vette a feltételezett elkövetőt.

Nyaraló égett Miskolc-Lyukóvölgyben

2013. június 13. Borsod-Abaúj-Zemplén megye
TűzKigyulladt csütörtök hajnalban egy 42 négyzetméteres nyaraló Miskolc-Lyukóvölgyben. A tűzoltók kiérkezésekor az épület már teljes terjedelmében égett, úgy tűnik szándékosan okozták a tüzet.

Szándékos gyújtogatás egy komlói tízemeletesben

2013. május 25. Baranya megye
TűzEste fél 6 előtt riasztották a tűzoltókat Komlóra, egy Hegyhát utcai tízemeletes panelházhoz, mert a lépcsőházban sűrű füst terjengett. Egy villanyóra szekrény égett, amit vélhetően szándékosan gyújtottak fel.

Ketten szenvedtek füstmérgezést Nyíregyházán

2013. május 20. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
LakástűzTűz ütött ki Nyíregyházán, egy Nyár utcai társasház első emeleti lakásában hétfő reggel. A tűzoltók két ember hoztak ki a lakásból, mindketten füstmérgezést szenvedtek.

Így dolgoznak a tűzvizsgálók

2013. május 8. Vas megye
Tűzvizsgálók és bűnügyi helyszínelők számára tartottak továbbképzést Vas megyében, melynek keretében tűzoltási gyakorlatra is sor került.
A gyakorlat során a tűzvizsgálók és a helyszínelők feladata az volt, hogy egy tűzesetet követő helyszínelés során meg találják a tűzesetet kiváltó okokat, elrejtett [...]

Életfogytiglani fegyházbüntetést kapott a férjét felgyújtó nő

2013. április 9. Jász-Nagykun-Szolnok megye
Sápi Andrea, az egykor fejlesztőpedagógusként dolgozó nő 2010-ben megpróbálta megmérgezni, majd összeszurkálta és felgyújtotta férjét, miért az el akarta hagyni őt.
A 30 éves nő a bíróságon azzal védekezett, hogy a sértett feltehetőleg öngyilkos lett, de szerinte az is elképzelhető, hogy más ölte meg. [...]

Több esetben szándékosan okoztak tüzet

2013. március 23. Bács-Kiskun megye
TűzSzombat délelőtt két olyan helyszínre is vonultak a tűzoltók, ahol erősen valószínűsíthető, hogy szándékosan okoztak tüzet az elkövetők.
Előző este "Molotov-koktélt" dobtak egy autóra Baján.

Vélhetően szándékosan gyújtották fel a nagy értékű Mercedest

2013. március 21. Jász-Nagykun-Szolnok megye
Égő járműKora reggel a Jászfényszaru és Zsámbok közötti útszakaszra riasztották a tűzoltókat, ahol egy szlovák rendszámú, nagy értékű Mercedes személyautó égett.
A Rendőrség nem zárja ki, hogy szándékos gyújtogatás történt.

Megégett a ház tulajdonosa

2013. március 7. Komárom-Esztergom megye
LakástűzKigyulladt egy 30 négyzetméretes lakóház a Komárom-Esztergom megyei Bana településen csütörtökön késő este.
A ház tulajdonosa elsőfokú égési sérüléseket szenvedett, őt a mentők a győri kórházba szállították.

Nyolc év börtönre ítélték a drogos gyújtogatót

2013. február 26. Hajdú-Bihar megye
Nyolc év börtönre ítélt különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, közveszélyokozás és zaklatás miatt a Debreceni Törvényszék kedden egy férfit, aki egy évvel ezelőtt dühében felgyújtotta a szülei lakását.

Több lépcsőházban felgyújtották a lábtörlőket

2013. február 16. Borsod-Abaúj-Zemplén megye
TűzA tűzoltókat éjjel fél 2 előtt riasztották Kazincbarcikán a Csokonai utcába, ahol egy második emeleti, illetve két lépcsőházzal odébb egy földszinti lakás előtt ismeretlen tettesek felgyújtották a lábtörlőket.

Szándékos gyújtogatás Pécsen

2013. február 13. Baranya megye
Égő járműEgy égő autó mellett álló épületben szándékos gyújtogatás és rombolás történt.
Sérülés nem történt, de a ház lakhatatlanná vált.

Tűz a Jobbik dunaújvárosi irodájában

2013. február 10. Fejér megye
TűzVasárnap éjszaka tűz ütött ki Dunaújvárosban a Piac téri szolgáltatóház tetőterében. A lángok a Jobbik Magyarországért Mozgalom irodájában pusztítottak, ahova előzőleg be is törtek.

Kigyulladt egy kocsma Zircen

2013. február 9. Veszprém megye
TűzEste negyed kilenckor riasztották a tűzoltókat Zircre, ahol egy kocsma tetőszerkezete kapott lángra.
Az L alakú, 80 négyzetméteres épület tetőszerkezetének kétharmada leégett, személyi sérülés nem történt.