Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

"autóbusz" cimkék:Súlyos tragédia Érsekvadkert közelében

2016. október 6. Nógrád megye
BalesetEgy menetrend szerinti autóbusz és egy személyautó ütközött össze csütörtök délután Érsekvadkert külterületén csütörtökön. Az ütközés következtében a busz az árokba csúszott, az autóban utazó két gyermek és édesanyjuk meghalt.

Ketten meghaltak a Nagykálló közelében történt buszbalesetben

2016. szeptember 5. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
BalesetKét ember meghalt, huszonhatan megsérültek, amikor összeütközött egy gyerekeket szállító iskolabusz és egy munkásokat szállító mikrobusz Nagykálló és Geszteréd között, az érpataki elágazása közelében.

Nyolc gyerek sérült meg a székesfehérvári buszbalesetben

2016. május 25. Fejér megye
BalesetKisteherautóval és személyautóval ütközött egy iskolásokat is szállító távolsági autóbusz szerda délelőtt Székesfehérváron, a Budai út és Seregélyesi út kereszteződésének közelében. Az ütközés következtében a buszon utazók közül nyolc gyerek és három felnőtt könnyebben sérült meg.

Árokba borult egy autóbusz az M3-ason

2016. március 14. Heves megye
BalesetÁrokba hajtott egy menetrend szerint közlekedő autóbusz hétfő délután az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Hatvan közelében. Az utasok közül legalább huszonöten megsérültek, ketten súlyos sérülést szenvedtek.

Árokba csúszott egy autóbusz a XVII. kerületben

2016. március 1. Budapest
BalesetÁrokba csúszott egy autóbusz kedden Budapest XVII. kerületben, a Szent Imre herceg úton. A busz félig az árokba dőlve állt meg. A járművön csak a sofőr tartózkodott, ő a helyszínre riasztott fővárosi tűzoltók segítségével hagyta el a buszt.

Busz és két másik jármű ütközött a XX. kerületben

2016. február 24. Budapest
BalesetÖsszeütközött szerda délután a 166-os busz, egy személyautó és egy kisteherautó Budapest XX. kerületében, a Helsinki úton. Az ütközés következtében az autóbusz letért az útról és egy rézsűre felhajtva veszélyesen megdőlt.

Videó: Egy talpraesett buszsofőr fékezte meg a tüzet

2016. január 18. Csongrád megye
TűzKigyulladt egy Mercedes típusú csuklós autóbusz hétfőn Szegeden, a Híd utcában. A tüzet a buszsofőr porral oltóval eloltotta, sikeresen megakadályozta, hogy a tűz átterjedjen az utastérre.
A szegedi tűzoltók áramtalanították, majd hőkamerával átvizsgálták a buszt. A kigyulladt helyi járat utasai [...]

Szalagkorlátnak ütközött egy autóbusz Zalaegerszegen

2016. január 17. Zala megye
BalesetSzalagkorlátnak ütközött egy autóbusz vasárnap délelőtt Zalaegerszegen, a Balatoni úton. A busz mintegy harminc méter hosszan megrongálta a szalagkorlátot, a járműből körülbelül 200 liter gázolaj folyt az úttestre.

Tömeges karambol Debrecenben

2015. december 22. Hajdú-Bihar megye
BalesetÖt személyautó és egy helyi járatú autóbusz ütközött össze kedd délelőtt Debrecenben a Kishegyesi és Pesti út kereszteződésében. A balesetben hárman megsérültek, őket a mentők kivizsgálásra kórházba vitték.

Kigyulladt egy munkásokat szállító busz

2015. szeptember 14. Bács-Kiskun megye
Égő járműKigyulladt hétfőn egy munkásokat szállító autóbusz a 44-es úton Nyárlőrinc közelében. A buszon utazó ötven ember időben le tudott szállni, az eset során nem sérült meg senki.

Videó: Kiégett a 21A BKV-busz az Istenhegyi úton

2015. szeptember 13. Budapest
TűzKigyulladt, majd teljesen leégett vasárnap a BKV 21A jelű Ikarus 415-ös típusú busza az Istenhegyi úton a Városkút megállónál. A buszon mintegy harmincan utaztak, mindenki időben leszállt, a sofőrt azonban füstmérgezés miatt kórházba kellett szállítani.

Kiégett a 21A BKV-busz az Istenhegyi úton

2015. szeptember 13. Budapest
Égő járműKigyulladt, majd teljesen leégett vasárnap a BKV 21A jelű Volvo 7000 típusú busza az Istenhegyi úton a Városkút megállónál. A buszon mintegy harmincan utaztak, mindenki időben leszállt, a sofőrt azonban füstmérgezés miatt kórházba kellett szállítani.

Hárman vesztették életüket a busszal ütköző autóban

2015. szeptember 11. Fejér megye
BalesetAutóbusszal ütközött egy személyautó péntek este a 81-es út 34-es kilométerénél, Bakonysárkány közelében. A gépkocsiban utazó három emberből ketten a helyszínen életüket vesztették, a harmadik utas a kórházban halt meg.

Fának ütközött egy emeletes busz Budapesten

2015. szeptember 11. Budapest
BalesetFának ütközött péntek késő délután egy emeletes városnéző autóbusz Budapesten, az Andrássy úton, a Deák tér közelében. A fa a járműre dőlt, az tartotta, amíg a tűzoltók el nem távolították.

Gyermekeket szállító busz gyulladt ki az M7-esen

2015. augusztus 7. Somogy megye
BalesetKigyulladt egy gyermekeket szállító busz pénteken az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a busz kipufogója melletti szigetelés gyulladt meg, a tüzet a sofőr egy porral oltóval eloltotta.

Autóbusz és kamion ütközött az M6-os közelében

2015. június 29. Baranya megye
BalesetHeten, köztük gyerekek sérültek meg hétfőn Babarcnál, az M6-os autópálya és az 57-es út csomópontjában, amikor összeütközött egy kamion és autóbusz. A busz sofőrjét tűzoltók szabadították ki a fülke roncsai közül.

Felborult egy autóbusz Baranyában

2015. június 22. Baranya megye
BalesetTöbben megsérültek, amikor árokba hajtott egy autóbusz a Királyegyháza és Gyöngyfa közötti úton hétfő délután.

Kiégett egy csuklós busz Pécsen

2015. június 1. Baranya megye
Égő járműKigyulladt hétfő délután egy csuklós autóbusz hátsó része az 58-as főúton Pécs déli határánál. Az utasok időben leszálltak, senki nem sérült meg.

Leszakadt a busznak ütköző kamion fülkéje

2015. március 18. Pest megye
BalesetEgy parkoló autóbuszba rohant bele hátulról egy kamion szerda reggel az 51-es főút dömsödi szakaszán. Az ütközés következtében a kamion vezetőfülkéje leszakadt, a jármű keresztbe fordult az úton.

Busz ütközött személyautóval a XX. kerületben

2015. március 11. Budapest
BalesetBusszal ütközött össze egy személyautó szerdán Budapest XX. kerületében, a Nyáry Pál utca és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében. Az ütközés következtében a gépkocsi egy ház falának csapódott, a balesetben ketten megsérültek.

Autóbusz és személyautó ütközött Maglódon

2015. február 20. Pest megye
BalesetEgy autóbusz és egy személyautó ütközött össze pénteken a 31-es főút maglódi szakaszán. Az ütközés következtében a busz lesodródott az útról, és egy füves területen állt meg. Az utasok a tűzoltók segítségével tudták elhagyni a járművet.

Videó: Kiégett egy busz a II. kerületben

2015. február 15. Budapest
TűzKigyulladt és teljesen kiégett egy éjszakai BKV busz vasárnap hajnalban Budapest II. kerületében, a Nagyajtai utcában. Az autóbuszt még a tűzoltók kiérkezése előtt mindenki elhagyta, személyi sérülés nem történt.

Kiégett egy busz a II. kerületben

2015. február 15. Budapest
Égő járműKigyulladt és teljesen kiégett egy éjszakai BKV busz vasárnap hajnalban Budapest II. kerületében, a Nagyajtai utcában. Az autóbuszt még a tűzoltók kiérkezése előtt mindenki elhagyta, személyi sérülés nem történt.

Felborult egy busz Barcs és Drávaszentes között

2015. február 6. Somogy megye
BalesetMegcsúszott és árokba borult egy menetrend szerint közlekedő autóbusz Barcs és Drávaszentes között péntek reggel. A balesetben két ember súlyosan, nyolcan könnyebb megsérültek.

Autóbusz ütközött személyautóval a XV. kerületben

2015. január 31. Budapest
BalesetEgy Suzuki típusú személyautó és egy 296A jelzésű busz ütközött össze szombat este a főváros XV. kerületében, a Nyírpalota utca és a Páskomliget utca kereszteződésében. A balesetben többen megsérültek, a gépkocsi sofőrjét a tűzoltók szabadították ki. Szemtanúk szerint az autóbusz piroson hajtott át.

Lángba borult egy autóbusz Bánhorvátiban

2015. január 29. Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Égő járműKigyulladt egy menetrend szerinti autóbusz csütörtök reggel Bánhorvátiban, a Szabadság úton. A buszon tizenöt utas tartózkodott, mindenki időben elhagyta a járművet, így személyi sérülés nem történt.

Videó: Halálos buszbaleset Pécsen

2014. december 30. Baranya megye
MentésÖsszeütközött egy Toyota típusú személyautó és egy helyi járatú busz kedd délután Pécs Kertváros városrészén. Az ütközés következtében az autó egyik utasa a helyszínen meghalt, a sofőr és a másik utas súlyosan megsérült. A buszon utazók közül hárman könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Halálos buszbaleset Pécsen

2014. december 30. Baranya megye
BalesetÖsszeütközött egy Toyota típusú személyautó és egy helyi járatú busz kedd délután Pécs Kertváros városrészén. Az ütközés következtében az autó egyik utasa a helyszínen meghalt, a sofőr és a másik utas súlyosan megsérült. A buszon utazók közül hárman könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Súlyos baleset a 3-as úton

2014. december 11. Borsod-Abaúj-Zemplén megye
BalesetCsuklós autóbusz és pékárut szállító kisteherautó ütközött össze csütörtök reggel a 3-as úton, a Borsod megyei Mályi belterületén. A buszon öten sérültek meg, a kisteherautó vezetője a mentőben belehalt sérüléseibe.

Autóbusz és személyautó ütközött össze a XV. kerületben

2014. november 12. Budapest
BalesetÖsszeütközött egy 133-as BKV-busz és egy Suzuki típusú személyautó Budapest XV. kerületében, a Szentmihályi út és a Nyírpalota utca kereszteződésében szerdán kora este. Az autóbuszon senkinek nem esett baja, a személyautó könnyebben megsérült vezetőjét a mentők a helyszínen ellátták.

Meghalt a busszal ütköző autó sofőrje

2014. november 3. Csongrád megye
BalesetEgy személygépkocsi eddig ismeretlen okokból átsodródott a menetirány szerinti bal oldalra, ahol összeütközött a szemből érkező menetrend szerinti autóbusszal a 47-es úton, Hódmezővásárhely közelében. A személyautót vezető 47 éves férfi a helyszínen életét vesztette, a buszon három ember könnyebben megsérült. [...]

Halálos baleset az M1-es autópályán

2014. november 2. Győr-Moson-Sopron megye
BalesetSzalagkorlátnak ütközött és felborult, majd a pályatest közepére csúszott vasárnap hajnalban egy osztrák rendszámú személyautó az M1-es autópályán Lébénynél. A roncsba belehajtott egy szerb rendszámú autóbusz is.

Égett egy autóbusz az M7-esen

2014. október 24. Somogy megye
Égő járműAz M7-es autópálya 113-as kilométernél, Balatonföldvár és Siófok között kigyulladt egy autóbusz utastere. A busz Budapestről Szlovéniába tartott 49 utassal, szerencsére valamennyien időben le tudtak szállni a kigyulladt járműről.

Videó: Tizenegyen sérültek meg a vonattal ütköző autóbuszon

2014. október 20. Komárom-Esztergom megye
MentésAutóbusz és személyvonat ütközött össze hétfő délelőtt Tatabányán, az Erőműi vasúti átjáróban. A balesetben tizenegyen megsérültek, többen súlyosan.

Autóbusz ütközött vonattal Tatabányán

2014. október 20. Komárom-Esztergom megye
BalesetAutóbusz és személyvonat ütközött össze hétfő délelőtt Tatabányán, az Erőműi vasúti átjáróban. A balesetben tizenegyen megsérültek, többen súlyosan. Az egyik súlyos sérültet mentőhelikopter szállította kórházba.

Busz és személyautó ütközött Dunakeszin

2014. október 14. Pest megye
BalesetKedd reggel eddig ismeretlen körülmények között összeütközött egy személyautó és egy busz Dunakeszin, a Fóti út és Dr. Brusznyai Árpád utca kereszteződésében. Az elsődleges adatok szerint hatan sérültek meg a balesetben.

Kamion ütközött busszal Kiskunfélegyháza közelében

2014. október 14. Bács-Kiskun megye
BalesetÖsszeütközött kedd délelőtt egy kamion egy menetrend szerint közlekedő busszal Kiskunfélegyháza és Kiskunmajsa között, az 5403-as úton.
A buszon ketten könnyebben megsérültek, a kamionsofőrt a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a járműből.

Meghalt a vonattal ütköző busz sofőrje

2014. október 10. Fejér megye
BalesetÖsszeütközött péntek reggel az Alba Volán autóbusza egy személyvonattal Nagylók állomásnál, a vasúti átjáróban. A busz az ütközés erejétől kettészakadt, sofőrje a helyszínen életét vesztette.

Lángba borult egy menetrend szerinti busz Tardoson

2014. október 9. Komárom-Esztergom megye
Égő járműKigyulladt csütörtök délután egy menetrend szerinti autóbusz a Tatabányához közeli Tardoson. A járaton utazó hatvan ember még a tűz elterjedése előtt le tudott szállni a buszról, így senki sem sérült meg.

Betegszállító ütközött busszal

2014. augusztus 27. Budapest
BalesetÖsszeütközött szerda este egy betegszállító és egy autóbusz a főváros XIX. kerületében, a Sibrik Miklós út és Vak Bottyán utca kereszteződésében. Úgy tudjuk, megkülönböztető jelzéseit használta a Sibrik úti felüljáróról érkező betegszállító, mikor összeütközött a busszal.

Buszbaleset Kőszegen

2014. augusztus 23. Vas megye
BalesetAutóbusz és személygépkocsi ütközött szombaton reggel Kőszegen a Rákóczi Ferenc utcában. Az Opel típusú személyautó egy családi ház kapubejárójából hajtott ki a Kőszeg belvárosa felől a vasútállomás irányába közlekedő autóbusz elé.

Kiégett egy autóbusz az M1-es autópályán

2014. augusztus 21. Pest megye
Égő járműKigyulladt egy német rendszámú autóbusz csütörtök délután az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán. A busz kereke kapott lángra, onnan terjedt tovább a tűz az egész járműre, melyen a sofőrrel együtt ketten tartózkodtak.

Két gyalogost gázolt el a 105-ös busz

2014. augusztus 19. Budapest
BalesetKét embert is elgázolt kedd délelőtt a 105-ös busz Budapest I. kerületében, az Alagút utca és az Attila út kereszteződésében. Egyikük a busz alá szorult, a kiszabadításához meg kell emelni a járművet.

Súlyos baleset Makó közelében

2014. augusztus 16. Csongrád megye
BalesetKetten meghaltak, ketten pedig megsérültek, amikor egy román rendszámú autóbusz, egy szerb rendszámú személygépkocsi és egy kamion összeütközött Makó határában szombat délelőtt.

Két autó és busz ütközött össze az M43-as autópályán

2014. augusztus 9. Csongrád megye
BalesetKét személyautó és egy 40 fős autóbusz ütközött össze az M43-ason az 1-es kilométer után szombat éjjel. A buszon utazók közül senki sem sérült meg, az autókban ülők közül egy ember súlyos, a másik könnyebb sérüléseket szenvedett.

Halálos buszbaleset Dunakeszin

2014. augusztus 8. Pest megye
BalesetFrontálisan ütközött egy személyautó és egy menetrend szerint közlekedő 126-os busz péntek délután a Dunakeszi határán található bevásárlóközpont szervizútján. Az ütközés következtében a személygépkocsi vezetője a helyszínen életét vesztette.

Vízelvezető árokba hajtott egy BKK busz

2014. augusztus 6. Budapest
BalesetA felhőszakadás következtében vízelvezető árokba hajtott a BKK autóbusza szerdán Budapesten, a XVIII. kerületi Méta utcában.

Kigyulladt egy busz Vértesszőlősön

2014. július 30. Komárom-Esztergom megye
Égő járműKigyulladt szerda reggel egy csuklós busz a hátsó tengelynél Vértesszőlősön. A sofőr eloltotta a tüzet, amely a karosszériára így már nem terjedt át.

Busz és személyautó ütközött össze a XVIII. kerületben

2014. július 5. Budapest
BalesetKét ember megsérült, amikor egy BKV-busz és egy személyautó összeütközött szombat délelőtt Budapesten, a XVIII. kerületben a Garay utca és a Bókay Árpád utca kereszteződésében.

Kigyulladt egy autóbusz az M1-es autópályán és egy az M0-son

2014. július 4. Komárom-Esztergom megye
Égő járműKigyulladt egy autóbusz péntek este az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán, Tatabányánál. A buszon 25 bolgár utas és két sofőr tartózkodott. Az M0-s autóúton Törökbálint térségében egy munkásokat szállító autóbusz égett ki.

Busz és személyautó ütközött a XI. kerületben

2014. június 26. Budapest
BalesetÖsszeütközött egy Renault típusú személyautó és a 133-as jelzésű BKV busz csütörtökön Budapesten, a XI. kerületi Szerémi úton, a fővárosból kifelé vezető oldalon. A balesetben az autóbusz utasai közül egy ember könnyebben megsérült.

Csuklós busz karambolozott teherautóval

2014. június 20. Fejér megye
BalesetEgy teherautó és egy autóbusz ütközött össze péntek délután a 6-os úton Dunaújvárosnál, a nagyvenyimi lehajtónál. Az egyik sofőrt a tűzoltók szabadították ki a roncsból.

Videó: Autóbusz égett a XI kerületben

2014. június 19. Budapest
TűzKigyulladt egy BKV-busz csütörtök este Budapesten, a XI. kerületi Neumann János utcánál. A menet közben lángra kapott 153-as buszon a sofőr és egyetlen utas tartózkodott, ők időben el tudták hagyni a járművet.

Kigyulladt egy 153-as busz Budán

2014. június 19. Budapest
Égő járműKigyulladt egy BKV-busz csütörtök este Budapesten, a XI. kerületi Neumann János utcánál. A menet közben lángra kapott 153-as buszon a sofőr és egyetlen utas tartózkodott, ők időben el tudták hagyni a járművet.

Kigyulladt egy busz Budapesten

2014. június 14. Budapest
Égő járműKigyulladt szombat reggel egy 8-as busz motortere Budapesten, a XI. kerületi Márton Áron térnél. Az utasokat a sofőr azonnal leszállította a járműről, majd megkezdte a tűz oltását.

Öten haltak meg a szabolcsi balesetben

2014. június 8. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
BalesetÖt ember meghalt vasárnap hajnalban a 49-es úton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Győrtelek belterületén. Egy autóbusz, egy román rendszámú kisbusz és egy lengyel rendszámú személyautó ütközött össze. A személyautóban öten utaztak - köztük egy gyermek -, és mindannyian életüket vesztették.

Öten súlyosan megsérültek a felborult sétabuszon

2014. június 6. Somogy megye
BalesetEddig tisztázatlan körülmények között felborult egy városnéző sétabusz péntek este Balatonlelle külterületén, a Kishegy telepen. A buszon tíz ember utazott, öten közülük súlyosan megsérültek.

Két buszbaleset is történt Budapesten

2014. május 29. Budapest
BalesetHárom személyautó és egy menetrend szerint autóbusz ütközött össze csütörtök délután Budapest III. kerületében. A 120-as busz egy személyautóval ütközött össze XIII. kerületi Göncöl utcában, többen megsérültek.

Lángolt egy busz Oroszlányban

2014. május 23. Komárom-Esztergom megye
Égő járműAz oroszlányi tűzoltók Kecskéden voltak gyakorlaton péntek kora este, amikor riasztást kaptak Oroszlányba, ahol kigyulladt egy autóbusz. A Volán telep előtt egy Credo típusú busz motortere égett, amit az ott dolgozók porral oltóval megpróbáltak megfékezni, de sikertelenül.

Frontálisan ütközött a 8-as busz és egy személyautó

2014. május 8. Budapest
BalesetÖsszeütközött a BKK menetrend szerinti 8-as busza és egy személyautó csütörtök este Budapesten, a XII. kerületben a Hegyalja út és a Sashegyi út kereszteződésében. A balesetben négyen megsérültek.

Halálos buszbaleset Heves megyében

2014. május 4. Heves megye
BalesetEddig ismeretlen okból elhagyta az úttestet és egy körülbelül 3 méter mély árokba hajtott, majd az oldalára borult egy autóbusz Heves Pusztacsász nevű településrészén vasárnap délután.

Kiégett egy busz Oroszlányban

2014. május 3. Komárom-Esztergom megye
Égő járműLángra kapott szombat éjjel egy használaton kívüli busz Oroszlányban, egy Táncsics Mihály úti zárt telephelyen. A Renault típusú, 40 fős busz teljes terjedelmében égett.

Buszbaleset a XIV. kerületben

2014. április 29. Budapest
BalesetA 7-es busszal ütközött kedd este egy személyautó Budapesten, a XIV. kerületi Csömöri úton. A balesetben két ember megsérült, a mentők ápolják őket.

Autóbusz ütközött két autóval Csepelen

2014. április 11. Budapest
BalesetKét ember megsérült péntek délelőtt Csepelen a Kölcsey utcában, ahol a 35-ös jelzésű autóbusz karambolozott két autóval. Az egyik személyautó felborult, a sofőrt a fővárosi tűzoltók szabadították ki a járműből.

Meghalt a busszal ütköző autó sofőrje

2014. április 6. Borsod-Abaúj-Zemplén megye
BalesetMenetrend szerinti autóbusszal ütközött egy személyautó vasárnap Hejőszalonta és Hejőkeresztúr között. Az ütközés következtében a gépkocsi vezetője meghalt, a buszon utazó nyolc ember közül ketten könnyű sérüléseket szenvedtek.

Három sérült a XXI. kerületi buszbalesetben

2014. február 23. Budapest
BalesetÖsszeütközött a 159-es busz és egy személyautó vasárnap kora délután Budapesten, a XXI. kerületi Erdősor és Szabadság utca kereszteződésében. A balesetben három ember sérült meg. A balesethez siető egyik rendőrautó is karambolozott.

Buszbaleset az M6-oson

2014. február 7. Baranya megye
BalesetEgy 10 méter mély árokba csúszott és az oldalára borult egy autóbusz péntek este az M6/M60-as autópályán Mohács közelében. A balesetben több mint húszan megsérültek, hárman súlyosan.

Gyerekek is megsérültek, amikor két busz összeütközött

2013. december 19. Borsod-Abaúj-Zemplén megye
BalesetEddig tisztázatlan körülmények között összeütközött két autóbusz csütörtök este Miskolcon. A balesetben hat gyermek és az egyik sofőr könnyebben, míg a másik buszsofőr súlyosan megsérült.

Életveszélyesen megsérült egy csecsemő egy buszbalesetben

2013. december 7. Pest megye
BalesetÖsszeütközött a 63-as busz és egy személyautó szombat délelőtt Nagykovácsiban. A baleset legsúlyosabb sérültjét, egy hat hónapos kislányt már a helyszínen mesterségesen kellett lélegeztetni, a gyermeket mentőhelikopterrel vitték a Heim Pál gyermekkórházba.

Autóbusz ütközött teherautóval Zalaegerszegen

2013. november 24. Zala megye
BalesetEgy menetrend szerint közlekedő helyi járat és egy teherautó ütközött össze vasárnap éjjel Zalaegerszeg közelében, a 74-es főút botfai elágazójánál. A balesetben nyolcan megsérültek, a mentés idejére teljes útzár van érvényben.

Kamionba rohant egy busz

2013. november 11. Komárom-Esztergom megye
BalesetEgy mellékútra akart bekanyarodni egy rakomány nélküli kamion, amikor a mögötte érkező menetrend szerinti autóbusz hátulról nekiközött Úny és Dág között hétfő reggel. A balesetben egy ember súlyosan, 15-en könnyebben sérültek meg.

Autóbusz és kisteherautó karambolozott

2013. november 11. Győr-Moson-Sopron megye
BalesetHétfő reggel fél 9 körül egy Pusztacsalád felől érkező kisteherautó eddig tisztázatlan körülmények között áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött az Iván irányából szabályosan közlekedő helyközi autóbusszal.

Busz és két személyautó ütközött a XI. kerületben

2013. október 22. Budapest
BalesetEgy autóbusz és két személygépkocsi ütközött össze kedd este Budapesten a XI. kerületben. A baleset a Fehérvári út és a Fonyód utca kereszteződésénél történt, az ütközésben egy személy szenvedett sérülést.

Halálos buszbaleset a 47-es főúton

2013. október 21. Hajdú-Bihar megye
BalesetMenetrend szerinti autóbusz és egy Opel típusú személyautó frontálisan összeütközött hétfő délután a 47-es főúton Csökmő belterületén. A személyautóban egy ember életét vesztette, holttestét a tűzoltóknak kellett kiemelniük.

Álló kocsisornak ütközött egy busz a 85-ös főúton

2013. október 14. Győr-Moson-Sopron megye
BalesetHat személyautó és a Kisalföld Volán helyközi autóbusza ütközött össze hétfő reggel a 85-ös főút Kópháza és Nagycenk közötti szakaszán. Személyi sérülés nem történt.

Buszbaleset az 54-es főúton

2013. október 13. Bács-Kiskun megye
BalesetSzemélyautóval ütközött a Kunság-Volán Kecskemét–Pécs között közlekedő menetrend szerinti autóbusza vasárnap reggel az 54-es főúton Jakabszállás határában. A balesetben a VW típusú személyautó vezetője a roncsba szorult, őt a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki.

Buszbalesetben súlyosan megsérült egy kisgyerek

2013. október 7. Hajdú-Bihar megye
BalesetUtasok nélküli autóbusz és személyautó ütközött össze hétfő reggel Hajdúböszörményben. A balesetben egy 8 év körüli gyermek súlyosan, egy 12 éves gyerek és egy felnőtt könnyebben megsérült.

Videó: Házfalnak ütközött egy busz a IV. kerületben

2013. szeptember 24. Budapest
MentésA 30-as csuklós autóbusz szenvedett balesetet a IV. kerületi Fóti út Megyeri úti kereszteződésében. A jármű felhajtott egy járdaszigetre, ahol egy villanyoszlopnak ütközött az oldalával, majd egy közeli ház sarkának szaladt. A buszon az utasok közül senki nem sérült meg, viszont a jármű vezetőjét a mentők [...]

Árokba csúszott egy busz Győrben

2013. szeptember 17. Győr-Moson-Sopron megye
BalesetÁrokba csúszott kedd reggel a Somló Volán távolsági járata Győrben, a 83-as főút bevezető szakaszán. A sofőr nem tudta kinyitni a busz ajtaját, ezért a tűzoltók daruval emelik meg a járművet, hogy kiszabadíthassák az utasokat.

Busz és kamion ütközött a 471-es főúton

2013. szeptember 16. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
BalesetMunkásokat szállító különjáratú busz és kamion ütközött a 471-es főút Nyírcsászári és Nyírmeggyes közötti szakaszán hétfő reggel. A balesetben a buszsofőr súlyos, két utas pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

Kigyulladt egy emeletes busz az M5-ös autópályán

2013. szeptember 9. Csongrád megye
Égő járműHétfő hajnalban kigyulladt egy emeletes busz az M5-ös autópálya Szeged felé tartó oldalán, Kistelek közelében. A 17 utas és a buszvezető időben el tudta hagyni a járművet.

Autóbusz és személyautó ütközött Csobánkánál

2013. szeptember 9. Pest megye
BalesetEgy menetrend szerint közlekedő busz és egy személygépkocsi karambolozott a 1111-es számú úton, Csobánka térségében hétfőn délelőtt. Nem sokkal később egy teherautó és mikrobusz is összeütközött ugyanitt.

Buszbalesetet szenvedett Győr női kosárlabdacsapata

2013. szeptember 7. Győr-Moson-Sopron megye
BalesetSzemélyautóval ütközött egy autóbusz Kapuvár közelében, a busz a kerékpárúton az oldalára borulva állt meg. A balesetben két ember meghalt, 15 megsérült.

Árokba borult egy busz Mohács közelében

2013. szeptember 7. Baranya megye
BalesetÁrokba hajtott egy menetrend szerinti autóbusz szombaton délelőtt az Erdősmárok és Székelyszabar közötti úton. A busz Székelyszabar irányába haladt, amikor a vezetője eddig tisztázatlan okok miatt letért az útról, majd a jármű az árokba borult.

Busz és kamion ütközött a 83-as főúton

2013. augusztus 27. Győr-Moson-Sopron megye
BalesetKedd reggel egy munkásokat szállító busz és egy teherautó ütközött össze a 83-as főúton, a kajárpéci lehajtónál. Nyolc embert kórházba szállítottak a mentők, szerencsére nincs köztük súlyos sérült.

Buszbaleset Dombóvárnál

2013. augusztus 26. Tolna megye
BalesetHétfőn reggel 9 óra körül az árokba csúszott a Gemenc Volán menetrend szerinti járata Dombóvár-Gunaras után a 6532-es számú úton. A járaton 15 fő utazott, közülük 2 fő súlyosan, 6 fő pedig könnyebben sérült.

Felborult egy busz az M1-es autópályán

2013. július 24. Győr-Moson-Sopron megye
BalesetSzerdára virradó éjjel a szalagkorlátot átszakítva árokba hajtott és felborult egy svájci rendszámú autóbusz az M1-es autópálya 100-as kilométerénél Nagyszentjános közelében.

Kigyulladt a 33-as busz a Tétényi úton

2013. június 22. Budapest
Égő járműSzombat kora délután kigyulladt a BKV 33-as jelzésű autóbusza a XXII. kerületi Tétényi úton. A sofőr a megállóhelyen leállította a járművet és mivel füstöt látott, az utasokat leszállította és porral oltóval elkezdte oltani a lángokat.

Személyautó és autóbusz ütközött Zalában

2013. június 17. Zala megye
BalesetEgy személygépkocsi és egy autóbusz ütközött össze a Zala megyei Hottó település közelében hétfő késő délután. A személyautó vezetőjét a tűzoltók szabadították ki a roncsból.

Meghalt az autóbusszal ütköző Opel sofőrje

2013. június 15. Fejér megye
BalesetSzombat reggel a 81-es út Sárkeresztes és Magyaralmás közötti szakaszán áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött egy Opel Astra típusú személyautó egy autóbusszal. A gépkocsi vezetője a helyszínen életét vesztette.

Kigyulladt egy autóbusz Békés megyében

2013. június 13. Békés megye
Égő járműKiégett csütörtök délután a Tisza Volán menetrend szerinti járata a 4434-es út 16-os kilométerszelvényénél, Végegyháza közelében. A buszon tizenöten utaztak, az utasok közül nem sérült meg senki sem, a buszsofőrhöz mentőt kellett hívni.

Buszbaleset a Gubacsi hídon

2013. május 16. Budapest
BalesetA fővárosi XX. kerületben a Gubacsi híd pesti hídfőjének felhajtójánál egy BKV busz és egy személyautó ütközött össze csütörtökön, nem sokkal dél előtt. A személyautóban ülő két ember sérült meg a balesetben, a 36-os autóbuszon utazók közül senki nem sérült meg.

Személyautó és busz ütközött Veszprémben

2013. május 10. Veszprém megye
BalesetEgy Opel típusú személyautó és egy autóbusz karambolozott péntek reggel 9 óra előtt Veszprémben. A személygépkocsi egy járdaszigetre sodródott, vezetőjét a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki az összetört autóból.

Buszbaleset az 1-es főúton Győrnél

2013. május 8. Győr-Moson-Sopron megye
BalesetÁrokba hajtott szerda reggel egy szlovák rendszámú, turistákat szállító autóbusz az 1-es főúton Győrszentiván-Kertvárosnál. A buszon 38-an utaztak, két felnőtt és egy kisgyerek könnyebben megsérült.
A balesettől alig negyven méterre három személyautó is összeütközött.

Az M1-es autópálya melletti patakba hajtott egy busz

2013. április 26. Győr-Moson-Sopron megye
BalesetPéntekre virradó éjjel letért az M1-es autópályáról és Cuhai Bakonyér patakba hajtott egy autóbusz Bőnynél. A balesetben heten súlyosan, hatan könnyebben sérültek meg.

Kamion pótkocsijának ütközött egy autóbusz

2013. április 25. Baranya megye
BalesetKamion pótkocsijának ütközött egy menetrend szerinti autóbusz csütörtök reggel Pécs és Mánfa között. A buszba egy személy beszorult, a 66-os utat teljes szélességében lezárták.

Újabb busz égett ki az M0-ás autóúton

2013. április 23. Pest megye
Égő járműEgy Mercedes típusú csuklós busz motortere gyulladt ki az M0-ás autóút szigetszentmiklósi leágazásánál kedden délután. A tűzoltók kiérkezésekor a busz utastere már teljes terjedelmében égett.

Kiégett egy autóbusz az M1-es autópályán

2013. április 22. Komárom-Esztergom megye
Égő járműAz M1-es autópálya 89-es km-nél Győr irányában kigyulladt egy autóbusz hétfő este. A sofőrnek nem sikerült megfékeznie a tüzet, mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek, a busz már teljes terjedelmében égett.

Videó: Kigyulladt a 151-es busz Csepelen

2013. április 4. Budapest
TűzA buszsofőr egy porral oltóval igyekszik megfékezni a jármű motorterében felcsapó lángokat.

Oszlopnak ütközött egy autóbusz Szentgotthárdon

2013. április 1. Vas megye
BalesetEgy menetrend szerinti autóbusz telefonoszlopnak ütközött és az oldalára dőlt hétfő délután Szentgotthárdon. A buszon utazók el tudták hagyni a járművet.

Buszok csúsztak le az útról Nógrád megyében

2013. március 29. Nógrád megye
BalesetKishartyánnál és Dejtárnál is autóbusz csúszott le a havas útról pénteken Nógrád megyében.
Személyi sérülés egyik esetben sem történt, a 2-es számú főutat lezárták a kamionok elöl.

Autóbusz alá szorult egy férfi Csepelen

2013. március 27. Budapest
BalesetElütött a 36-os autóbusz egy idős férfit a fővárosban, a XXI. kerületi Szent Imre téren szerdán.
A 66 éves férfit a fővárosi tűzoltók kiemelték a busz alól, életét azonban nem sikerült megmenteni.

Oldalára borult egy autóbusz Nógrád megyében

2013. március 26. Nógrád megye
BalesetSzemélygépkocsival ütközött, majd az útról lesodródott és az oldalára borult egy menetrend szerinti autóbusz kedden reggel a Nógrád megyei Rákóczibánya és Bátonyterenye közötti csúszós útszakaszon. A balesetben öten sérültek meg.

Rommá égett egy 19 éves Ikarus busz a fővárosban

2013. március 17. Budapest
Égő járműKigyulladt a 196-os busz vasárnapra virradó éjjel a főváros IV. kerületében, a Bocskai utcában.
A 19 éves Ikarus 435 típusú csuklós busz a tűzoltók kiérkezésekor már teljes terjedelmében égett.

Buszbaleset az 55-ös főúton

2013. február 10. Csongrád megye
BalesetSzeged közelében az 55-ös számú főúton személyautó autóbusszal ütközött, a busz az útról lesodródva a szántóföldön állt meg.
Az autó vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett, a buszon nem sérült meg senki.

Autóbusz és személygépkocsi ütközött

2013. február 5. Pest megye
BalesetKét ember megsérült, amikor egy Volánbusz és egy személyautó ütközött össze a Pest megyei Őrbottyán és Csomád között kedden reggel 7 óra után.