Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

"érd" cimkék:Meghalt a vonattal ütköző autó sofőrje

2016. június 30. Heves megye
BalesetSzemélyautó és egy motorvonat ütközött össze csütörtök délelőtt Erdőteleknél, a Rétföld utcai vasúti átjáróban. Az ütközés következtében az autót vezető 62 éves nő a helyszínen meghalt, a vonat utasai közül nem sérült meg senki.

Halálos baleset Érden

2016. április 11. Pest megye
BalesetVillanyoszlopnak ütközött egy személyautó hétfő délelőtt Érden, a Velencei úton. Az autóban csak a sofőr utazott, akit a mentők a helyszínen hosszasan próbáltak újraéleszteni, de a 60 év körüli férfit nem sikerült megmenteni.

Vádat emeltek a gyújtogató gyilkos ellen

2016. január 25. Pest megye
LakástűzAz elkövető egy fejszével előbb az idős férfit, majd az élettársát ütötte brutális kegyetlenséggel. Tette leplezésére több ponton felgyújtotta a házat, majd az egyik ablakon keresztül elmenekült a helyszínről.

Lakástűzben meghalt egy nő Kaposszerdahelyen

2015. augusztus 28. Somogy megye
LakástűzKigyulladt egy családi ház péntek hajnalban Kaposszerdahelyen, a Kapoli Antal utcában. Egy nőt a tűzoltók kihoztak a ház fürdőszobájából, de az életét a mentők már nem tudták megmenteni.

Útfenntartó autóba rohant egy kisteherautó az M7-esen

2015. június 4. Pest megye
BalesetAz M7-esen dolgozó útfenntartó munkások éppen be akartak szállni a járművükbe, amikor egy kisteherautó hátulról belerohant a kocsijukba. Többen megsérültek, egyikük később életét vesztette.

Acetilén palack robbant a kigyulladt műhelyben

2015. április 13. Pest megye
Ipari tűzHétfő dél körül kigyulladt egy autószerelő műhely Érden, a Fürdő utcában. A 300 négyzetméteres műhely teljes terjedelmében égett a benne lévő járművekkel együtt. A tűzben egy acetilén palack felrobbant, egy középkorú férfi súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett.

Anyát és gyermekét kellett kórházba vinni

2015. január 31. Pest megye
MérgezésÉrdre, a Bikavér utcába riasztották a tűzoltókat szombat este, ahol egy kazánból visszaáramló égéstermék okozott bajt. Egy anyát és gyermekét enyhe szén-monoxid-mérgezés tüneteivel kellett kórházba vinni.

Porrá égett egy Lamborghini az M7-esen

2014. szeptember 5. Somogy megye
Égő járműLehajtott az M7-es autópályáról és kigyulladt egy Lamborghini típusú személyautó pénteken délután. A gépkocsi az út menti árokba csapódott, kigyulladt és teljesen kiégett.

Videó: Frontális baleset Érd előtt

2014. augusztus 30. Pest megye
MentésFrontálisan ütközött két autó szombat délután a 6-os úton Érd előtt. A balesetben négy ember megsérült, közülük egy beszorult a járműbe. Az érdi és a százhalombattai tűzoltók feszítővágó segítségével kiszabadították a roncsba szorult embert. A mentők a súlyos sérültet mentőhelikopterrel kórházba szállították. [...]

Gázrobbanásban súlyosan megsérült egy férfi Érden

2014. július 15. Pest megye
RobbanásSúlyos égési sérüléseket szenvedett egy férfi kedd délután Érden, a Kőműves utcában, ahol egy családi házban felrobbant egy gázpalack. A robbanás következtében a 65 négyzetméteres ház falai megdőltek és a tetőszerkezet is károsodott.

Felrobbant a mobil klíma

2014. június 11. Pest megye
TűzFelrobbant a mobil klíma egy kétszintes családi ház melléképületében Érden, a Kossuth Lajos utcában. A lángra kapott készüléket a lakók egy porral oltó segítségével el tudták oltani, így sikerült megakadályozni, hogy a lángok továbbterjedjenek.

Menekülniük kellett a gyerekeknek az óvodából

2014. május 27. Pest megye
TűzHatvannégy gyermeket és tizenkét felnőttet menekítettek ki a tűzoltók egy érdi óvodából kedden, mert kigyulladt az óvodával egybeépített lakóépület. Az eset során senki nem sérült meg, a tűz nem terjedt át az óvodára.

Két holttest egy érdi lakástűzben

2014. május 16. Pest megye
LakástűzKigyulladt péntek hajnalban egy családi ház tetőszerkezete Érden a Szilfa utcában. Az épületben egy férfi és egy nő holttestére találtak a tűzoltók. Az orvos szakértő szerint a két embert meggyilkolták.

Frontális ütközés a 6-os főúton

2014. január 13. Baranya megye
BalesetFrontálisan ütközött két személyautó hétfő kora este a 6-os számú főúton, Botykapeterd és a becefai elágazó között. Az ütközés következtében egy ember beszorult az egyik járműbe, őt tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki.

Súlyos baleset Hajdú-Bihar megyében

2014. január 7. Hajdú-Bihar megye
BalesetEgy ember meghalt, öten megsérültek a 42-es úton Berettyóújfalu és Mezőpeterd között kedd reggel, amikor egy osztrák rendszámú személyautó és egy magyar kisteherautó összeütközött. A balesetben egy ember meghalt

Árokba borult egy busz Mohács közelében

2013. szeptember 7. Baranya megye
BalesetÁrokba hajtott egy menetrend szerinti autóbusz szombaton délelőtt az Erdősmárok és Székelyszabar közötti úton. A busz Székelyszabar irányába haladt, amikor a vezetője eddig tisztázatlan okok miatt letért az útról, majd a jármű az árokba borult.

Frontálisan ütközött két kamion, mindkét sofőr meghalt

2013. július 30. Hajdú-Bihar megye
BalesetKedd hajnalban frontálisan összeütközött két kamion a 42-es főút Berettyóújfalu és Mezőpeterd közötti szakaszán. Az egyik nyerges vontatóba egy kisbusz is beleszaladt. A balesetben mindkét kamionsofőr meghalt.

Hárman meghaltak Érdnél egy balesetben

2013. július 26. Pest megye
BalesetBetonkerítésnek ütközött egy személyautó péntek este 11 óra előtt Érden. A balesetben hárman meghaltak, egy embert súlyos sérülésekkel vittek kórházba a mentők.

Két kigyulladt hétvégi házhoz vonultak a pécsi tűzoltók

2013. június 17. Baranya megye
TűzHétfő reggel Pécsen, a Csárda utcában egy hétvégi ház teljes terjedelmében égett, délután a Pécs melletti Pellérden egy pince tetőszerkezete égett le.

A búzaföldre repült egy BMW, ketten beszorultak

2013. május 9. Hajdú-Bihar megye
BalesetLesodródott a 42-es számú főútról és az úttest melletti búzaföldön landolt egy BMW csütörtök hajnalban Mezőpeterd közelében. A balesetben hárman súlyosan megsérültek.

Átszakította egy kamion a szalagkorlátot az M7-esen

2013. március 23. Pest megye
BalesetAz M7-es autópályán Érd magasságában a szalagkorlátot átszakította, majd felborult egy román kamion, ezért a sztráda mindkét oldalát lezárták.
A balesetben egy ember súlyosan megsérült, ő kirepült a járműből.

Kétszintes családi házban csaptak fel a lángok Érden

2013. március 22. Pest megye
LakástűzAz érdi Fecske utcába hívták a tűzoltókat kora este, ahol egy 100 négyzetméteres családi ház felső szintje, padlástere és tetőszerkezete égett.

Két beszorult sérült az érdi karambolban

2013. március 21. Pest megye
BalesetKét személygépkocsi ütközött csütörtök reggel Érden, a Szent István úton. Az egyik jármű egy fának csapódott, két személy az autóba szorult.

Videó: Erdő- és szabadtéri tüzek

2013. március 11.
TűzA tavasz beköszöntével újraéled a természet. De ha nem óvjuk, az emberi gondatlanság végzetes lehet.
Az erdő- és egyéb vegetációtüzek a jelentős anyagi károk mellett az állatok és az emberek életét is veszélyeztetik.
Egy tűz eloltása akár egy hét, a károk helyreállítása akár száz év is lehet.

Előzzük [...]

Erdő- és szabadtéri tüzek megelőzése

2013. március 11.
ErdőtűzA szabadtéri tűzesetek legtöbbje emberi gondatlanságra vezethető vissza. Tavaly a lángok közel huszonkétezer esetben csaptak fel, eloltásuk mintegy százhetvenezer munkaórát igényelt a beavatkozók részéről.
Az erdő- és szabadtéri tüzek szempontjából a tavasz a legveszélyeztetettebb időszak.