Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

A Tűzoltóság.info magazin cikkei:Orosháza történetének egyik legnagyobb tűzesete

2013. április 1. Békés megye
Húsz évvel ezelőtt, 1993. március 29-én kigyulladt az orosházi Tóth-malom. Az V-ös kiemelt tűz oltása során a tűzoltók bravúrosan megmentették a malom alsó két szintjét és az ott tárolt nagy értékű gépeket.
Archív videón a városi tv korabeli helyszíni felvételei, valamint megszólalnak a helyszínen egykor dolgozó tűzoltók is.

Riport a mentőtiszttel, aki mozdonnyal kísérte kórházba a kismamát

2013. március 21. Fejér megye
RiportA rendkívüli havazás első napján megindult a szülés egy kismamánál a Fejér megyei Bodajkon. Vincze Magna Judit volt az a mentőtiszt, aki kivonult, majd vasúton kórházba kísérte a kismamát.
Judittal Marosi Antal, a T-Rádió riportere beszélgetett.

A Katasztrófavédelem új Land Roverei

2013. március 19.
A veszélyes anyagok jelenlétével kapcsolatos káresetek felszámolásánál használható Mercedes Benz Vario, illetve Land Rover Defender típusú gépjárműveket adtak át ma az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Hazatértek a HUNOR tagjai

2013. március 19. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
HavazásA Hunor tagjai a rendkívüli havazás során kárt szenvedett infrastruktúra helyreállításában működtek közre.
A hátralévő feladatok ellátása már speciális eszközök igénybevétele nélkül is megoldható, így a Hunor mentőcsapat a délelőtti órákban elhagyta a kárhelyszínt.

Veszélyhelyzetben a gyár leállítása a legfontosabb

2013. március 18. Veszprém megye
Első és legfontosabb feladata a diszpécsernek az ajkai timföldgyár leállítása egy esetleges veszélyhelyzetben - állították egybehangzóan a vörösiszap-katasztrófa miatt indított büntetőper hétfői tárgyalásán tanúként meghallgatott diszpécserek.
A meghallgatott tanúk szerint sokkal nagyobb bajt, súlyosabb károkat idéz elő az, ha veszélyhelyzetben nem állítják le a termelést az ajkai timföldgyárban.

Fotók: így látták a mentésben részt vevők

2013. március 18.
MentésTűzoltók, polgárőrök, katasztrófavédelmisek fotói a rendkívüli havazás helyszíneiről, ahová újságírók sem jutottak el.

Bevetik a HUNOR-t Szabolcsban

2013. március 17. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
HavazásAz országos katasztrófavédelmi főigazgató által elrendelt azonnali mozgósítást követően délután negyed ötkor felmálházva elindult a HUNOR ötvenfős csapata Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe, ahol több ezer ember maradt áram nélkül.
A csapat feladata a műszaki kárelhárítás lesz, hogy mihamarabb helyreálljon az áramszolgáltatás.

Jelentés készül a rendkívüli havazás tapasztalatairól

2013. március 17.
HavazásOrbán Viktor miniszterelnök felkérésére a Belügyminisztérium hétfő estére elkészíti a rendkívüli időjárás miatt kialakult katasztrófahelyzet tapasztalatairól szóló jelentését - mondta Pintér Sándor.
A belügyminiszter szerint az, hogy ilyen eredményesen sikerült megoldani a helyzetet, annak köszönhető, hogy csütörtökön délután a Katasztrófavédelem és a Rendőrség egységeivel felállt az Operatív Törzs. (Videóval)

Szédületes fotók az M1 legveszélyeztetettebb szakaszairól

2013. március 16.
HavazásH. Szabó Sándor helikopterről készített légifotói az M1 autópálya Ács és Máriapuszta közötti szakaszáról a rendkívüli időjárás miatt kialakult döbbenetes helyzetről.

Katonák is segítenek a mentésben

2013. március 15.
HavazásA rendkívüli hóhelyzet miatt a Magyar Honvédség több tucat járművel vesz részt a mentésben, illetve a védekezésben: lánctalpas eszközökkel, terepjárókkal, nehézvontatókkal, vontatókkal, aggregátorokkal segíti a munkálatokat.
Az OKF az M1-es autópályán tartó mentési munkálatokhoz is kérte a Honvédség közreműködését.

Pintér Sándor a katasztrófahelyzet miatt riadót rendelt el

2013. március 15.
HavazásAz országban kialakult katasztrófahelyzet miatt Pintér Sándor belügyminiszter összehívta az operatív törzset, riadót rendelt el a Rendőrségnél és a Katasztrófavédelemnél. A tárca vezetője ismételten azt kérte, senki ne induljon útnak gépkocsival az érintett utakon.
Mintegy száz közút, öt vasúti vonal járhatatlan, továbbá egy kikötőt, és három határátkelőt is lezártak - tájékoztatott Bakondi György altábornagy.

OKF: a hóhelyzet összefoglalója

2013. március 15.
HavazásA rendkívüli időjárási körülmények miatt több mint ezer helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.
Több mint nyolcezer embert kellett átmeneti szálláson elhelyezni, százezernél is több ember maradt áram, mintegy tízezer fő pedig vízszolgáltatás nélkül.

Mobil árvízvédelmi gát Szentendrén

2013. március 11. Pest megye
ÁrvízMagyarországon elsőként Szentendrén épül mobil árvízvédelmi fal.
Március 7.-én került bemutatásra az az Európa számos országában megbízhatóan alkalmazott szerkezet, amelyet kizárólag árvízi készültség esetén szerelnek össze.

Erdő- és szabadtéri tüzek megelőzése

2013. március 11.
ErdőtűzA szabadtéri tűzesetek legtöbbje emberi gondatlanságra vezethető vissza. Tavaly a lángok közel huszonkétezer esetben csaptak fel, eloltásuk mintegy százhetvenezer munkaórát igényelt a beavatkozók részéről.
Az erdő- és szabadtéri tüzek szempontjából a tavasz a legveszélyeztetettebb időszak.

Öt megyét érint a belvíz

2013. március 1.
ÁrvízJelenleg az árvíz és a belvíz elleni védekezési munka koordinálása és folyamatos elemzése a katasztrófavédelem legfőbb feladata.
A belvízzel elöntött területek nagysága 13 700 hektár, eddig hat településről 127 embernek kellett elhagynia otthonát.

A Katasztrófavédelem téli mérlege

2013. március 1.
HavazásA Katasztrófavédelem és az együttműködő szervezetek az időjárás káros következményeitől összesen 3293 embert mentettek meg, közülük 2056-an balesetben sérültek meg.
A téli időszakban összesen 295 ember szenvedett szén-monoxid-mérgezést, közülük 15-en meghaltak a mérgező gáztól

Nyolc év börtönre ítélték a drogos gyújtogatót

2013. február 26. Hajdú-Bihar megye
Nyolc év börtönre ítélt különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, közveszélyokozás és zaklatás miatt a Debreceni Törvényszék kedden egy férfit, aki egy évvel ezelőtt dühében felgyújtotta a szülei lakását.

Támad a víz

2013. február 26. Vas megye
Másodfokúra emelte az árvízvédelmi készültséget a Rába szentgotthárdi szakaszán a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Rába magas vízállása miatt.
A Répcén is árhullám indult el, ezért a Répce menti településeken is védekezésre kell készülni.

Az árvíz elleni védekezésről tájékozódott a Köztársasági Elnök

2013. február 16. Jász-Nagykun-Szolnok megye
A nagy áradások elleni felkészülés, így a gátak magasítása, a töltések megerősítése, a logisztikai tevékenység megszervezése hosszú évek munkája, ezekkel nem lehet az utolsó órákban kapkodni - hangsúlyozta Áder János Szolnokon, ahol a várható árvízhelyzetről és az árvízvédelem előkészületi munkálatairól tájékozódott az OKF vezetője és a település polgármestere társaságában.

Pénzbüntetés téves riasztásért

2013. február 12. Tolna megye
Pénzbüntetésre ítélt a Bonyhádi Járásbíróság egy fiatalkorú fiút, aki tavaly novemberben egy nem létező tűzesethez riasztotta a tűzoltókat.
A helyszínen derült ki, hogy a megadott cím nem létezik, és nincs nyoma semmiféle tűznek. A Rendőrség hangfelvétel alapján azonosította a bejelentőt.

Oldal: 4/5
« 1 2 3 4 5 »