Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

A Tűzoltóság.info magazin cikkei:Óriási tűz a repülőtéren

2013. augusztus 16. Budapest
TűzTűzoltási gyakorlatot tartottak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a repülőtéri és a környező kerületekben szolgálatot teljesítő tűzoltók. Több tonna üzemanyagot gyújtottak meg, a lángok öt emelet magasságra csaptak fel.

Dusán jelenti: požara u šumi

2013. július 24. Horvátország
ErdőtűzA horvátországi Kaštel Stari településen nagy kiterjedésű erdőtűz keletkezett kedden. A magyar tűzoltók is a helyszínre siettek és fotókat is küldtek nekünk.

Tizenkilenc tűzoltó halt meg az arizonai futótűzben

2013. július 1. Arizona, USA
ErdőtűzPéntek óta 6000 hektárra nőtt az Arizonában pusztító bozóttűz területe. Az alacsony páratartalom és a feltámadó szél miatt vasárnapra a tűz felerősödött, az oltás során 19 tűzoltó életét vesztette.

Fotók az árvíz elleni védekezésről

2013. június 7.
ÁrvízNagybajcsnál és Komáromnál péntek délelőttre a Duna szintje meghaladta az eddigi legnagyobb vízmagasságot, jelenleg csaknem 760 kilométeren van árvízvédelmi készültség az országban.
Orbán Viktor kormányfő szerint a valaha volt legnagyobb árhullámmal kell szembenézni a Dunán, a legrosszabbra is fel kell készülni.
Több száz tűzoltó fegyelmezetten teszi a dolgát a gátakon.

Tűzoltók és mentőcsoportok vonultak az árvízre

2013. június 6.
ÁrvízCsütörtökön több száz tűzoltó indult el segítséget nyújtani az árvíz elleni védekezésben. A Katasztrófavédelem és egyéb rendvédelmi erők, önkéntesek mellett olyan megyékből is érkezik a segítség, amelyeket nem érint az árvíz.

Tűzoltók a vádlottak padján

2013. június 4. Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Az avasi paneltűz kapcsán egyrendbeli, több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vádjával indult büntetőeljárás hét tűzoltó ellen hétfőn a Miskolci Járásbíróságon.

Így dolgoznak a tűzvizsgálók

2013. május 8. Vas megye
Tűzvizsgálók és bűnügyi helyszínelők számára tartottak továbbképzést Vas megyében, melynek keretében tűzoltási gyakorlatra is sor került.
A gyakorlat során a tűzvizsgálók és a helyszínelők feladata az volt, hogy egy tűzesetet követő helyszínelés során meg találják a tűzesetet kiváltó okokat, elrejtett bűnjeleket.

Döbbenetes felvétel egy repülőgép lezuhanásáról

2013. április 30.
BalesetA felszállást követően lezuhant egy civil teherszállító repülőgép hétfőn Afganisztánban, a bagrami katonai bázis közelében.
A liveleak.com-on megjelent döbbenetes videón látható a gép becsapódása.

Ez gyors volt: jogerősen elítélték a kamionsofőrt

2013. április 29.
Jogerős ítélet született pénteken annak a lengyel állampolgárságú férfinak az ügyében, aki azt a kamiont vezette, amely április 23-án Győrtelek településen felborult.

Így zajlik egy baleset mentése

2013. április 27.
A fővárosi Városligetben mutattuk be, miként történik a balesetet szenvedett autókból a sérültek kimentése.

Hat tűzoltó halt meg a texasi robbanásban

2013. április 18. Texas
RobbanásA legfrissebb hírek szerint eddig hat önkéntes tűzoltó, két mentős és egy rendőr holttestét találták meg a texasi a West Fertilizer Company műtrágyagyárában történt robbanás helyszínén.
Többeket továbbra is eltűntként tartanak számon.

Bostoni terrortámadás: Áder elítéli, a TEK szerint nincs mitől tartanunk

2013. április 16. Boston
RobbanásÁder János köztársasági elnök határozottan elítéli a Boston Marathon versenyzői és nézői ellen elkövetett robbantásokat. A Terrorelhárítási Központnak nincs olyan információja, amelynek alapján sport- és egyéb rendezvények esetében fennállna a terrorveszély.
Az amerikai hatóságok még mindig nem tudják, hogy ki lehet felelős a támadásért. Obama elnök ismételten hangsúlyozta, hogy a vétkest vagy vétkeseket felelősségre fogják vonni.

Három halott és száznál több sérült a bostoni robbanásokban

2013. április 16. Boston
RobbanásHárom halottja és 144 sérültje van annak a két robbanásnak, amely hétfő délután történt, a bostoni maraton helyszínén, a cél közelében.
Történt egy harmadik robbanás a bostoni JFK Könyvtárban is.

Első fokon hét évet kapott a 14 ember halálát okozó kamionsofőr

2013. április 10.
BalesetElső fokon hét év fogházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Járásbíróság szerdán azt a román kamionsofőrt, aki tizennégy halálos áldozattal járó tömegszerencsétlenséget okozott 2011. október 30-án az M43-as autópályán.
Hét évre eltiltották a közúti járművezetéstől és öt esztendőre kiutasították Magyarország területéről.

Életfogytiglani fegyházbüntetést kapott a férjét felgyújtó nő

2013. április 9. Jász-Nagykun-Szolnok megye
Sápi Andrea, az egykor fejlesztőpedagógusként dolgozó nő 2010-ben megpróbálta megmérgezni, majd összeszurkálta és felgyújtotta férjét, miért az el akarta hagyni őt.
A 30 éves nő a bíróságon azzal védekezett, hogy a sértett feltehetőleg öngyilkos lett, de szerinte az is elképzelhető, hogy más ölte meg.
A táblabíróság nem hitt neki, az ítélet jogerős.

Pécsi gázrobbanás: felfüggesztett fogház a kivitelezőnek

2013. április 5. Baranya megye
RobbanásJogerősen felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtotta a halálos áldozatot követelő, több ember sérülésével járó 2008. májusi pécsi gázrobbanás miatt indult per vádlottjait pénteken a Pécsi Törvényszék.
A fúrómestert közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarásában is bűnösnek mondták ki.

Mindenütt rendelkezésre áll a védekezéshez szükséges szakértelem

2013. április 5. Csongrád megye
ÁrvízMindenütt rendelkezésre áll az ár- és belvízi védekezéshez szükséges szakértelem, illetve megvannak a munkához elengedhetetlen speciális eszközök - közölte Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője pénteken Szegeden.

Légifotók a gátakon helyt álló tűzoltókról és önkéntesekről

2013. április 4. Zala megye
RiportVarga György, az MTI fotósának légi felvételei a kiáradt Principális-csatorna gátján homokzsákot pakoló tűzoltókról és önkéntesekről, a Kis-Balatonnál épülő zsilipről és a 74-es út mentén elterülő, belvízzel borított területről.

Árvíz Zala megyében

2013. április 4. Zala megye
ÁrvízAz elmúlt napokban 45-60 milliméternyi csapadék hullott Zalában, egymást követően két árhullámot is előidézve.
Jelenleg 158 ezer hektárt borít belvíz, ami ellen szivattyúzással, homokzsákokkal és ahol szükséges, gépi eszközökkel is folyik a védekezés.

Három év fogházat kapott a négy ember haláláért felelős sofőr

2013. április 2. Heves megye
Három év, fogházban letöltendő szabadságvesztést szabott ki a Gyöngyösi Járásbíróság egy betegszállító autó sofőrjére, mert a férfi a felelős azért a balesetért, amely négy ember halálát okozta tavaly márciusban.

Oldal: 3/5
« 1 2 3 4 5 »