Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

A Tűzoltóság.info magazin cikkei:Szívbemarkoló kérés

2014. június 3.
Egy önkéntes tűzoltó elveszítette azt, ami a legdrágább számára: a kicsi fiát. A kisfiú halála három másik ember életét mentette meg, Ábel szíve már egy másik kisgyerek mellkasában dobog.

Letöltendő börtönt kapott a bombával fenyegetőző férfi

2014. május 22. Bács-Kiskun megye
Gyorsított eljárásban nem jogerősen egy év hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Járásbíróság csütörtökön azt a férfit, aki a bíróság felrobbantásával fenyegetőzött.

Menteni indul a HUNOR Szerbiába

2014. május 17. Szerbia
ÁrvízSzombaton délelőtt elindult Budapestről Magyarország hivatásos mentőalakulatának (HUNOR) egy csoportja, hogy segítsék a szerbiai árvízi mentést. A HUNOR 26 emberrel, hat csónakkal, egy mentőhelikopterrel és hét gépjárművel csatlakozik a szerb árvízi mentéshez.

Aki meggyógyítja a megégett gyerekeket

2014. május 10.
RiportAz életmentés során a mi munkánk véget ér, amikor sikerül kimenteni egy kisgyereket a lángok közül. Az övé ekkor kezdődik.
Interjú Dr. Bene Ruzsenával, az Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központ osztályvezető főorvosával.

Riport Jaksa Petra önkéntes tűzoltóval

2014. május 9.
RiportJaksa Petra önkéntes tűzoltót, a TFA tűzoltóverseny győztesét kérdeztük arról, hogy nőként milyen tűzoltónak lenni és hogy miként óvhatjuk meg gyerekeinket a bajtól. Beszél arról, milyen volt, amikor a saját édesanyját kellett mentenie és hogy miként tudunk segíteni a kórházba került gyerekeken.

Tizenkét év börtönt kapott a gyújtogató

2014. március 25. Hajdú-Bihar megye
TűzA vádlott 2012 augusztusában gyújtotta rá a házat egy kismarjai családra, mert a családfő elzavarta a földjéről dinnyét lopni készülő fiút. Azonban kiderült: nem a felgyújtott ház gazdája "szólta le" a fiút a dinnyelopás miatt, tehát a vádlott nem is azon a gazdán állt bosszút, akivel valójában összetűzésbe került.
Az, hogy a család nem égett benn a házban, a szomszéd kisfiú lélekjelenlétének köszönhető.

1 éves lett a Tűzoltóság.info

2014. március 25.
Az eltelt egy év alatt több mint 1200 hírt és cikket tettünk közzé, körülbelül 5400 fotóval és 115 videóval. Minden nap legalább ezren olvassátok nálunk a híreket és ha lehet hinni a Google Analytics-nek, akkor már túl vagyunk az egymillió oldalletöltésen is.

Tartalék mentőautóval mentik a kisgyerekeket

2014. március 1. Bács-Kiskun megye
BalesetKoraszülött mentőautó szenvedett balesetet vonulás közben egy héttel ezelőtt Lakitelek határában. A baleset óta tartalék mentőautóval folytatják a gyermekek mentését, jelenleg ez az egy koraszülött mentőautó van három és fél megyében.

Tűzoltószertárból loptak

2014. február 10. Fejér megye
Vasárnap késő délután jelentették be, hogy betörtek Lovasberényben, a Lujza-major területén lévő tűzoltószertárba és elloptak onnan egy fűnyírót és egy generátort.
A rendőrök rövid időn belül elfogták és előállították a két feltételezett elkövetőt.

138 esetben riasztották a tűzoltókat karácsonykor

2013. december 26.
TűzKarácsony első napján csaknem 2100 tűzoltó volt szolgálatban, aznap 45 helyszínen kellett tüzet oltani, műszaki mentésre 72 esetben volt szükség. 19 téves- és 2 szándékosan megtévesztő jelzés érkezett az ügyeletekre.

Gyertyagyújtás Bende Péter tábornok úr emlékére

2013. december 2. Budapest
December másodikán tragikus hirtelenséggel elhunyt Dr. Bende Péter nyugállományú tűzoltó vezérőrnagy, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság egykori parancsnoka. Barátai, kollégái gyertyagyújtással emlékeztek a tábornokra a tűzoltóság Dologház utcai épülete előtt.

Autóbalesetben meghalt egy szabadnapos tűzoltó

2013. november 9. Fejér megye
A 41 éves nádasdladányi tűzoltót szombat este 10 óra után egy Mercedes típusú személyautó halálra gázolta a 81-es főúton Székesfehérvár és Sárkeresztes között.

Eltemették a hősi halott tűzoltót

2013. november 8. Komárom-Esztergom megye
November 8-án 13 órakor tűzoltói tiszteletadással búcsúztatták el a dorogi temetőben Kövecs Gergő tűzoltó hadnagyot, aki mentés közben vesztette életét november elsején a Rám-szakadékban.
A temetésen az ország minden részéből érkezett több száz tűzoltó, mentő mellett részt vett Pintér Sándor belügyminiszter és Bakondi György, az OKF főigazgatója is.

Lezárult a vizsgálat: a tűzoltók a szabályoknak megfelelően jártak el

2013. november 4. Budapest
Lezárult a hősi halált halt tűzoltó ügyében indított belső vizsgálat. A megállapítás szerint a tűzoltók a szabályoknak megfelelően jártak el. Megfelelő volt mind a tűzoltók felkészítése, mind a védőfelszerelés.
„Ez az eljárás így kell hogy történjen, így kell hogy végrehajtsák a kollégák ezt a feladatot” – fogalmazott Bérci László dandártábornok.

Gyertyagyújtás Kövecs Gergő főtörzsőrmester emlékére

2013. november 2. Komárom-Esztergom megye
November elsején egy bajba jutott személy keresésére indultak az esztergomi tűzoltók a Rám-szakadékba, azonban a mentés során az egyik tűzoltó, a 32 éves Kövecs Gergő főtörzsőrmester életét vesztette.
A hősi halált halt tűzoltó emlékére családtagjai, kollégái, barátai és tisztelői gyertyákat gyújtottak másnap este az esztergomi tűzoltóság laktanyája előtt, valamint Budapesten a mentők Markó utcai épülete előtt.

Elítélték a felborult tűzoltóautó sofőrét

2013. október 16. Csongrád megye
A bíróság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében mondta ki bűnösnek annak a tűzoltóautónak a gépkocsivezetőjét, amelyik 2012. július 4.-én Sándorfalva közelében felborult. A balesetben Ungi Péter törzsőrmester a helyszínén életét vesztette, négy másik tűzoltó megsérült.
A sofőrt egy év – végrehajtásában egy évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte a Szegedi Járásbíróság.

Így ments életet

2013. szeptember 14.
Hazánkban naponta 70 ember szenved hirtelen szívhalált. A 75 százalékuk túlélhetné, ha a mentők kiérkezéséig valaki meg tudná, illetve meg merné kezdeni az újraélesztést.
Ez azonban az esetek nagy részében nem történik meg, így a túlélési arány mindössze 2-3%.

Hajszálon múlt, hogy nem történt vasúti katasztrófa

2013. szeptember 14. Budapest
A Pécsről érkező Tubes Intercity és a Szombathelyre induló gyorsvonat alig száz méterre állt meg egymással szemben Kelenföld és Háros között. A vasúti biztosítóberendezés hibája miatt ezen a szakaszon csak egyetlen vágány járható. A meghibásodás miatt előírt csökkentett sebességnek köszönhető, hogy mindkét vonat le tudott fékezni és elkerülték az ütközést.

Hamis védelmet sugallhatnak a szén-monoxid riasztók

2013. szeptember 10.
MérgezésA nyílt égésterű gázkészülékkel rendelkező lakásokban fordulhat elő szén-monoxid mérgezés, s bár eddig a becslések szerint 100-500 ezer lakásban szereltek fel szén-monoxid riasztót, tízből nyolc lakásban hamis biztonságérzetben élnek a lakók - mondta Stieber József szakértő, kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Repülő kórház érkezett Romániából

2013. augusztus 30. Budapest
Péntek délután 4 óra előtt leszállt a román légierő C27-es Spartan típusú gépe Budapesten, a Liszt Ferenc-repülőtéren. A kórházi felszereléssel ellátott katonai repülőgép és orvoscsoport azért érkezett Budapestre, hogy segítséget nyújtson a reggeli tömegbaleset román sérültjeinek ellátásában, és lehetővé tegyék hazaszállításukat.

Oldal: 2/5
« 1 2 3 4 5 »