Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

Vádat emeltek a tűzoltóautóknak ütköző nő ellen

2016. augusztus 9.

Nem vette észre a vonuló szereket

BalesetVádat emelt a Budakörnyéki Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt egy nő ellen, aki előzés közben nem vett észre két, vele szemben megkülönböztető jelzéssel haladó tűzoltóautót és nekik ütközött a 4-es úton 2014 decemberében - közölte a Pest megyei főügyész kedden az MTI-vel.

Szabó Ferenc hozzátette: a balesetben heten, köztük hat tűzoltó sérült meg. Aznap délelőtt a monorierdői asszony az autójával Budapest felé tartott. Derült idő volt, a járművek hibátlan, száraz úttesten, közepes forgalomban közlekedtek.
A vádlottal szemben megkülönböztető fény- és hangjelzéssel egymás mögött haladt két tűzoltójármű. Az elsőben hat, a mögötte haladóban két tűzoltó utazott. A nő előtt haladó személyautó vezetője a szirénázó tűzoltójárművek láttán lassított és lehúzódott. A vádlott azonban a tűzoltóautók megkülönböztető jelzése és a záróvonal ellenére megelőzte az előtte lehúzódó gépkocsit.

Az asszony előzés közben az elöl haladó tűzoltójárműnek ütközött. Ennek következtében az irányíthatatlanná vált, a szalagkorlátnak csapódott, felborult, majd az út menti ház kertjébe zuhant, közben egy személyautóhoz és a másik tűzoltóautóhoz csapódott. Ez a másik tűzoltóautó is felborult, majd a szalagkorláton fennakadva megállt, miközben két személygépkocsinak ütközött.

A két tűzoltójárművet és négy személyautót érintő balesetben hét ember, köztük hat tűzoltó sérült meg, ketten súlyosan.

(Fotó: Lakatos Péter / MTI)

Forrás: MTI
Ajánld ezt a hírt mások figyelmébe is:

További hírek:A Tűzoltóság.info további hírei »