Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

Élettársát akarta megölni a házukat felrobbantó nő

2015. november 23. Jász-Nagykun-Szolnok megye

Egy kisgyerek is megsérült a robbanáskor

RobbanásGázrobbanás történt 2014. december 31-én hajnalban egy szolnoki családi házban. A Fazekas Mihály utcai épületben két felnőtt és egy gyermek tartózkodott, ők a robbanásban súlyosan megsérültek, a tűzoltók hozták ki őket a romok alól.

A detonáció szinte megsemmisítette a tetőt, a tetőszerkezet beomlott, az épületben pedig tűz ütött ki. A robbanás miatt az egyik szomszédos épület is károsodott, a téglakerítés is átrepült a másik udvarba.

Az elsődleges tűzvizsgálati vélemény és a rendőrök által beszerzett adatok alapján felmerült a bűncselekmény gyanúja, vagyis hogy valaki szándékosan robbantott akkor hajnalban.
A nyomozók 2015. május 27-én gyanúsítottként hallgatták ki az egyik sérültet, P. Grétát. A 34 éves nő megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az élettársával és kisgyermekével közösen lakott albérletben a gázkonvektorról a betápláló gázcsövet eltávolította, majd a gázcsapot megnyitotta azzal a szándékkal, hogy élettársát megmérgezze.

A nő tudta, hogy a mérgezés a házban tartózkodó kisgyermekére és saját magára nézve is halálos lehet.
A gáz azonban hajnali 1 óra körüli időben berobbant és a detonáció következtében mindhárman súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

A Szolnok Járásbíróság 2015. május 29-én előzetes letartóztatásba helyezte a 34 éves nőt. A Jász- Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást a napokban lezárta és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szolnoki Járási Ügyészség részére megküldte.


Élettársát akarta megölni a házukat felrobbantó nő (Fotó: Rendőrség)

Cimkék: bûncselekmény szolnok
Forrás: Rendőrség
Ajánld ezt a hírt mások figyelmébe is:

További hírek:A Tűzoltóság.info további hírei »