Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

Alapítvány segíti a Doktorszolgálatot

2015. november 8.

Laikusok számára is fognak tartani elsősegélynyújtás-képzéseket

A Tűzoltó Doktorszolgálat Alapítványt néhány lelkes mentő-tűzoltó hozta létre. Az ötlet szerint elsődlegesen annak érdekében, hogy Pest megyében a fővárosihoz hasonló Készenléti Egészségügyi Szolgálatot hozzanak létre civil kezdeményezésből.

A célok között szerepel
  • a tűzoltási és műszaki mentési tevékenység során, ezekkel kapcsolatban felmerülő életmentési, sürgősségi egészségügyi feladatok ellátása és ennek elősegítése,
  • a tűzoltói beavatkozások munkabiztonságának növelése,
  • e tevékenységek anyagi és szakmai támogatása.

Az alapítvány tárgyi adományokkal (pl. nyakrögzítő, égési kötszer, lapáthordágy, stb.) igyekszik segíteni a tűzoltóságok tevékenységét, legyen szó hivatásos katasztrófavédelmi szervről, vagy éppen önkéntes tűzoltó egyesületről.
Az első ilyen szerződést speciális égési kötszerek adományozásának tárgyában kötötték, amely átadásáról remélhetőleg hamarosan beszámolhatunk.
A csapat oktatási tevékenységet is végez és a tervek szerint nem csak tűzoltók, hanem laikusok számára is fognak tartani ingyenes elsősegélynyújtás-képzéseket és a remények szerint számos tűzoltó, vagy egészségügyi témát érintő rendezvényen is találkozhatunk majd velük.

Tevékenységük első állomása a Szentendre ÖTE által szervezett 40 órás tűzoltó tanfolyam volt, ahol a jövő tűzoltóinak kimentési technikákat oktattak és komplett műszaki mentési szimulációban is közösen gyakorolták az ilyenkor követendő eljárásokat.

Az alapítvány weblapja épül, jelenleg pedig elsősorban a gyakorlati oktatáshoz szükséges eszközök (különböző méretű BLS - alapszintű újraélesztés - oktató babák és gyakorló félautomata defibrillátor) megvásárlásához keresnek támogatókat.

A tervek szerint jövőre már az adó 1 százalékokat is gyűjthetik.
Az alapítvány számlaszáma, ahova a támogatásokat várják:
Pannon Takarék Bank Zrt. 63200171-11067524


Információ: dr. Lakatos Viktor kuratóriumi elnök: (70) 620-3039

Forrás: Dr. Lakatos Viktor / Tűzoltó Doktorszolgálat Alapítvány
Ajánld ezt a hírt mások figyelmébe is:

Fotók:További hírek:A Tűzoltóság.info további hírei »