Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

Tűzoltók, motorok és lengén öltözött csajok!

2014. november 13. Pest megye

„Ők a tűzbe mennek, mi meg a sminkbe”

RiportA csajokamotoron.hu közössége negyedik éve választ ki egy-egy szervezetet és készítenek jótékonysági naptárt, hogy munkájukat segítsék a befolyt összeggel.

„Nagyon nehéz évről évre eldönteni, kinek segítsünk, de próbálunk mindig a legigazságosabb szempontok alapján döntést hozni. Azok az emberek működtetik a gépezetet, akik a társadalmunkban csupán kis fogaskeréknek tűnnek. Ezért néha még köszönetet sem kapnak, pedig megérdemlik!”

A Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület igen szoros költségvetéssel kénytelen fenntartani magát, az ottani tűzoltók nem kapnak munkabért. Szabadidejükben segítenek és tesznek jót, gyakorlatilag tűzbe mennek másokért. Idén őket választották kedvezményezettnek.
A pilisvörösvári önkéntesek beszámolója a csajos fotózásról:
„Rendhagyó sürgés-forgás volt november 9-én, vasárnap a szertárban.
Különös, naptárfotózással egybekötött szolgálatukat természetesen a riaszthatóság fenntartása mellett látták el egyesületünk tagjai.
Sorra érkeztek kora reggeltől a „csamos csajok” az ország minden részéről, akik vállalták, hogy – szeretteiket hátrahagyva erre a napra - modellt állnak a fotókhoz. Izgatottan készülődtek-szépültek a szintén önkéntesként dolgozó – egyébként nem csak kreatív, de fizikailag is igen-igen megterhelő munkát végző – fotós, fodrász, sminkes kezei alatt.

Legtöbbjüknek szokatlan ez a szerep, hiszen a hétköznapokban ők sem profi modellek, hanem „lányok-asszonyok a szomszédból”. Na, jó, kicsit vagányabbak, hiszen mindnyájuknak van egy közös szenvedélye: a motorozás.
Amíg ők bepillanthattak mindennapjainkba, megismerkedhettek az eszközökkel, szerszámokkal, amiket használunk (reméljük, már mindenki tudja, hogy az nem cső, hanem tömlő, a piros izé neve bontó balta, a szellemirtós szerkót impulzus- oltónak hívják), mi is tapasztalhattuk, hogy bizony a modellek élete sem fenékig tejföl. Egy- egy jól megkomponált, szép fénykép bizony hosszú, kemény munka eredménye.Azért a fotózás kitűnő hangulatban folyt, és bár ránk esteledett, mire végeztünk és a szerek is mind rendben a helyükre kerültek, azt hiszem, az eredmény önmagáért beszél majd. Most Mina, a fotós végzi az „utómunkálatokat”, majd következik a nyomdai előkészítés.
Nagy köszönet neki az egész napos munkáért és az azzal járó nehézségek megoldásáért! Reméljük, hamarosan már a friss, ropogós, gyönyörű naptárak elkészültének hírével jelentkezhetünk.”


Tudtad, hogy...
 • Pilisvörösváron és körzetében minimum 20 percet kell várni arra, hogy a hivatásos tűzoltóság kiérjen és megkezdje a mentést?
 • országszerte a közutakon naponta több baleset is történik, sok közülük halálos?
 • a legtöbb esetben ezeknek az embereknek az élete az önkéntes tűzoltók kezében van, akik sok esetben elsőként érnek a helyszínre, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak?
 • egy berendezett szoba 4-6 perc alatt kiég, egy tetőszerkezet 25 perc alatt teljesen lángba borul és menthetetlenné válik?
A Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület önálló beavatkozásra jogosult egység, amely a riasztásra elsőként vonul a kárhelyszínre a körzetében.
Az önkéntes tűzoltók 5-10 éves használt védőruházatban, és sokszor saját fizetésükből finanszírozott eszközökkel mentenek.

Az önkéntes tűzoltók közössége mostoha sorsú, hiszen az emberek nagy része azt gondolja, hogy őket is az állam tartja fenn. Valójában a szűkös állami költségvetés miatt csekély támogatottsággal, gyakorlatilag a saját lelkesedésükből, a saját szabadidejükből, a saját privát erőforrásaikból áldoznak arra, hogy vadidegen emberekért szó szerint tűzbe menjenek.


Így segítheted pár sör árával az önkéntes tűzoltókat:

Magánszemélyként:
 • Vásárolj magadnak, szeretteidnek a hamarosan elkészülő 2015-2016-os két éves naptárból, amely tele van csupa-csupa dögös, motoros csajjal (és tűzoltó fiúval). A naptár árának teljes összegét a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület kapja! (Előrendelhető a csajokamotoron.hu weboldalon.)
 • Támogasd közvetlenül a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesületet, akár egy pár forinttal. (Számlaszám: 11742245-20044806 Közhasznú végzés száma: 4.Pk.62.545/1993/20)
 • Adód 1%-nak felajánlásával az alábbi adószámra: 18661040-1-13
Cégvezetőként:
 • Anyagi támogatással: a jótékonysági célra felajánlott összegről igazolást kapsz az egyesülettől, mellyel csökkentheted adód alapját (Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2085 Pilisvörösvár, Fő tér. 1. Számlaszám: 11742245-20044806 Közhasznú végzés száma: 4.Pk.62.545/1993/20)
 • A naptár megvásárlásával
 • Kommunikációval: Hirdesd, hogy segítesz! Küldd ki hírlevél listádra, hirdesd meg weboldaladon vagy Facebook oldaladon, tedd ki feltűnő helyre plakátunkat!
 • Árusítással: a naptárat Te is árulhatod webshopodban vagy offline üzletedben.
 • Adód 1%-nak felajánlásával az alábbi adószámra: 18661040-1-13
A 2015-2016-os naptár – rajta a támogató cégek logójával – 2014-től 2016 végéig kapható lesz:
 • A Csajokamotoron.hu webshopjában egész évben
 • Minden jelentősebb motoros rendezvényen a Csajok a motoron standján:
  • Harley-Davidson Fesztivál, Alsóörs,
  • Budapest Motor Fesztivál,
 • Hungexpo motoros rendezvényeken és tűzoltó találkozókon
 • Motoros ruházati boltokban, motoros áruházakban
 • Országszerte üzemanyagtöltő állomásokon és kiskereskedelmi egységekben.


Cimkék: pilisvörösvár
Ajánld ezt a hírt mások figyelmébe is:

Fotók:További hírek:A Tűzoltóság.info további hírei »