Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

Börtönbe mentek a tűzoltók

2014. június 17. Tolna megye

De csak gyakorlatra

Kedd délután közös gyakorlatot hajtott végre a büntetés-végrehajtási intézet, a Rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, a mentők és a Katasztrófavédelem a szekszárdi börtönben.

A feltételezés szerint egy ismeretlen személy betelefonált a Főügyészségre, hogy az épületben bombát helyezett el, ami fel fog robbanni.
Tekintettel arra, hogy a szekszárdi büntetés-végrehajtási intézet egy épületkomplexumban van az ügyészséggel, a börtön érintett szárnyát ki kellett üríteni.
A protokoll szerint az épületszárny első és második emeletének kiürítése közben az egyik zárkában tűz keletkezett, amit az ott dolgozók eloltottak, de a bent tartózkodó fogvatartott a füsttől rosszul lett, és az orvosi szobába vitték.

A kiürítés közben a káoszt kihasználva egy fogvatartott a zárkát nyitó felügyelőt egy hirtelen mozdulattal a földre lökte, bevonszolta a zárkába, majd egy késnek látszó tárgyat a nyakához szorítva követelni kezdte a szabadlábra helyezését. Eközben a bent tartózkodó másik fogvatartott a berendezési tárgyakkal eltorlaszolta a zárka ajtaját.

A hosszúra nyúlt túsztárgyalásnak az vetett véget, hogy a cellában tartózkodó fogvatartottak felgyújtották a berendezési tárgyakat, ekkor a TEK kárfelszámoló csoportja felszámolta a torlaszt és ártalmatlanná tette a fogvatartottakat.
A kialakult tüzet a szekszárdi hivatásos tűzoltók számolták fel – számolt be a gyakorlatról a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Cimkék: börtön szekszárd
Forrás: OKF
Ajánld ezt a hírt mások figyelmébe is:

Fotók:További hírek:A Tűzoltóság.info további hírei »