Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

Alvó emberekre fújta a porral oltót

2014. június 11.Június 8-án hajnalban egy zánkai üdülőből értesítették a rendőröket, hogy az egyik épületében ismeretlen személy indokolatlanul használt egy porral oltó készüléket.

A helyszínre kiérkező körzeti megbízottak megállapították, hogy egy ismeretlen személy az egyik szobába befújt egy 6 kilogrammos porral oltóval.
A szobában alvók nagyon megijedtek, mivel a cselekmény hangos kiabálással zajlott és a tűzoltó készülékből kiáramló por mindent ellepett, sokan nem tudták mi történt.
A rendőrök igazoltattak és elfogtak a helyszínhez közeli folyóson egy 23 éves bárándi férfit.
T. Dávidot előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra, ahol – szabadlábon hagyása mellett - gyanúsítottként hallgatták ki, de tettének okára nem tudott magyarázatot adni.
Ellene rendzavarás szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás – írja a police.hu.

A szobában alvóknak nem esett bajuk, a tűzoltókészülékben levő oltópor a bőrre kerülve ártalmatlan, azonban a szembe vagy a tüdőbe kerülve a szemcsemérete miatt okozhat problémát.
Az elektromos készülékeket szintén tönkre teheti.

A porral oltó indokolatlan elműködtetése igen nagy ostobaság, hiszen nagyon könnyen előfordulhat, hogy akár a következő órában szükség lenne rá, ahogy egy érdi lakásban is történt a napokban.


Alvó emberekre fújta a porral oltót (Fotó: Rendőrség)

Cimkék: zánka
Forrás: Rendőrség
Ajánld ezt a hírt mások figyelmébe is:

További hírek:A Tűzoltóság.info további hírei »