Tűzoltóság.info

A tűzoltók által szerkesztett hírportál

Próbáld ki:

A Tűzoltóság.info weboldalon az oldal újratöltése nélkül is megjelennek a friss hírek!
Legutóbbi újratöltés:

A Tűzoltóság.info magazin cikkei:Új és felújított tűzoltóautók átadása

2016. szeptember 15.
RiportKontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára negyven új eszközt és négy felújított gépjárművet adott át. Az új eszközök között tizenöt gépjárműfecskendő van, egy konténerszállító gépjármű, egy konténerszállító pótkocsi, valamint hat árvízvédelmi konténer is található.

Vádat emeltek a tűzoltóautóknak ütköző nő ellen

2016. augusztus 9.
BalesetVádat emelt a Budakörnyéki Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt egy nő ellen, aki előzés közben nem vett észre két, vele szemben megkülönböztető jelzéssel haladó tűzoltóautót és nekik ütközött a 4-es úton 2014 decemberében.

Vádat emeltek a gyújtogató gyilkos ellen

2016. január 25. Pest megye
LakástűzAz elkövető egy fejszével előbb az idős férfit, majd az élettársát ütötte brutális kegyetlenséggel. Tette leplezésére több ponton felgyújtotta a házat, majd az egyik ablakon keresztül elmenekült a helyszínről.

A szén-monoxid-mérgezések veszélyére figyelmeztet a Katasztrófavédelem

2016. január 16.
MérgezésA következő napokban várható komoly lehűlés miatt a szén-monoxid-mérgezések veszélyére hívta fel a figyelmet az OKF. A szén-monoxid-mérgezés tüneteit - fejfájás, émelygés, szédülés - sokszor összetévesztik más rosszulléttel.

19 tűzesetet okoztak szilveszterkor pirotechnikai terméket

2016. január 3.
TűzOrszágosan összesen 19 pirotechnikai termék miatti tűzesethez riasztották a tűzoltókat Szilveszter napján. A 19 esetből 17 szabadtéri tűz volt, ezek során elsősorban tuják, illetve kukák gyulladtak meg a tűzijátékoktól.

Kevés a megfelelő szén-monoxid érzékelő

2015. december 18.
A kereskedelmi forgalomban elérhető szén-monoxid érzékelők közül kevés a megfelelő, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ellenőrzésein a termékek több mint fele elbukott.

Élettársát akarta megölni a házukat felrobbantó nő

2015. november 23. Jász-Nagykun-Szolnok megye
RobbanásGázrobbanás történt 2014. december 31-én hajnalban egy szolnoki családi házban. A nyomozás során kiderült, hogy a házban lakó nő eltávolította a gázkonvektorról a betápláló gázcsövet, majd a gázcsapot megnyitotta azzal a szándékkal, hogy élettársát megmérgezze.

Alapítvány segíti a Doktorszolgálatot

2015. november 8.
A Tűzoltó Doktorszolgálat Alapítványt néhány lelkes mentő-tűzoltó hozta létre. Az ötlet szerint elsődlegesen annak érdekében, hogy Pest megyében a fővárosihoz hasonló Készenléti Egészségügyi Szolgálatot hozzanak létre civil kezdeményezésből.

Magyarországon évente tucatnyi ember veszti életét a mérges gáztól

2015. október 18.
MérgezésBár egyre több lakásban van már szén-monoxid-érzékelő, a tűzoltókat továbbra is gyakran riasztják mérgezéses esetekhez. Az elmúlt időszakban évente legalább egy tucat ember bele is halt a mérgezésbe.

Egy vezető mentőtiszt az alattomos mérgezésről

2015. október 18.
MérgezésKöcse Tamás vezető mentőtiszt tapasztalatai a szén-monoxid-mérgezésekről és tanácsok, tudnivalók, teendők arra az esetre, ha valaki ilyen szituációba csöppen.

Katasztrófa Ukrajnában: nem sikerült megfékezni a kőolajtüzet

2015. június 9.
Ipari tűzEddig nem sikerült megfékezniük a lángokat a tűzoltóknak a Kijev megyében kigyulladt kőolajraktárban, a tűz átterjedt a közeli erdőre, veszélybe került egy másik vállalat tárolója, valamint egy katonai repülőtér is a közelben. Kedd reggel nagy erejű robbanás rázta meg a raktár területét. Hét tűzoltó megsérült, hárman eltűntek.

Ahol magából az Ördögből csináltak bolondot

2015. február 8. Baranya megye
Egy story magáról az ördögről és egy üzenet a pokolba, a Tenkes kapitánya városából

Gyertyagyújtás a hajnali balesetben elhunyt két rendőr emlékére

2015. február 7. Budapest
Két rendőr életét vesztette egy közúti balesetben kora hajnalban Budapesten. Kollégáik és barátaik, valamit a mentők, tűzoltók és polgárőrök mécsest gyújtottak Demecs Gergely rendőr törzsőrmester és Windt Bálint rendőr őrmester emlékére a XVIII. kerületi Rendőrség épülete előtt.

Felmentette a bíróság a miskolci tűzoltókat

2014. december 5. Borsod-Abaúj-Zemplén megye
LakástűzTöbb ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indult büntetőeljárás az avasi paneltűznél beavatkozó tűzoltók ellen. A tűzben egy édesanya két gyermekével meghalt, az egyedül maradt apa pótmagánvádas eljárást indított, miután az ügyészség nem emelt vádat.

15 milliós adomány a Bethesda Gyermekkórháznak

2014. november 17.
RiportAz LG Electronics 15 000 000 forint értékű adomány keretében szereltette fel légkondicionáló rendszerrel az Ilka utcai kórház kórtermeit és kezelő helyiségeit.

Tűzoltók, motorok és lengén öltözött csajok!

2014. november 13. Pest megye
RiportA csajokamotoron.hu közössége negyedik éve választ ki egy-egy szervezetet és készítenek jótékonysági naptárt, hogy munkájukat segítsék a befolyt összeggel. Idén a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesületet választották kedvezményezettnek.

Többségében nem emberi hiba okozza a szárítótüzet

2014. szeptember 8.
TűzA szárítótüzek szinte mindegyikét emberi hibára vezetik vissza. Pedig valójában nem a kezelők tehetnek róla – igaz, ellene sem tehetnek semmit.
Pedig kellene és lehetne is.

Ezeket a tűzijátékokat tiltották be

2014. július 9.
A hatóság visszahívott néhány terméket a piacról, mivel működésük bizonytalan, veszélyes, könnyen égési sérülést vagy tüzet okozhatnak. Egytől egyig kínai gagyi.

Börtönbe mentek a tűzoltók

2014. június 17. Tolna megye
Közös gyakorlatot hajtott végre a büntetés-végrehajtási intézet, a Rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, a mentők és a Katasztrófavédelem a szekszárdi börtönben. A feltételezés szerint egy fogvatartott a kiürítés közben a káoszt kihasználva túszul ejtett egy őrt, majd követelni kezdte szabadlábra helyezését.

Alvó emberekre fújta a porral oltót

2014. június 11.
Egy 23 éves férfi jó ötletnek találta, hogy hajnalban befújjon az alvó emberek közé egy 6 kg-os porral oltóval egy zánkai üdülőben. Rendzavarás szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás ellene.

Oldal: 1/5
1 2 3 4 » »»